John Arne Riise:

Hadde dårlig samvittighet og ville sterilisere seg - så møtte han drømmedama

- Jeg husker at jeg avbestilte timen hos steriliseringsklinikken. Vi prøver å få barn, Louise og jeg.

HELOMVENDING: I sin nye selvbiografi avslører John Arne Riise at han i utgangspunktet hadde planer om å sterilisere seg før han møtte sin nåværende kone Louise Angelica Riise. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
HELOMVENDING: I sin nye selvbiografi avslører John Arne Riise at han i utgangspunktet hadde planer om å sterilisere seg før han møtte sin nåværende kone Louise Angelica Riise. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer
Publisert

Tirsdag lanserer tidligere fotballproff John Arne Riise (37) boka «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise», en selvbiografi der han deler historier som har preget ham de siste åra.

Kjærlighet er et av de store temaene 37-åringen skriver om, og han avslører blant annet at han vurderte å sterilisere seg etter sin andre skilsmisse, fra kona Maria Elvegård Riise.

Sammen fikk duoen to barn, mens Riise også har en datter fra sitt første ekteskap med Guri Havnevik.

I boka skriver nemlig den tidligere fotballproffen om sin skyldfølelse overfor barna. Riise skriver at han etter de to skilsmissene kun så barna sporadisk og var veldig fraværende.

«Jeg bodde hos bror min og kona hans. Jeg hadde bestemt meg for å sterilisere meg. Jeg skulle bare vente til sesongen var over, så skulle jeg gjøre inngrepet til sommeren».

Forelsket seg

På det tidspunktet var Riise det han beskriver som «trist». Han skriver at han forsøkte å stenge tankene ute ved å gjøre andre ting. Og det var da han satt og fiklet med å opprette en Facebook-profil, at han kom over det som seinere skulle vise seg å bli hans livs store kjærlighet.

«Jeg begynte å legge til navn, og hele tida dukket det opp forslag på andre jeg kanskje kunne kjenne. I denne strømmen av profiler dukket det opp et bilde av en dame jeg syntes var helt usannsynlig vakker».

Umiddelbart falt Riise for kvinnen på Facebook. Han sendte henne en venneforespørsel, og etter bare fem minutter godtok Louise Angelica Markussen (26), som hun het på den tida, forespørselen.

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIGE: John Arne Riise omtaler kona Louise Angelica Riise som sin livs store kjærlighet. Her sammen ELLEs sommerfest i 2015. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
LYKKELIGE: John Arne Riise omtaler kona Louise Angelica Riise som sin livs store kjærlighet. Her sammen ELLEs sommerfest i 2015. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Og der startet kjærlighetshistorien for Riise og Markussen. Etter sporadiske tekstmeldinger fram og tilbake avtalte duoen å møtes for første gang.

Ifølge Riise foreslo Markussen å møtes på Big Horn Steak House i Lillestrøm. Dette for å tiltrekke seg minst mulig oppmerksomhet.

Giftet seg

I starten av forholdet pendlet Louise Angelica Riise fram og tilbake fra Lillestrøm, hvor hun er oppvokst, til England hvor Riise i en årrekke spilte for Liverpool.

Og det var nettopp i England de bestemte seg for å bli et par.

De siste åra har paret vært mye på farten ettersom den tidligere fotballproffen har spilt for klubber i både England, Kypros og India. Louise har som regel fulgt ektemannen på reisen, noe som har resultert i at paret ikke er særlig vant til å være fra hverandre.

Saken fortsetter under bildet.

GIFT: John Arne Riise giftet seg med sin Louise Angelica i 2014. Her er de avbildet rett etter vielsen i Nordberg kirke i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GIFT: John Arne Riise giftet seg med sin Louise Angelica i 2014. Her er de avbildet rett etter vielsen i Nordberg kirke i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

I 2014 giftet duoen seg. Dagen ble markert med spektakulært bryllup i Nordberg kirke i Oslo, hvor paret inviterte nærmere 90 av sine nærmeste venner og familie, deriblant fotballkollega Steven Gerrard og Ari Behn og Märtha Louise.

Nå har imidlertid paret slått seg til ro i Ålesund, hvor Louise Angelica Riise blant annet har åpnet en interiørbutikk med sin svigersøster, og Riise har vært travel med sin selvbiografi.

De har også blottlagt privatlivet til fansen gjennom TV 2-serien «Bloggerne», hvor duoen var med i to sesonger.

- Avbestilte steriliseringstimen

Ifølge selvbiografien til Riise var paret det han beskriver som «allierte» helt fra starten, og han beskriver støtten han har fått av kona som den største kjærlighetserklæringen han noen gang har opplevd.

Riise med tøffe utbrudd mot mora

Ved flere anledninger har paret avslørt at de ønsker barn, og de har vært åpne om at det har vært vanskelig å få til.

I den nye boka til Riise tar han igjen opp temaet, og forteller at kona hans var grunnen til at han la tanken om sterilisering på hylla.

«Jeg visste at jeg elsket henne, jeg visste at hun var tjueen, og hun hadde sagt hun ville ha barn en gang i framtida. Jeg husker at jeg avbestilte timen hos steriliseringsklinikken. Vi prøver å få barn, Louise og jeg».

Saken fortsetter under bildet.

LANG KARRIERE: John Arne Riise har spilt fotball på profesjonelt nivå i over 15 år. Foto: NTB Scanpix
LANG KARRIERE: John Arne Riise har spilt fotball på profesjonelt nivå i over 15 år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Mye å ta igjen som pappa

Tidligere har Riise uttalt seg om sitt forhold til barna og det han beskriver som «dårlig samvittighet».

I et tidligere intervju med Dagbladet Magasinet fortalte han nemlig at privatlivet har gått på bekosting av fotballkarrieren, og at han i dag ønsker at han hadde tilbrakt mer tid sammen med barna.

- Avstanden til de tre barna mine er baksiden av det livet jeg har levd så langt. Det har vært den tøffe prisen å betale. Man kan si at jeg har vært fraværende fysisk, men nær følelsesmessig, fortalte Riise åpenhjertig til Dagbladet den gang.

Men nå som paret har bosatt seg i Ålesund, og Riise har lagt opp fotballkarrieren ser det ut til at familielivet blir førsteprioritet framover, selv om det å få barn kan være vanskelig.

- Når man først ønsker barn veldig sårt og prøver, så går det jo ikke. For nå vil jeg veldig gjerne ha barn, og John Arne vil ha barn, og vi snakker veldig mye om det, så kroppen er veldig innstilt på at det er det vi vil. Men det er klart, da ... går det ikke helt etter planen, fortalte Louise Angelica Riise til Se og Hør i fjor.

LES OGSÅ: Riise fikk sjokk da Kardashian-regningen kom på bordet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer