ENDRINGER I HOLLYWOOD: Natalie Portman har tidligere vist sin støtte til Time's Up-kampanjen. Nå letter hun på sløret om hvordan den har påvirket filmindustrien. Her med Ava Phillippe, Reese Witherspoon og ektemannen Benjamin Millepied. Foto: NTB scanpix
ENDRINGER I HOLLYWOOD: Natalie Portman har tidligere vist sin støtte til Time's Up-kampanjen. Nå letter hun på sløret om hvordan den har påvirket filmindustrien. Her med Ava Phillippe, Reese Witherspoon og ektemannen Benjamin Millepied. Foto: NTB scanpixVis mer

Natalie Portman:

Hadde ingen venninner i Hollywood - så skjedde det noe

- Det har ført oss sammen.

Det siste året har enorme bevegelser i Hollywood satt lys på seksuell trakassering og overgrep i filmbransjen. Kampanjer som #MeToo og Time's Up har åpnet opp for flere hundre skuespillere som har fortalt åpenhjertig om upassende hendelser på settet.

Etter New York Times' omfattende avsløring om Hollywood-produsenten Harvey Weinstein (66), har flere kommet med anklager om seksuell trakassering, overgrep eller voldtekt mot ham, og hvordan han skal ha seksuelt trakassert flere kvinner over tre tiår.

Det er ingen hemmelighet at både #MeToo og Time's Up har preget Hollywood stort det siste året.

I et nytt intervju med Vanity Fair, letter skuespiller Natalie Portman (37) på sløret om hvilke endringer bransjen har gått gjennom siden de sjokkerende avsløringene så dagens lys.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ENDRINGER I HOLLYWOOD: Natalie Portman har tidligere vist sin støtte til Time's Up-kampanjen. Nå letter hun på sløret om hvordan den har påvirket filmindustrien. Her i en scene fra «V for Vendetta». Foto: NTB Scanpix
ENDRINGER I HOLLYWOOD: Natalie Portman har tidligere vist sin støtte til Time's Up-kampanjen. Nå letter hun på sløret om hvordan den har påvirket filmindustrien. Her i en scene fra «V for Vendetta». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tok avstand

I over 25 år har hun vært en profilert skuespiller, og den 37 år gamle stjernen har medvirket i filmer som «Black Swan», «Anywhere But Here», «No Strings Attached» og «Jackie».

Selv med en suksessrik karriere og lang fartstid i bransjen, innrømmer Portman at det ikke alltid har vært like lett å være kvinne i filmindustrien.

- Jeg har aldri hatt vennskap med kvinner i industrien før nå, forteller hun og legger til at hun takker Time's Up-kampanjen for at dette har endret seg.

Anklagene mot Harvey Weinstein startet hele bevegelsen og Portman har jobbet med flere av produsentens profilerte anklagere, blant andre Ashley Judd, Mira Sorvino og Uma Thurman.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DELTOK I MARKERINGEN: Under Golden Globe-utdelingen var Natalie Portman en av flere kvinner som valgte svarte antrekk. Klesvalget kom i lys av MeToo-kampanjen. Foto: NTB Scanpix
DELTOK I MARKERINGEN: Under Golden Globe-utdelingen var Natalie Portman en av flere kvinner som valgte svarte antrekk. Klesvalget kom i lys av MeToo-kampanjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Har ført oss sammen

37-åringen forteller at hun holdt en viss avstand til produsenten etter å ha hørt rykter om hans oppførsel i flere år.

- Jeg så på dem som sannheten, fortsetter hun.

- Vi er i en industri hvor det er vanlig at menn oppfører seg dårlig og at kvinner blir såret, sier Portman videre, og legger til at også menn kan være ofre og at det har blitt et skifte.

Skuespilleren legger ikke skjul på at hun i en rekke filmer har vært eneste kvinne på rollelisten, men at hun etter Time's Up er i selskap med flere kvinner.

- Det har ført oss sammen. Vi samler oss aktivt, sier hun og fortsetter:

- Det er en styrke i at vi blir kjent med andre kvinner i samme industri og at vi deler informasjon som gjør oss tryggere, mer produktive og mer vellykkede.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

TRADISJON: Torsdag kveld er det duket for den årlige gallamiddagen for Stortinget på Slottet. Som vanlig holdt Kongen en noe humoristisk tale, men tok også tak i mer alvorlige tema som samfunnet har vært opptatt av det siste året. Video: NTB Vis mer

Tok over den røde løperen

Dette er imidlertid ikke første gang «Black Swan»-stjernen har vist sin støtte til de ovennevnte kampanjene. Under Golden Globe-utdelingen tidligere i år, var hun nemlig en av de mange kvinnene som valgte svart antrekk på den røde løperen.

Ingen prisutdeling med respekt for seg selv kan arrangeres uten en rød løper i forkant - en visningsarena som fungerer som utstillingsvindu for både stjernene som går på den og designerne som har laget kjolene.

I år måtte fargerike kreasjoner vike til fordel for svarte kjoler og dresser. Ikke alle ønsket markeringen velkommen, men det ble tydelig at skeptikerne ikke hadde kommet gjennom med sine innspill. Løperen kunne ha vært svart, for det var den eneste fargen som beveget seg over den.

At stort sett alle dukket opp i svarte antrekk var en del av kampanjen som dukket opp som følge av #metoo-bølgen, nemlig «Time's Up».

LES OGSÅ: - Har ikke gitt henne et blikk en gang

Avslører dronningens uvanlige grep

Avslører dronningens uvanlige grep

Her bor hun etter utroskapsskandalen

Her bor hun etter utroskapsskandalen

Danseren stjal showet. Nå deler hun sin historie

Danseren stjal showet. Nå deler hun sin historie

- Familien vet ikke lenger hva de skal gjøre

- Familien vet ikke lenger hva de skal gjøre

Vil bli samboere

Vil bli samboere

Får kjeft av «Charter-Hilde». Nå svarer Gullruten

Får kjeft av «Charter-Hilde». Nå svarer Gullruten

Stjal showet tre år etter skandale-tabben

Stjal showet tre år etter skandale-tabben

- Når du flytter med barn, er det ikke lett for dem

- Når du flytter med barn, er det ikke lett for dem

Bryter tausheten om søsterens tittel-kritikk

Bryter tausheten om søsterens tittel-kritikk

Gjorde det slutt 24 timer før sjokk-bryllupet

Gjorde det slutt 24 timer før sjokk-bryllupet

Alenevinner vant over 14,8 millioner!

Alenevinner vant over 14,8 millioner!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
Bli abonnent på Se og Hør
spar 50%
Kun 249,- for 10 utgaverKJØP NÅ

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder