Shabana Rehman:

- Hadde ikke overlevd en runde til

Shabana Rehman oppdaterer om sykdommen.

BRUTALT ÆRLIG: Kreftsyke Shabana Rehman skal nå få behandling i Tyskland. Foto: Espen Solli/Se og Hør
BRUTALT ÆRLIG: Kreftsyke Shabana Rehman skal nå få behandling i Tyskland. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer
Publisert

For knappe to måneder siden avslørte komiker og samfunnsdebattant Shabana Rehman (45) overfor Se og Hør at hun kjemper sitt livs største kamp etter at hun fikk påvist bukspyttkjertelkreft med spredning.

I ettertid har Rehman oppdatert følgerne sine om sykdommen og behandlingen, og i forrige uke ble det kjent at hun skal reise til Tyskland, hvor hun skal få immunterapi.

Oppdatering fra Tyskland

I en ny kronikk i Nettavisen åpner hun ytterligere opp om sykdommen. Der skriver hun blant annet at hun tålte cellegiften svært dårlig.

«Jeg hadde ikke overlevd en runde til. Og jeg fikk vite at det ikke er mer denne type cellegift jeg fikk i Norge kan gjøre for meg. Jeg fikk også beskjed om at det ikke var noe vits med en «second opinion», eller snakke med det såkalte Ekspertpanelet som går gjennom slike kritiske pasientsaker på nytt», skriver hun.

SYK: Mens Shabana Rehman var å se i tvekamp på TV i «Farmen Kjendis» i vinter, var det en helt annen kamp hun måtte stå i på privaten. Nå åpner hun opp om sykdommen som har tatt over livet hennes. Video: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

«Fordi onkologene mine er de samme rådgiverne som Ekspertpanelet bruker. Norge er et lite land. Og den type kreft jeg har fantes det heller ingen pågående studier/forskning på akkurat nå, som kunne ta meg inn», fortsetter hun.

45-åringen skriver videre at hun derfor ble nødt til å se etter alternative løsninger. Det å sette seg ned og vente på døden «var absolutt ikke et alternativ».

Rehman skal fremover oppdatere om egen situasjon så ofte, så lenge og så mye hun selv ønsker i Nettavisen. Men også på Instagram har hun oppdatert de som følger henne.

NY KJÆRESTE: Dødssyke Shabana Rehman fikk rørende oppmerksomhet av ny kjæreste. Les hele saken i Se og Hør og Pluss. Video Espen Solli/Se og Hør Reporter: Stig H. Justad Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

Hyllet kjæresten

I helga ble det kjent at hun er ankommet og installert i Tyskland.

«Lovet å gi dere en oppdatering. På grunn av den store interessen, ikke minst der flere av dere selv er syke eller er pårørende, bestemte jeg meg tidlig for å være åpen om denne delen av reisen».

I samme innlegg hyllet hun kjæresten Petter Simonsen, som fulgte henne på reisen og ble hos henne i to dager.

«Han fikk egen sykeseng på rommet uten at vi behøvde å spørre om det en gang. For en kjærlighetsgave at du var med over Petter. Det gjorde at hele reisen gikk smooth og lett».

Ifølge Rehman skal kjæresten besøke henne i Tyskland fortløpende.

SYK: Den kjente TV-profilen Geir Børresen har fått tykktarmskreft. Video: Se og Hør Vis mer

At 45-åringen hadde fått seg kjæreste, røpet hun selv overfor Se og Hør tidligere denne måneden.

- Jeg forstår at det kan fremstå rart at et forhold etableres når livssituasjonen skulle tilsi noe helt annet. Det er både magisk og skummelt på samme tid. Jeg tenkte «Fy søren. Petter er ikke skuddredd». Det er ikke jeg heller, men det er klart at det krever mot av oss, fortalte hun til bladet da.

LES OGSÅ: - Reaksjonen min var: «Bra det ikke var kreft»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer