Hadde hemmelig kjæreste i elleve år

- Han gjorde det klart fra første stund at ekteskap ikke ville være aktuelt.

<strong>- HADDE HEMMELIG FORHOLD:</strong> En kvinne ved navn Wenche Thorunn Nilsen sier i en ny biografi om den avdøde filosofen Arne Næss at de to hadde et kjærlighetsforhold i elleve år, samtidig som han var gift. Foto: SCANPIX
- HADDE HEMMELIG FORHOLD: En kvinne ved navn Wenche Thorunn Nilsen sier i en ny biografi om den avdøde filosofen Arne Næss at de to hadde et kjærlighetsforhold i elleve år, samtidig som han var gift. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I en ny biografi om den avdøde norske filosofen Arne Næss, står en av hans tidligere kvinnelige studenter fram og hevder de to hadde kjærlighetsforhold i elleve år, samtidig som Næss var gift.

Ifølge VG sier Wenche Torunn Nilsen i boken «Et liv» at hun i 1963 møtte Næss da hun deltok på en av hans filosofiforelesninger.

Etter at hun skrev et brev til ham og fikk svar på julekvelden samme år, møttes de og forholdet ble stadig mer alvorlig.

Ifølge Nilsen ga Næss - som døde i 2009 - henne tidlig beskjed om at det ikke var aktuelt for ham å forlate sin daværende kone, Siri Næss, som han hadde fått datteren Lotte med.

- Han la vekt på sin egen situasjon som familiefar og syntes han hadde et ansvar overfor kona og deres lille datter. Det var rammen jeg måtte forholde meg til, sier Nilsen - var 31 år yngre enn den da 52 år gamle professoren.

I boken «Nærkontakt» som han ga ut sammen med Wenche Foss i 2004 - innrømmet Næss at han ikke var en monogam person.

- Jeg hadde alltid lett for å bli forelsket i nye kvinner. Derfor måtte jeg også¨være forsiktig med hvordan jeg oppførte meg. Det var helt klart at å gå bak ryggen på en ektefelle var uetisk. Det har jeg vært oppmerksom på, og jeg har forsøkt å etterleve det, men jeg må innrømme at jeg har ikke alltid klart det, skriver Næss i boken ifølge VG.

Næss giftet seg tre ganger i løpet av sitt liv.

Forlagssjef i Cappelen Damm, som gir ut den nye biografien, sier til avisa at forfatteren Truls Gjefsen har latt Næss' nærmeste familie fått lese gjennom manuskriptet før boken gikk i trykken.

Hverken Næss tidligere koner Siri Næss eller Kit Fai Tsui Næss, eller den tidligere filosofens barn Ragnar Hertzberg Næss og Lotte Næsd, har ifølge VG ønsket å kommentere opplysningene i den nye boken.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: «71 grader nord»-deltager havnet i koma

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer