Komiker Linda P:

Hadde flere kjærester mens hun var gift: - Var avhengig av kvinner

Nådde bunnen.

- AVHENGIG AV KVINNER: Den danske komikeren Linda Petersen åpner opp den tunge tida før suksessen. Foto: NTB Scanpix
- AVHENGIG AV KVINNER: Den danske komikeren Linda Petersen åpner opp den tunge tida før suksessen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den danske komikeren og skuespilleren Linda Petersen (34), best kjent som Linda P, har foruten medvirkning i film- og tv gjort stor suksess i Danmark.

Den gjengse danske vil antakelig dra kjensel på henne fra standup-scenen, der hun har gjort seg bemerket for å ha en personlig og barsk stil.

Spoler man derimot noen år tilbake i tid, var det lite som skulle tilsi at 34-åringen hadde ei lysende framtid foran seg.

I et større intervju med det danske magasinet Alt for damerne forteller Petersen om hvordan hun tidligere i sitt liv har kjempet mot flere former for avhengighet. Ikke bare når det kommer til alkohol og narkotika, men også når det gjaldt å få anerkjennelse fra en av sine nærmeste.

Faren døde

Ifølge Ekstrabladet skal 34-åringen hele livet gjennom ha higet etter hans godkjennelse.

Etter først å ha havnet i en nedadgående spiral, kulminerte det i 2011 da faren gikk bort. Selv om Petersen nylig hadde giftet seg med sin kone, og tilværelsen ellers var i skjønneste orden, stirret hun inn i det som virket som et endeløst mørke.

Bak de altoppslukende tunge tankene gjemte det seg bunnløs fortvilelse, sorg og ikke minst tungt rusmisbruk.

- Jeg klarte ikke å være hjemme. Når jeg var på jobb kom jeg gjerne to-tre timer for seint, fordi jeg var fullstendig borte dagen i forveien. Når jeg var ferdig på arbeid, gjorde jeg umiddelbart en avtale med en av de tre-fire kjærestene jeg hadde på det tidspunktet, mens jeg var gift, sier Petersen til Alt for damerne.

Avhengig av kvinner

Selv om komikeren var i et nytt ekteskap og hadde trygge rammer rundt seg, kunne hun ikke bli kvitt følelsen av ensomhet.

- Hvis det var slik at ingen av de fire kvinnene hadde tid til å møtes, havnet jeg utpå. Da visste jeg at jeg ville dra hjem og ruse meg med så mye forskjellig at jeg ville våkne opp på baderomsgulvet med blod ut av nesa.

Til det danske magasinet forteller komikeren at trangen til å konstant ha noen rundt seg handlet om bekreftelse.

- Det konstante jaget etter bekreftelse gjorde at jeg fikk en avhengighet som jeg fremdeles sliter med å slippe tak på. Den type avhengighet er vanskeligere å komme seg ut av enn det var å slutte med kokain, forteller hun.

Kollapset

Sommeren 2013 skulle imidlertid vise seg å bli vendepunktet i livet for den danske komikeren.

Under en opptreden sammen med den danske skuespilleren Mick Øgendahl (45) på musikkfestivalen Smukfest, kollapset Petersen midt på scenen.

Ifølge Ekstrabladet hadde Petersen følt på hjertebank og ubehag i hele kroppen noen måneder før festivalen. Likevel valgte hun å ignorere symptomene, og fortsatte i samme tempo og livsstil - før hun til slutt kollapset.

Den uventede reaksjonen på hennes destruktive livsstil viste seg derimot å bli stor lærdom for den unge komikeren. Siden den gang har hun tatt livet mer på alvor, begynt å gå til psykolog, og fått bukt med avhengigheten av både damer og stoff.

Fikk guttekjæreste

I 2015 overrasket imidlertid komikeren alle da det ble kjent at hun hadde funnet lykken på ny. Denne gang i en herremann - komikerkollegaen Anders Grau.

I den danske utgaven av Her og Nå, gjengitt av Ekstrabladet, fortalte Petersen at hun selv hadde tenkt tanken om det var for kontroversielt å kaste seg inn i et forhold med en mann.

- Selvfølgelig hadde jeg noen tanker om det i starten. Kanskje 90 prosent av mine fans er lesbiske, og jeg var redd noen av dem ville se på meg som en forræder. Men selvfølgelig forstår folk at kjærlighet er kjærlighet, uttalte hun den gang.

Etter to år tok imidlertid lykken slutt, da hun i ukebladet Tæt På, bekreftet at de to hadde gått fra hverandre.

- Anders og jeg gjorde det slutt for 14 dager siden, og alt har godt fredelig for seg. Vi ble enige om at vi bare var venner, uttalte hun den gang til det danske ukebladet, ifølge BT.

LES OGSÅ: - Det har vært rørende og stort

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer