TV 2 vurderte å avbryte «Farmen»-Stines tv-opphold:

- Hadde hyppig kontakt med familien

Fikk oppdateringer om kreftsyk far på utsida.

TØFT: Mens realitydeltakeren Stine Hartmann (31) var inne på «Farmen», ble faren hennes alvorlig syk. Hun fikk vite om det først flere uker etterpå. Foto: Espen Solli / TV 2
TØFT: Mens realitydeltakeren Stine Hartmann (31) var inne på «Farmen», ble faren hennes alvorlig syk. Hun fikk vite om det først flere uker etterpå. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

- Mange har spurt meg om «Farmen» var en virkelighetsflukt, men det føler jeg ikke at det var, forteller Stine Hartmann (31) til Dagbladet.

På tv har hun markert seg som en sprudlende, utadvendt og stødig jente - en som sjelden depper eller viser tegn til sure miner.

Den treningsglade oslojenta hadde likevel en tanke som kvernet i hodet: «Hvordan går det med pappa?»

«Er jeg egoistisk?»

- Da jeg reise til Halden (årets innspillingsgård ligger der, journ.anm) sa jeg hadet til pappa mens han lå på en båre, sier Hartmann.

Faren hadde fått et brudd i ryggen, og måtte hentes i ambulanse.

31-åringen vet godt hvordan det er å ha en pappa på sykehus. Faren har vært kreftsyk siden 2008, med opp- og nedturer om hverandre.

- Det var vanskelig og rart å dra inn på «Farmen», for jeg visste ikke hva ståa rundt pappa var. Jeg husker at jeg tenkte: «Er dette egoistisk av meg? Skal jeg la mamma og pappa være igjen alene?»

Hartmann, som er enebarn, fortsetter:

- Pappas sykdom er en del av meg, en del av livet mitt. Å være på «Farmen» var noe jeg hadde veldig lyst til, så jeg bestemte meg for at det måtte gå.

Saken fortsetter under bildet.

SOLSTRÅLE: Her er Stine med Farmen-programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Espen Solli / TV 2
SOLSTRÅLE: Her er Stine med Farmen-programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Ble dårligere

Produksjonsteamet visste godt om 31-åringens kreftsyke far på utsida. Hartmann forteller at hun av og til fikk små drypp om farens helsesituasjon - ellers visste hun ingenting.

At produksjonen på et punkt vurderte å avbryte deltakernes realityopphold, fordi faren hadde blitt dårligere, fikk hun først vite etter at innspillingen var over.

- Han ble heldigvis bedre, så jeg var aldri på vei ut.

- Hvordan opplevde du å hele tida ikke vite?

- Det var tøft. Samtidig visste jeg at det ikke nyttet å være pessimistisk og gretten inne på «Farmen», for da ryker man fort.

- Som en lang psykologtime

Etter noen uker på tv-gården bestemte Hartmann seg for å lette på sløret overfor de andre deltakerne.

- Kreft er vanskelig å snakke om når man ikke vet prognosen. Jeg har vært flink til å stenge det inni meg, og kanskje tatt tak i det litt for seint noen ganger. Det hjalp å lette på trykket, sier hun.

- Det ble mange lange kvelder i stua. «Farmen» ble på en måte som en eneste lang pyskologtime, humrer hun.

Verken samtalene med de andre deltakerne, eller brevet Hartmann mottok av foreldrene tidligere i uka, ble vist på tv. Tradisjonen tro fikk alle de gjenværende deltakerne etterlengtede brev hjemmefra midtveis i innspillingen.

- De skrev ikke så mye om hvordan det gikk, men skjønte det litt da jeg leste brevet. Det var sterkt å se bildene av dem. Det er helt greit at det ikke kom på tv, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

STERKE JENTER: Her er Stine i tvekamp med Sunniva Godal under Farmen-oppholdet. Stine vant. Foto: Alex Iversen / TV 2
STERKE JENTER: Her er Stine i tvekamp med Sunniva Godal under Farmen-oppholdet. Stine vant. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Fikk oppdateringer

Presseansvarlig for «Farmen», Alex Iversen, forklarer at Hartmann fikk to oppdateringer om farens helsetilstand underveis i tv-oppholdet.

- Ellers hadde produksjonen hyppig kontakt med familien, og vi ville forholdt oss til deres vurderinger i forhold til behovet for å informere Stine, og eventuelt ta henne ut.

- Hvis det skjer alvorlige ting med familiemedlemmer eller andre som står deltakerne nære, vil de selvfølgelig bli informert om det. Heldigvis skjer det svært sjelden, sier han til Dagbladet.

I fjor valgte «Farmen»-produksjonen å la deltakeren André Fredriksson reise hjem til 2016 da broren fikk et uventet hjerteinfarkt og døde brått.

Sunnmøringen reiste tilbake på tv-gården etter å ha deltatt i begravelsen, men erkjente overfor Dagbladet at han egentlig burde holdt seg hjemme.

- Etter at broren min døde, ble jeg mindre og mindre motivert inne på «Farmen», sa han.

Oppringt av Oddvar

Tilbake i Oslo opplever Hartmann at «Farmen» har bidratt til gjøre det litt lettere å snakke om sykdomssituasjonen.

- Man blir så godt kjent inne på «Farmen» at det nærmest er umulig å ikke snakke åpenhjertig om vanskelige ting. Støtteappararet i produksjonen er også veldig bra.

Gjennom tv-oppholdet fikk 31-åringen særlig god kontakt med sørlendingen Oddvar Jenssen (33) - deltakeren som nærmest er utnevnt til en «folkehelt» av tv-seerne.

- Oddvar ringer meg av og til for å spørre om pappa. Det er veldig, veldig hyggelig, megir Hartmann.

- Hvordan går det med faren din i dag?

- Det går bra med ham, han viser tegn til bedring - og vi trener mye sammen for å holde ham i form, sier hun.

Dagbladet har vært i kontakt med Hartmanns far, Sigurd, som er kjent med innholdet, og har godkjent framstillingen i artikkelen. Stine Hartmann har tidligere jobbet i magasinene Topp og KK, som har samme eierselskap som Dagbladet.

LES OGSÅ: Samuel Massie forlater kona i jula

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer