Hadde ikke smakt på sin egen mat på 27 år

- Jeg har aldri hørt om noe lignende, sier Eyvind Hellstrøm. Se video!

NEKTER Å SMAKE PÅ EGEN MAT: Kokken Unal Can  (t.v.) på Ski-restauranten «La Casita» overrasker Hellstrøm når han innrømmer at han på 27 år aldri har smakt på maten han serverer. Foto: TV3
NEKTER Å SMAKE PÅ EGEN MAT: Kokken Unal Can (t.v.) på Ski-restauranten «La Casita» overrasker Hellstrøm når han innrømmer at han på 27 år aldri har smakt på maten han serverer. Foto: TV3 Vis mer
Se Hellstrøm-video nederst i artikkelen!

SEHER.NO:
Mesterkokken Eyvind Hellstrøm (61) har opplevd mye oppsiktsvekkende oppførsel på norske restauranter i løpet av sine tre sesonger med TV-programmet «Hellstrøm rydder opp».

Men i torsdagens episode blir selv den erfarne gourmetkokken tatt på senga når han besøker den spanske restauranten La Casita i Ski.

- Jeg kan ikke spise dette her. Dette har ingenting med spansk mat å gjøre sier han etter å ha testet stedets reke-rett gambas.

Når Hellstrøm konfronterer ham, innrømmer kokken Unal Can (45) at han ikke pleier å smake på maten han lager, før den blir servert.

- Det er første gangen jeg har møtt en kokk som har holdt på i 27 år og aldri har smakt på maten. Det er helt fantastisk.

- For meg er en kokk en som smaker på maten sin, sier Hellstrøm oppgitt i programmet.

Hovedpersonen selv - som driver restauranten sammen med broren Recep Cas - hevder det ikke ligger noen bestemt begrunnelse bak smake-nekten.

- Det har ikke noe med kvaliteten på maten å gjøre, men man blir vel etter hvert så vant til å lage en del retter. Jeg følte jeg visste akkurat hvor mye krydder man skal bruke og sånn. Jeg tenkte ikke på det før Eyvind besøkte oss, sier han til Seher.no.


Etter at Hellstrøm blant annet tvang dem til å brenne opp menyene og rendyrke satsingen på spanske retter, innrømmer Unal at det var på høytid med endringer.

- I starten fikk vi mye tøff kritikk og jeg ble litt sur, selv om jeg prøvde å skjule det. Men totalt lærte vi veldig mye av ham, og jeg ser på besøket som en positiv opplevelse.

- Det viktigste jeg lærte selv, var at jeg heretter alltid skal smake på maten, sier han og ler til Seher.no.

«Hellstrøm rydder opp» ser du på TV3 torsdager kl 20.30. Finn ditt favoritt-program i Seher.nos TV-guide!

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Denne maten er til å bli dausjuk av[obj:media:9006]