«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

- Hadde ikke vært rettferdig

Thomas Numme måtte forlate «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

SLÅTT UT: Thomas Numme ble nestemann til å måtte forlate årets 71 grader nord kjendis. Video: Discovery+/TVNorge Vis mer
Publisert

Konkurransen begynner for alvor å tilspisse seg for de gjenværende deltakerne i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Neste søndag er det duket for en spektakulær semifinale, men før det måtte den sjette kjendisen pakke sekken å forlate resten av gjengen.

De gjenværende kjendisene er Mona Berntsen (31), Silya Nymoen (43), Birk Ruud (21), Petter Schjerven (54) og Thomas Numme (51). Sist søndag fikk TV-seerne se at førstnevnte fikk et frikort, og dermed var den eneste som unnslapp den nervepirrende utslagskonkurransen.

I utslagskonkurransen konkurrerte to og to mot hverandre, og den av de fire som fikk dårligst tid måtte pakke sekken og reise hjem.

TILKALLER HJELP: En av deltakerne i «71 grader nord kjendis» må få akutt legehjelp. Hele episoden ser du på Discovery+ og TVNorge søndag 7. november 20.30. Video: Discovery+ Vis mer

Slet med puslespillet

Konkurransen gikk ut på å løse et puslespill raskest mulig. Bitene til puslespillet måtte de imidlertid fiske opp fra vannet, og før de fikk begynne på puslingen måtte de svare riktig på noen spørsmål. Feil svar medførte strafferunder.

Forrige søndag fikk vi se Nymoen og Numme konkurrere mot hverandre, mens i kveldens episode var det Schjerven og Ruud som var ute i ilden. Numme og Ruud fikk dårligst tid og gikk derfor en usikker framtid i møte: én av de kom til å ryke ut.

Både Numme og Ruud slet litt i konkurransen, og spesielt førstnevnte tapte mye tid på strafferundene. Puslespillet ble også en vanskelig oppgave for de to konkurrentene.

Kjendisen som til slutt brukte lengst tid var imidlertid den tidligere «Senkveld»-programlederen.

TREKKER SEG: Det blir en overraskende exit i utslagskonkurransen i «71 grader nord». Video: Discovery Vis mer

- Jeg røra så fælt. Det hadde ikke vært rettferdig hvis jeg tok plassen din, sa han til Ruud da resultatet ble kjent, og la spøkefullt til:

- Jeg har hatt det kjempefint, og jeg går ut med hevet hode og bæsj på skoene.

To gode venner

I semifinalen skal deltakerne begi seg ut på en helt spesiell ekspedisjon. De skal bestige Store Skagastølstind - Norges tredje høyeste fjell og den høyeste toppen i Norge man må klatre for å bestige.

Turen, som deltakerne bare omtaler som «Storen», har vært snakket om helt fra start. Men det blir uten Numme.

Selv har han hele veien vært klar på at han sliter med høydeskrekk, og selv om han innrømmet at det var litt kjedelig å gå glipp av ekspedisjonen virket det som han også var litt lettet.

GÅR GALT: Her går det galt for Agnete «Agnetesh» Husebye og Thomas Numme i «71 grader nord - kjendis». Video: Discovery+/Rød Løper Vis mer

Schjerven la imidlertid ikke skjul på at han kom til å savne vennen:

- Vi er liksom to kompiser som kan sitte å lufte litt ting. Så det forsvinner jo. Nå forsvinner en god kamerat også - det er ikke noe kult det. (...) Jeg skulle ønske Thomas holdt ut enda litt til.

Det er ingen tvil om at duoen har kom nærme i løpet av de ukene de var på tur, og 54-åringen var klar på at han kom til å merke Nummes fravær:

- Personlig så er det jo savnet av hans fantastiske blide, morsomme og veldig uhøytidelige vesen som forsvinner. Som alltid klarer å løse opp i en eller annen stemning, som alltid har en morsom kommentar, som alltid roter med noe i sekken - den biten er nå borte. Det kommer jo alle til å savne, kanskje spesielt jeg.

LES OGSÅ: Om «Maskorama»-tabben: - Flaut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer