Jessica Simpson:

- Hadde alltid med meg en kopp fylt til randen med alkohol

Sangfuglen avslører hvorfor hun valgte å bli edru.

EDRU: Det er bare litt over to år siden Jessica Simpson sluttet å drikke alkohol for godt. Foto: NTB Scanpix
EDRU: Det er bare litt over to år siden Jessica Simpson sluttet å drikke alkohol for godt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden ga Jessica Simpson (39) ut selvbiografien «Open Book» hvor hun kom med en rekke avsløringer fra sitt eget privatliv.

Popstjernen, som har barna Maxwell (7), Ace (6) og Birdie (10 mnd.) med ektemannen Eric Johnson (40), fortalte blant annet at hun i en årrekke slet med store rus- og alkoholproblemer. Simpson beskrev misbruket som så alvorlig at det holdt på å ta livet av henne.

Nå åpner trebarnsmoren seg ytterligere om hvordan alkoholen styrte livet.

- Jeg hadde startet en nedadgående spiral og klarte ikke å holde tritt med meg selv lenger... med alkoholen. Hver eneste dag sa jeg til meg selv: «Jeg skal slutte snart. Jeg skal kutte ned», forteller hun i et intervju med «Today Show», ifølge Us Weekly.

Ble edru for to år siden

Videre forteller Jessica at hun er en «alt eller ingenting»-jente og at hun ikke innså at det var blitt et problem før det var for sent.

- Jeg hadde alltid med meg en glitterkopp fylt til randen med alkohol, forklarer hun ifølge nettstedet, og fortsetter:

- Til slutt innså jeg at jeg måtte gi opp alkoholen. Det var på tide, og jeg var klar. Jeg kunne ikke miste enda en dag, enda en Halloween og enda en julaften. Jeg ble nødt til å være til stede.

I 2017 opplevde Jessica nemlig å «sone fullstendig ut» og kunne blant annet ikke huske hvem som hadde kledd barna til Halloween-feiringen. Etter at legen hennes i tillegg ga beskjed om at livet hennes stod i fare, valgte hun å skru korken på flaska for godt.

«Jeg drepte meg selv med alkohol og piller. Da jeg endelig sa at jeg trengte hjelp var det som om den lille jenta hadde funnet tilbake til kallet i livet sitt igjen. Jeg fant riktig retning, som var å gå videre uten frykt», skriver hun i selvbiografien, ifølge Us Weekly.

«Ble misbrukt som barn»

Ektemannen, den tidligere NFL-proffen Eric Johnson (40), ga kona sin fulle støtte og sluttet tvert å drikke alkohol sammen med henne.

«Han sa: «Jeg gjør det sammen med deg, baby». Det var ikke en stor greie for ham og han har aldri sett seg tilbake. Det er bare sånn han er. En uegoistisk og kjærlig person som er verdens mest fantastiske far», skryter hun videre i boka.

Bakgrunnen for Simpsons rusmisbruk skal være at hun ble seksuelt misbrukt som barn. Det skal ifølge henne selv ha startet da hun var seks år.

«Jeg delte seng med datteren til en familievenn. Det begynte med kiling på ryggen, så gikk det over til ting som var ekstremt ukomfortabelt», deler 39-åringen i «Open Book».

Videre forteller Jessica at hun fikk skyldfølelse, og at hun ikke turte å fortelle noe til foreldrene sine før hun var 12 år.

«Etter dette var vi var aldri hos mine foreldrenes venner igjen, men vi pratet heller ikke sammen om hva som hadde skjedd».

Ny musikk

I fjor høst fikk Hollywood-stjernen også mye oppmerksomhet for sin enorme vektnedgangen etter sitt tredje svangerskap. Graviditeten var ikke av det enkleste slaget, og hun var innlagt på sykehus etter å ha vært dårlig en lengre periode. Datteren Birdie ble født med keisersnitt.

I tillegg til å gi ut bok, har artisten seks låter på trappene som skal fortelle historien hennes. Stjerna håper nå at boka og musikken kan hjelpe andre som sitter på liknende følelser og historier.

- Det har vært en lang, hardt og dypt emosjonell reise. En jeg har kommet meg videre fra med ren lykke og aksept av meg selv. Jeg pleide å være i smerte, men har snudd det til noe som kan være vakkert og forhåpentligvis inspirerende for folk, uttalte hun tidligere denne måneden.

LES OGSÅ: Beskriver skilsmissen som et «shit show»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer