Selda Ekiz:

- Hadde ikke forberedt meg nok

For to uker siden ble programleder Selda Ekiz mamma for første gang. Nå avslører hun at fødselen ble annerledes enn hun hadde trodd.

FØDSEL: Programleder Selda Ekiz forteller at hun ikke var forberedt på å ta keisersnitt. Foto: Privat
FØDSEL: Programleder Selda Ekiz forteller at hun ikke var forberedt på å ta keisersnitt. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det har nå gått omtrent to uker siden NRK-programleder Selda Ekiz (36) og samboeren Alf Martin Evensen kunne avsløre at de hadde blitt foreldre for første gang.

Den gledelige nyheten delte hun selv på Instagrams historiefunksjon, og overfor Se og Hør fortalte den nybakte mora følgende:

- Det er helt uvirkelig å endelig møte babyen jeg har ruget på så lenge. Og det føles helt riktig å bli mamma til personen som kom fram til verden natt til søndag. De dyktige menneskene på Ahus og ikke minst Alf har gjort det til en kjempefin opplevelse fra start til slutt, sa hun.

Denne uken kunne programlederen avsløre at datteren har fått navnet Laleh. Nå åpner hun seg ytterligere om fødselsopplevelsen, som hun innrømmer ikke ble helt som planlagt.

ENDELIG HER: Elin og CF møtte hverandre på «Paradise Hotel», og nå har de blitt foreldre for tredje gang. Video: Rød Løper Vis mer

Uforberedt på keisersnitt

36-åringen avslører blant annet at fødselen skjedde ved keisersnitt, noe hun ikke var mentalt forberedt på. Hun har nemlig fått tilbakemeldinger fra følgerne sine om at det er for få som snakker om keisersnitt.

«Jeg trodde jeg var klar for alt, men må innrømme at jeg ikke hadde forberedt meg godt nok mentalt på at det kunne bli keisersnitt».

«Jordmødrene var superflinke til å fortelle meg hva som kom til å skje steg for steg. Men må innrømme at jeg ikke har fått veldig mye info om hvordan jeg skal ta det etter at jeg har kommet hjem», skriver hun.

NRK-programlederen skriver videre at hun skulle ønske at hun fikk bedre beskjed om hva hun kunne gjøre etter hjemkomsten og ikke - om så bare for å gi henne roen om at alt sto bra til.

«PØLSE»: På Instagrams historiefunksjon forteller Selda Ekiz at fødselen skjedde ved hjelp av keisersnitt. Foto: Skjermdump Instagram
«PØLSE»: På Instagrams historiefunksjon forteller Selda Ekiz at fødselen skjedde ved hjelp av keisersnitt. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Hun avslører også at hun har et relativt stort hematom (blåmerke journ.anm.,) etter keisersnittet.

«Per nå skal kroppen fikse den selv, så da krysser jeg fingrene for at kroppen vet hva det skal gjøre. For jeg vet faktisk ikke», avslutter hun.

Se og Hør har vært i kontakt med Selda Ekiz, som ikke har noen ytterligere kommentarer.

DRITSKUMMELT: Cecilie Kåss Furuseth avsørte 30 desember at hun hadde blitt mor til en liten gutt. Nå har hun vært på «P3morgen» og snakket om fødselen. Video: NRK Vis mer

Avslørte datterens navn

At «Alle mot 1»-programlederen skulle bli mamma ble først avslørt i desember. Den gang la ikke Ekiz skjul på at hun og samboeren var spente på framtida.

«Jeg kan bekrefte at jeg er gravid, og det er veldig spennende og samtidig skummelt. Så krysser vi fingrene for at alt går bra», skrev 36-åringen i en SMS til Se og Hør den gang.

Tidligere denne uka avslørte programlederen som nevnt den nyfødte datteras navn. Det gjorde hun i et innlegg på Instagram, til et bilde av datteras føtter.

«Endelig er føttene til Laleh på internett. Dattera vår er verdens søteste baby og jeg har aldri kjent på en stolthet som den jeg føler når jeg ser på henne», innledet hun innlegget.

«Jeg visste ikke at denne følelsen eksisterte en gang. Hun har fått en persisk variant av det tyrkiske navnet Lale, som betyr tulipan. Inspirert av den svensk-iranske artisten Laleh», fortsatte hun.

Det var i september 2019 Ekiz avslørte at hun hadde funnet lykken med Alf Martin Kollen Evensen. I oktober i fjor kunne hun også røpe på Instagram at de skulle bygge hus sammen.

LES OGSÅ: Deler trist beskjed

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer