- Hadde ikke klart meg uten kona

«71° Nord»-programleder og tidligere toppalpinist Tom Stiansen er ikke i tvil om hvem som skal ha en stor del av æren for hans suksess.

SKRYTER AV KONA: Programleder og eksalpinist Tom Stiansen har fortsatt sin travle karriere etter at han la opp som idrettsutøver. Til Her og Nå forteller han at kona Hanne, som han giftet seg med i år 2000, er helt uvurderlig for ham. Her er paret på vei til Arne Fredlys sommerfest i 2011. Foto: Stella Pictures
SKRYTER AV KONA: Programleder og eksalpinist Tom Stiansen har fortsatt sin travle karriere etter at han la opp som idrettsutøver. Til Her og Nå forteller han at kona Hanne, som han giftet seg med i år 2000, er helt uvurderlig for ham. Her er paret på vei til Arne Fredlys sommerfest i 2011. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Den tidligere alpintstjernen Tom Stiansen (44) har beholdt interessen for spenning og utfordringer etter at han la skiene på hylla.

De siste årene har han vært programleder for «71° Nord» på TVNorge, det spenstige reality-programmet der både kjendiser og andre folk får bryne seg på norsk natur.

Som slalåmstjerne på 1990-tallet begeistret Tom mange fans, deriblant langrennsløper Vibeke Skofterud (34), men siden 1991 er det én spesiell kvinne som har stått i høysetet hos 44-åringen.

Dengang ble Tom kjæreste med Hanne Eline Stiansen (44), som han i dag har sønnene Tinus (14) og Bo (12) med. TV-profilen har bare godord å si om kona til Her og Nå.

- Klart at Hanne har vært veldig tålmodig og verdens beste mot meg. Det er hun som er klippen i familien. Uten henne hadde jeg aldri kunnet gjort det jeg gjør nå, skryter han til ukebladet.

Saken fortsetter under bildet.

SKISTJERNE: Tom Stiansen i aksjon i Super G under OL i Albertville i 1992, ett år etter at han ble kjæreste med Hanne.  Foto: IMAGO/ All Over Press
SKISTJERNE: Tom Stiansen i aksjon i Super G under OL i Albertville i 1992, ett år etter at han ble kjæreste med Hanne. Foto: IMAGO/ All Over Press Vis mer

- En kul ektemannen

Jobben som «71° Nord»-programleder tar ham land og strand rundt i det ganske land, noe som innebærer at han er hjemmefra i lengre perioder. Når han ikke er opptatt med programmet, som går på TVNorge i disse dager, prøver han å ta igjen det tapte hjemme hos kona og barna.

- Jeg har jo en ganske fleksibel timeplan når jeg er hjemme (...) Jeg tror jeg er en ganske leken pappa, og håper at jeg er en kul ektemann også, forteller Tom Stiansen til Her og Nå.

Det er utvilsomt fint for Tom å tilbringe kvalitetstid med familien, etter å ha opplevd dramatikk på «71° Nord»-innspillingene - deriblant stygt uvær på en isbre i 2013-sesongen.

I den pågående sesongen av programmets kjendisversjon, har deltakerne møtt på mange utfordringer. Aylar Lie (31) fortalte til Seoghør.no i mars at hun ble så sliten at hun kastet opp flere ganger under innspillingen.

Saken fortsetter under bildet.

TØFFE TAK: Aylar Lie er blant kjendisene som får det aller tøffest i den nyeste sesongen av «71° nord - Norges tøffeste kjendis». Her avbildet med programleder Tom Stiansen i en lysere stund. Foto: TVNorge
TØFFE TAK: Aylar Lie er blant kjendisene som får det aller tøffest i den nyeste sesongen av «71° nord - Norges tøffeste kjendis». Her avbildet med programleder Tom Stiansen i en lysere stund. Foto: TVNorge Vis mer

- Hadde jeg ikke hatt mensen ville jeg trodd jeg var gravid, så mye som jeg spøy på den turen. Alle hadde tunge sekker, men alle bar ikke maksimalt i forhold til hva de klarte, uttalte Aylar til Seoghør.no.

Blogger Emilie «Voe» Nereng (19) har heller ikke lagt skjul på at hun syntes «71° Nord»-ekspedisjonen var krevende.

- Det mest krevende for min del var vel syklingen. Jeg hatet det! Og også det at kameraene er rundt deg, når du svetter og ser jævlig ut. Det er noe jeg gruer meg til å se, når jeg selv er på det verste, har hun innrømmet overfor Seoghør.no.

Tom Stiansen er for øvrig ikke redd for å ta i et tak også utenfor «71° Nord»-innspillingene. Da han på 17. mai for et par år siden skulle gjøre en god gjerning og kaste en knust flaske, endte han opp med å skade hånden stygt. Se ham fortelle Seoghør.no om det blodige uhellet nedenfor:

LES OGSÅ: - Det var kjærlighet fra første blikk