Ute av «Farmen»:

Hadde hemmelig avtale med kompiser

Herman Herberth Herding hadde planer om å bryte reglene lenge før han gikk inn på «Farmen». Den planen gikk rett i vasken.

VILLE HJEM: En ny deltaker må forlate «Farmen» etter en jevn tvekamp. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag var det klart for enda en tvekamp i «Farmen». Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy (35) valgte til slutt Herman Herberth Herding (25) til andrekjempe, og etter nok en øksekastkonkurranse var det til slutt Bjøringsøy som kunne juble høyest.

- Jeg tror jeg tapte først og fremst fordi jeg øvde så mye med en felleøks. Thorvald (Nyquist, 51, journ. anm.) sa til meg at jeg ikke burde øve for mye med den, fordi den kom til å føles helt annerledes ut i kamp. Og det hadde han helt rett i, forteller Herding til Se og Hør.

SVETT: Observante «Farmen»-seere la merke til Simons svette rygg en tidlig morgen på storbondehuset. Nå forklarer han og Tonje sekvensen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Svak begrunnelse

Den hjemsendte 25-åringen er imidlertid ikke helt «hjemsendt» ennå. Han går nemlig inn i sidekonkurransen «Torpet», der han skal forsøke å kjempe seg inn igjen på gården.

Han forteller at det ikke kom som noe sjokk at han denne gangen måtte ut i kamp.

- Nei, jeg skjønte det med tanke på hvordan han forberedte seg. Men jeg synes begrunnelsen hans var jævlig svak, for han mente at det var jeg som i størst grad gikk rundt og hvisket og tisket. Vi har vel alle sett at samtlige inne på den gården gjør det. Det var en dårlig unnskyldning, han burde sagt at det var meg han hadde størst sjanse til å slå.

SA ADJØ: Herding ga de andre deltakerne, deriblant Heidi Persdatter Greiner Haaker, en stor klem da exiten var et faktum. Foto: Alex Iversen / TV 2
SA ADJØ: Herding ga de andre deltakerne, deriblant Heidi Persdatter Greiner Haaker, en stor klem da exiten var et faktum. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Så hvordan var avskjeden?

- Jeg gadd ikke å være en dårlig taper. Kåre er en fin kar. Vi har ikke så mye til felles og kommer aldri til å bli bestevenner. Men jeg respekterer ham og ga ham en takk for kampen.

-Kjedelig

Han fortsetter:

- Jeg hadde sett at så mange hadde begynt å tvile på hva de skulle velge, og endt opp med å tape. Så jeg ville bare gå for det trygge, som jeg trodde var øks. Men Kåre var mye bedre enn meg.

SØT MUSIKK: Tonje og Simon fant tonen på «Farmen», og har bevart den gode stemningen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Se og Hør har også vært i kontakt med førstekjempe Bjøringsøy, som har følgende å si til utsagnene til sin kampmotstander:

- Hvisking og tisking kan være så mangt. Det handlet vel heller om at han skulle lure seg unna og få andre på sitt lag. Herman er en fin fyr, men han gjorde vel kanskje ikke så mye jobbmessig der inne. Begrunnelsen min var muligens litt laber, men jeg synes jo det er kjedelig om han ikke liker meg lenger på grunn av dette.

Hadde smuglerplan

Da Se og Hør møtte alle deltakerne på Hurdalsjøen hotell én dag før de skulle inn på gården, fortalte Herding at han hadde en avtale med noen venner - som skulle komme å levere smuglervarer til gården. Alt skulle i tillegg dokumenteres på film av de samme vennene.

- Det skjer søndag i uke fire, om jeg fortsatt er her, sa han da.

TOK SELFIE: Herman Herbert Herding har fått mye kritikk etter at han tok del i en smugleroperasjon da han og Robert Michael Scott møtte fremmede på gården. Men han hadde planer lenge før det. Foto: Privat
TOK SELFIE: Herman Herbert Herding har fått mye kritikk etter at han tok del i en smugleroperasjon da han og Robert Michael Scott møtte fremmede på gården. Men han hadde planer lenge før det. Foto: Privat Vis mer

Nå, mange uker senere, bedyrer bærumsmannen, som allerede har tøyd grensene i «Farmen», at vennene hans aldri dukket opp.

- Vi hadde planer om å møtes på den andre siden av innsjøen. Men jeg skjønte raskt at det ikke kunne gå, siden de låste båtene. Jeg visste tidlig at operasjonen ville bli vanskelig, sier han.

Det var to av vennene hans som skulle komme, mener han. De skulle ha med mat, snacks alkohol - og etter alle solemerker snus.

- Jeg gikk ut hver søndag for å se om jeg så eller hørte noe. Men de kom dessverre aldri. Egentlig var det jo ganske bra, for det var så strengt der, uansett.

REGELBRUDD: Vi har gjennom årene hatt flere tilfeller av regelbrudd inne på «Farmen». Nå har også juks i årets sesong blitt avslørt. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Smugleroperasjonen gikk altså ikke veien. Det gjorde heller ikke «Farmen», selv om han klarte å holde seg på gården i seks uker.

- Jeg ville egentlig hjem. I uke seks spiste vi bare poteter med «zalo» og jeg var så lei! Jeg savnet gutta hjemme. 2021 og fest er mye bedre enn 1921, fastslår Herding, og ler.

Fikk prøvekast

Det de fleste av tv-seerne kanskje ikke vet er at deltakerne som skal gjennom en øksekast-konkurranse, kaster øks også før kameraene slås på. Og at de kan endre tyngden på øksen om de ønsker det.

Herding forteller:

- Det som skjedde da var at Kåre bommet på begge sine øvingskast, mens jeg traff to treere. Da trodde jeg at jeg skulle vinne. Men så byttet han øks til en litt lettere én, og det gjorde at han knakk koden.

Én meter!!! Vis mer

Han ser tilbake på «Farmen» som et vanvittig eventyr.

- Det var helt sinnssykt. Det villeste var bare å kunne leve i nuet, med ingen mobil, som var helt herlig. Det var utrolig morsomt å møte så mange mennesker man aldri ville møtt ellers. Ting blir så forsterket, til slutt blir man jo nesten psykopater, ha ha. Akkurat det var utfordrende.

Hemmelighetsfull

«Farmen»-deltakeren, som var singel da han gikk inn på gården, avslører samtidig at pågangen fra kvinner ikke akkurat har avtatt etter at han har vært å se på tv.

- Pågangen har alltid vært bra, men det har selvsagt blitt enda mer nå etter dette. Men jeg er en dynamisk person, som lever et dynamisk liv. Statusen min er rett og slett dynamisk. Jeg gjør som jeg vil, forklarer han - på en noe kryptisk måte.

FORBANNA: Nils Kvalvik måtte forlate «Farmen» etter den mye omtalte fyllefesten i 2020. På «Torpet» ett år måtte han igjen pakke sakene sine etter regelbrudd. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Har du kjæreste nå da?

- Det kan være, men det kan være jeg ikke har det og. Alt er på en måte dynamisk.

- Hvilke henvendelser får du da?

- Det er jo noen som sender forskjellige bilder, mens andre skriver at de heier og at jeg er søt og sjarmerende.

- Du får tilsendt nakenbilder også, altså?

- Ja, jeg har fått noen slike også, sier han til Se og Hør.

LES OGSÅ: Lover bryllup ved «Farmen»-seier

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer