Kate Winslet:

- Hadde ikke fortjent det i mine øyne

Etter suksessen med «Titanic» valgte Hollywood-stjernen å ta et steg tilbake. Nå forklarer hun hvorfor.

VAR REDD: Den britiske skuespilleren Kate Winslet innrømmer at hun var redd for Hollywood etter suksessen med «Titanic». Her avbildet med Leonardo DiCaprio i filmen fra 1997. Foto: 20th Century Fox / Paramount / Kobal / REX
VAR REDD: Den britiske skuespilleren Kate Winslet innrømmer at hun var redd for Hollywood etter suksessen med «Titanic». Her avbildet med Leonardo DiCaprio i filmen fra 1997. Foto: 20th Century Fox / Paramount / Kobal / REX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1997 kom den amerikanske drama- og katastrofefilmen «Titanic». Den prisbelønte filmen er et av USAs største romantiske dramaer, og de fleste har nok et forhold til den på et eller annet vis.

I hovedrollene var en ung Leonardo DiCaprio (46) og britiske Kate Winslet (45) som Jack og Rose - to personer fra ulike samfunnsklasser som forelsket seg på passasjerskipet Titanics jomfrutur i april 1912.

Filmen vant elleve Oscar-priser i 1998, og selv om Winslet ikke vant, ble hun likevel nominert som beste kvinnelige skuespiller for sin tolkning av rollen som den rødhårede, vakre Rose.

STJERNE OVER NATTA: Til tross for filmsuksessen var ikke alt en dans på roser for Kate Winslet. Her med Leonardo DiCaprio i «Titanic». Foto: Moviestore / Rex / NTB
STJERNE OVER NATTA: Til tross for filmsuksessen var ikke alt en dans på roser for Kate Winslet. Her med Leonardo DiCaprio i «Titanic». Foto: Moviestore / Rex / NTB Vis mer

«Titanic» gjorde den britiske skuespilleren til en stjerne over natten, men nå viser det seg at ikke alt var en dans på roser til tross for den enorme suksessen.

Var redd for Hollywood

Under et panel for Los Angeles Times i selskap med Michelle Pfeiffer (62), Rashida Jones (44) og Vanessa Kirby (32), kommer de inn på tiden etter «Titanic». Av de andre får Winslet spørsmål om hvordan det var å gå fra å være en relativt ukjent skuespiller til å navigere i Hollywood.

Den britiske skuespilleren forklarer at hun på tidspunktet ble plaget av følelsen om at hun ikke hørte hjemme i Hollywood.

TITANIC: Da Céline Dion var gjest i carpool karaoke i talkshowet «The Late Late Show» med James Corden, var det klart at låta «My heart will go on» måtte synges. Og så klart måtte det gjøres ekstravagant. https://www.seher.no/kjendis/lykkelig-igjen-etter-ektemannens-dod/70712802 https://www.seher.no/emne/slik%20gikk%20det%20med%20titanic-stjernene Vis mer

- Jeg var den overvektige jenta som alltid kom til å være i slutten av køen. Og fordi etternavnet mitt begynte på W, var det noen ganger jeg ikke kom inn døra til audition engang fordi de hadde gått tom for tid før bokstaven W. Og jeg spilte i «Titanic». Det er helt sykt, sier hun.

Etter suksessen valgte imidlertid Winslet å trekke seg tilbake for en periode, og tok heller på seg mindre oppdrag fremfor å satse stort i Hollywood.

PASSET IKKE INN: Kate Winslet innrømmer at hun følte at hun ikke passet inn i Hollywood. Her med Leonardo DiCaprio i 1997. Foto: Shutterstock Editorial / NTB
PASSET IKKE INN: Kate Winslet innrømmer at hun følte at hun ikke passet inn i Hollywood. Her med Leonardo DiCaprio i 1997. Foto: Shutterstock Editorial / NTB Vis mer

På spørsmål om hva som var bakgrunnen for dette, svarer hun:

- Det ærlige svaret er at jeg var redd for Hollywood. Et stort, skummelt sted der alle måtte være tynne og se ut på en bestemt måte. Jeg visste at jeg ikke så slik ut og følte ikke at jeg passet inn der. Hvis jeg noen gang skulle passe inn, måtte jeg fortjene plassen min og i mine øyne hadde jeg ikke fortjent den.

Videre forklarer stjernen at hun var bekymret for at «Titanic» var en flopp, og at hun følte at hun ikke kunne konkurrere mot de yngre, dyktige skuespillerne som kjempet om popularitet.

FILMINNSPILLING: Robert Pattinson, best kjent fra «Twillight»-sagaen og stjerneregissør Christopher Nolan dukket plutselig opp i Oslo i forbindelse med filminnspilling. Video: Ingunn Dorholt. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Følte seg mobbet

Det var først etter at hun ble mamma for første gang til datteren Mia at hun tok motet til seg, og bekymringene gradvis forsvant.

- To år etter at hun ble født ble jeg bedt om å gjøre «Eternal Sunshine of the Spotless Mind». Jeg tror det var et stort vendepunkt i karrieren min. Etter det tenkte folk plutselig: «Å, hun kan gjøre det?!», fortsatte hun.

Kate Winslet har for øvrig tidligere snakket om tiden etter suksessen med «Titanic». I en episode av podkasten «WTF with Marc Maron», gjengitt av Ekstra Bladet, innrømmet 45-åringen at hun opplevde kritikk og hets etter filmlanseringen.

- Det var som natt og dag fra den ene dagen til den andre. Jeg var gjenstand for en del oppmerksomhet om fysikken min og ble kritisert en hel del. Den britiske pressen var faktisk veldig uhyggelig med meg, fortalte stjernen i podkasten.

KRITIKK: Kate Winslet har tidligere fortalt at hun opplevde både kritikk og hets etter filmsukessen. Foto: Matt Crossick / Pa Photos / NTB
KRITIKK: Kate Winslet har tidligere fortalt at hun opplevde både kritikk og hets etter filmsukessen. Foto: Matt Crossick / Pa Photos / NTB Vis mer

«Titanic»-skuespilleren innrømmet også at hun følte seg mobbet av pressen.

- Jeg husker at jeg tenkte: «OK, det er helt forferdelig, og jeg håper det går over». Og det gjorde det jo heldigvis, men det gikk opp for meg, at hvis det var dette som ville si å være berømt, så var jeg ikke klar for å være berømt, fortsatte hun.

LES OGSÅ: - Jeg ble ertet for hvordan jeg så ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer