- Hadde Frøya blitt utsatt for noe sånt ...

Blogger Anja Johansen i sjokk etter stygg mobbesak mot 14-åring i Bergen.

NULLTOLERANSE: Blogger Anja Johansen er rystet over saken om den 14 år gamle Bergensjenta som blir drapstruet og terrorisert av ukjente folk via nett og mobil. Dette bildet er tatt i en annen anledning. Foto: Andreas Fadum
NULLTOLERANSE: Blogger Anja Johansen er rystet over saken om den 14 år gamle Bergensjenta som blir drapstruet og terrorisert av ukjente folk via nett og mobil. Dette bildet er tatt i en annen anledning. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: At barn kan være slemme mot andre barn er dessverre en kjensgjerning, og mobbing er et problem foreldre, lærere, rektorer og politikere verden rundt har kjempet for å få bukt med i alle år.

Mandag denne uken publiserte Bergensavisen BA (ekstern lenke) en sak på sine nettsider som omhandler en 14-årings kamp mot mobbing via nett, sms og i sosiale medier. Ifølge BA er tenåringen både blitt drapstruet og terrorisert, og har fått over 135 meldinger med svært grovt innhold.

Flere av dem ber den 14 år gamle jenta om å gjøre ende på sitt eget liv. Politiet er koblet inn i saken, melder avisen.

- Jeg har ikke ord

Dette får toppblogger Anja Johansen (27) til å se rødt. Hun er selv mamma til en liten jente, og forteller i et engasjert innlegg på bloggen at hun er rystet over saken:

«Hvor skal jeg begynne. Dagen på kontoret ble avsluttet med en stum tone i hele meg. Jeg hadde ingen positive tanker å tenke, og jeg ble fylt med sinne og hat! Hva i all verden er dette? Er det skjult kamera? En enorm dårlig spøk, eller finnes det faktisk barn som sitter å ødelegger livet til et annet barn på denne måten? Jeg skal ikke skrive så mye, for jeg tror jeg kommer til å lire av meg så mye greier, at jeg holder det kort. Hadde Frøya blitt utsatt for noe sånt.. jeg har ikke ord. Og hva med foreldrene til de barna som sender så mye hat til en uskyldig liten jente. Hvor på veien fikk noen for seg å bli så onde mot et annet menneske som kun er en uskyldig , livsglad, og aktiv jente?».

HAR SELV EN DATTER: Anja Johansen fotografert med kjæresten, proffsvømmer Lavrans Solli, og datteren Frøya på Frognerbadet i Oslo i fjor. Hun kom til verden i april samme år. Foto: Mette Bugge / NTB Scanpix
HAR SELV EN DATTER: Anja Johansen fotografert med kjæresten, proffsvømmer Lavrans Solli, og datteren Frøya på Frognerbadet i Oslo i fjor. Hun kom til verden i april samme år. Foto: Mette Bugge / NTB Scanpix Vis mer

Viser sin støtte

Johansen, som er samboer med proffsvømmer Lavrans Solli (23), avslutter innlegget med å sende sin støtte til 14-åringen og hennes mor:

«Ærlig talt, dette er helt grusomt!! Håper noen står frem, tar et skikkelig tak i dette og.. ja jeg må bare stoppe her. Helt i sjokk! JEG STØTTER OG HEIER PÅ DERE CECILIE ANDERSEN <3».

Var selv en mobber - og ble mobbet

Anja Johansen har tidligere fortalt i et radiointervju med NRK MP3, ifølge Dagbladet, at hun selv har opplevd mobbing på nært hold. På barneskolen var hun en mobber, mens hun på ungdomsskolen opplevde å bli mobbet:

- Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg mobbet. Av en eller annen grunn syntes jeg det var kult. Jeg fikk den kule følelsen av at jeg turte å pirke på en annen, og så syntes vennene mine rundt meg at det var kult, fortalte hun i radioprogrammet «Ettermiddagen» på NRK MP3.

I Dagbladet-artikkelen, som ble publisert i november i fjor, benyttet 27-åringen også anledningen til å beklage overfor gutten hun var med på å mobbe på barneskolen:

- Jeg har lyst til å beklage at jeg var slem mot ham. Jeg skammer meg jo, selv om dette er kjempelenge siden. Jeg gikk jo på barneskolen og var 9-10 år. Men jeg husker det som om det var en uke siden.

LES OGSÅ: La ut babymagebilde syv dager etter fødselen

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer