Jannecke Weeden:

- Hadde det ikke bra

Alt gikk ikke på skinner da Jannecke Weeden plutselig var alene i Frankrike.

FERIE: Jannice Weeden er på tur i Frankrike, men at hun skulle tilbringe fire dager alene hadde hun ikke planlagt. Foto: Privat
FERIE: Jannice Weeden er på tur i Frankrike, men at hun skulle tilbringe fire dager alene hadde hun ikke planlagt. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Programleder Jannecke Weeden (46) har som flere nordmenn satt seg på et fly til Frankrike for å nyte sol og varme. Det var imidlertid ikke en kort tur som ventet Weeden. Hun har nemlig leid en leilighet i Gamlebyen i Nice for en hel måned.

Alt har derimot ikke gått helt etter planen under oppholdet for TV-personligheten.

- Jeg skulle ønske jeg kunne si at det var helt topp, men det kan jeg ikke, innrømmer Weeden til Se og Hør, og legger til at hun måtte tilbringe fire dager alene i den nokså ukjente byen, noe hun ikke hadde sett for seg.

Programlederen har vært åpen om at hun er diagnostisert med generalisert angstlidelse. Selv om 46-åringen ikke lar diagnosen definere henne, har utfordringene satt preg på oppholdet de siste dagene.

DØDSANGST: Morten Ramm minner tilbake til da han fikk dødsangst på grunn av en «Senkveld»-konkurranse. Video: TV 2. Vis mer

Da Weeden ankom den franske rivieraen for omtrent to uker siden ba hun reisefølget ikke fortelle henne når han skulle dra tilbake til Norge, i tilfelle noe som dette skulle skje.

- Han sa plutselig: «jeg drar i morgen», da gikk det helt i stå for meg.

Weeden bestemte seg for å leie leiligheten over en lengre periode for å bli godt kjent i området, ettersom hun til høsten skal jobbe for den norske luksusmegleren Fredrik Lilloe.

Etter en måned i Nice bærer turen tilbake til Norge, men 46-åringen skal pendle mellom de to landene.

FYLLEANGST: Pål Tøien, bedre kjent som «Onkelp», snakker om digital fylleangst i denne ukens episode av «Senkveld». Video: TV 2 Vis mer

- Jeg fikk kjeft

På Instagram har hun åpnet seg om utfordringene som har preget henne i den fremmede byen, og selv om hun stort sett har fått positive tilbakemeldinger av følgerne, er det noen som ikke forstår problemet.

- Jeg fikk kjeft av en følger fordi jeg ikke snakket om mestring, men jeg føler ikke på mestring, forklarer programlederen.

Noen mente også at Weeden må tenke på de som må reise alene på ferie.

- Selv om jeg kan si det gikk bra, har jeg ikke hatt det bra eller kost meg, forteller hun åpenhjertig.

Den aller største utfordringen for 46-åringen var helseangsten. Tanker om at hun kom til å bli akutt syk og ikke få ordentlig hjelp dukket stadig opp.

For å forberede seg på utenlandsturen tok hun en legesjekk før avreise, og innerst inne vet hun at alt er bra. Likevel er det slik at hodet og kroppen ikke snakker sammen når det kommer til disse tingene, og selv når Weeden sier at dette går fint, kan kroppen si noe helt annet.

- Kroppen går i panikkmodus og sier «nå klarer du ikke mer», forklarer hun og legger til at det hjelper å være omringet av mennesker som kan hjelpe henne dersom noe skulle skjedd.

BARN: David Eriksen og samboeren Hedvig Sophie Glestad får ofte spørsmål om barn, noe som også er et gjennomgangstema i serien deres, «Alle elsker David». Reporter: Jonas Scheie Hammer. Video: Kine Falch / TV 2 Vis mer

Måtte gå ut

Den første dagen alene var hun nesten ikke ute av leiligheten, men etter hvert bestemte hun seg for at hun måtte ut.

Redningen ble en bekjent og ansatt på den lokale strandklubben, hvor Weeden og hennes tidligere reisefølge hadde tilbrakt mye tid.

Programlederen fikk en solseng plassert ved siden av noen nordmenn den ene dagen og et pratsomt amerikansk par den neste.

- Det var kjempehyggelig, forteller hun, og legger til at en erfaring hun vil ta med seg er hvor lett det er å komme i kontakt med andre.

Dagene alene er nå over for Weeden som har fått besøk av sine to sønner, Caspian og Elias, og om bare et par dager kommer også to venninner ned.

SOMMERFERIE: Vi har tatt en prat med kjendisene om deres ferieplaner. Video: Rød Løper. Klipp: Nora Skavhaug Vis mer

- Anbefaler det ikke

- Jeg har klart å være alene, men jeg anbefaler det ikke dersom man har de samme utfordringene som meg, sier Weeden, som likevel har et tips til de i samme situasjon.

Programlederen valgte å leie en leilighet i et helt vanlig nabolag i Gamlebyen i Nice. Det er derfor ingen resepsjon eller kontaktperson man kan spørre om hjelp.

Derfor er hennes beste råd å bo på et hotell. Ikke bare har man resepsjon og hjelp lett tilgjengelig, men alle fasiliteter i nærheten hvis man synes det er skummelt å gå ut alene.

LES OGSÅ: Mayoo Indiran: Om bruddet: - Kan være venner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer