Ute av «Farmen»:

- Hadde ingen næring og var dehydrert

Den hjemsendte «Farmen»-deltakeren ville skape «kaos» om han vant tvekampen. Det kan ha blitt hans bane.

EXIT: Det var Gunnar Svingen og Robert Scott som møttes til tvekamp i søndagens episode av «Farmen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny «Farmen»-uke er over, og denne gangen var det årets aller største profil, bussjåfør og TikTok-stjerne Robert Michael Scott (54), som måtte takke for seg.

Det måtte han etter å ha tapt tvekampen i øksekast mot utfordrer Gunnar Svingen (25).

- For å være helt ærlig var jeg både fysisk og mentalt ferdig med «Farmen» på det tidspunktet. Jeg hadde tapt før jeg i det hele tatt hadde gjort mitt første kast. Men det hjalp jo heller ikke at Gunnar traff en femmer på sitt første, sier den hjemsendte 54-åringen til Se og Hør.

NERVEPIRRENDE: Grethe og Daniel møttes til den aller siste duellen på «Torpet», før deltakerne skal inn på «Farmen» for å kjempe om en plass der. Video: TV 2 Play/Rød Løper Vis mer

Skulle skape «faenskap»

Robert bedyrer at han var rimelig stresset før søndagens kamp. I kjempehytten, der deltakerne må overnatte natten før tvekampen, la han nemlig en plan for hva som skulle skje om han vant og kom tilbake til gården.

Og ifølge ham selv, spiste akkurat det mye energi.

- Jeg hadde store planer for den neste uka. Jeg visste at jeg ville bli storbonde om jeg vant den kampen, det hadde jeg og Gunnar en avtale om. Så jeg begynte å tenke på alt det faenskapet jeg skulle skape.

HELT FERDIG: Robert Michael Scott hadde lite energi igjen på slutten. Søndag måtte han reise hjem. Foto: Alex Iversen / TV 2
HELT FERDIG: Robert Michael Scott hadde lite energi igjen på slutten. Søndag måtte han reise hjem. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- På hvilken måte?

- Jeg visste at det ikke var en sjanse i havet for at jeg skulle få en kniv til. Så planen min var å sabotere mitt eget ukesoppdrag, og bare sitte i storbondehuset hele veien. Planen var at jeg også skulle være helt alene som storbonde, for jeg skulle si nei til å ta med meg hjelpere. På den måten kunne jeg dra helt alene på markedet og ta alt jeg ville få av mat selv.

Han fortsetter:

- Jeg begynte å drømme om dette, på alle de artige tingene jeg skulle gjøre. Derfor var jeg litt stresset da tvekampen begynte.

VILLE HJEM: En ny deltaker må forlate «Farmen» etter en jevn tvekamp. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Skulle skape kaos

- Så du hadde altså en hemmelig plan?

- Ja, jeg hadde en jævlig stor plan, en plan som skulle skape kaos. Og jeg visste at jeg ikke hadde en sjanse i havet til å vinne «Farmen» uansett. For da måtte jeg ha vært god i kunnskap, i tillegg til å kunne bygge ting. Til og med håndtere en symaskin. Det ville aldri gått.

KLEMTE: Det var ingen dårlig stemning mellom Scott og Svingen etter søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
KLEMTE: Det var ingen dårlig stemning mellom Scott og Svingen etter søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Likevel: Selv om Rob visste at det å gå helt til topps i programmet ville sitte langt inne, fikk han etter hvert et mål om å ta seg til den store finalen.

- Men etter at Herman røk ut begynte jeg å kjede meg. Det var de samme tingene om og om igjen, samtidig som jeg raste ned i vekt. Jeg hadde ingen næring og var dehydrert. Hodet mitt hang. Jeg var bare ferdig, forteller han åpenhjertig.

SVETT: Observante «Farmen»-seere la merke til Simons svette rygg en tidlig morgen på storbondehuset. Nå forklarer han og Tonje sekvensen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Knakk sammen

Den karismatiske norsk-amerikaneren legger ikke skjul på at han reagerte sterkt da det gikk opp for ham at han skulle hjem.

- Det som gjorde alt mest skuffende var at jeg begynte å tro at jeg skulle nå en finale. Så da jeg røk ut, begynte jeg å gråte skikkelig.

Han forklarer:

- Det skjedde da jeg gikk ut i skogen og Mads Hansen (programleder, 37, journ. anm.) skulle ta farvel. Jeg ventet på at han skulle fortelle meg at jeg hadde en siste mulighet på «Torpet». Jeg tenkte det var én uke igjen på der. Men akkurat da vi begynte å snakke hørte vi masse skriking, folk som var glade. Og da fortalte han at folkene fra «Torpet» akkurat hadde kommet inn og at det var klart for finale.

Én meter!!! Vis mer

Dermed raste følelsene over ham.

- Jeg var skikkelig lei meg, følelsesmessig nedbrutt. Jeg hadde ingenting igjen, for jeg hadde gitt alt av meg selv der inne. Stått på, samtidig som jeg følte jeg hadde laget god TV hele veien. Det overrasket meg at jeg skulle bli så lei meg. Men jeg tror kanskje det er bra, at folk ser en annen side av meg og.

- Fikk bilder i hodet

Roberthadde ikke noe valg, han måtte hjem. Hjemkomsten var imidlertid av det noe spesielle slaget, som du kan se i videoen over.

Etter å ha kommet til Oslo, ringte han nemlig sønnen Christopher på FaceTime, fordi han trengte skyss fra Flesland, flyplassen i hjembyen Bergen.

SØT MUSIKK: Tonje og Simon fant tonen på «Farmen», og har bevart den gode stemningen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Resten av familien visste ingenting om at han omsider var hjemme.

- Da jeg satt på flyet hjem, begynte jeg å få bilder i hodet av hvordan familien ville reagere ved å se meg. Jeg så for meg at kona mi Beate skulle løpe mot meg, i sakte film, og hoppe opp og klemme meg. Gråte. Ingenting av det skjedde, sier han og ler.

- Ikke?

- Nei, hun bare så på meg og sa: «Rob»?

Raste ned i vekt

Etterpå dro han hjem til familiens hus, der han fant datteren Julia liggende å sove på sofaen.

FORBANNA: Nils Kvalvik måtte forlate «Farmen» etter den mye omtalte fyllefesten i 2020. På «Torpet» ett år måtte han igjen pakke sakene sine etter regelbrudd. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Hun våknet og var glad for å se meg, men samtidig lei seg fordi jeg så annerledes ut. Jeg overrasket Michelle, min andre datter, inne på badet, og det første hun sa var «æsj»...

SPESIELL HJEMKOMST: Robert Michael Scott overrasket familien etter å ha røket ut av TV 2-programmet. Fra venstre: Sønnen Christopher Robert Scott, kona Beate Gullaksen Scott, Robert, samt døtrene Julia Amanda Scott og Michelle Beatrice Scott. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SPESIELL HJEMKOMST: Robert Michael Scott overrasket familien etter å ha røket ut av TV 2-programmet. Fra venstre: Sønnen Christopher Robert Scott, kona Beate Gullaksen Scott, Robert, samt døtrene Julia Amanda Scott og Michelle Beatrice Scott. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Ifølge Scott ble nemlig Michelle mer bekymret enn glad da hun så ham. Fordi han så ut som en helt ny mann.

DØD: «Farmen»-vinner i 2011, Tommy Rodahl, er død. Vis mer

- Jeg var jo nesten 100 kilo da jeg gikk inn på Farmen, og var 76 da jeg kom ut. Det er faktisk jævlig sjokkerende. Jeg sjokkerte meg selv og. Det var skremmende, jeg hadde ingen rumpe igjen i det hele tatt. Men nå har jeg heldigvis bygget meg litt opp igjen, bedyrer Farmen-deltakeren, som nå, etter å ha vært hjemme en stund, veier 83 kilo.

- Det er der jeg skal holde meg resten av livet. 83 til 85 kilo er perfekt, sier han til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Gråt da jeg så meg i speilet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer