- Hadde aldri trodd livet skulle bli slik

Petter Stordalen om de viktige valgene han har gjort i livet.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Finansmannen Petter Stordalen (49) lanserte tirsdag kveld det nye prosjektet «Rom 13», der en fotoserie selges til inntekt for Røde Kors-initiativet «Nettverk etter soning».

Fotograf Marcel Lelienhof har portrettert kjendiser som Aksel Hennie, Tooji Keshtkar, Geir Lippestad, Mia Gundersen og Magne Furuholmen til prosjektet, og alle de medvirkende åpner i den forbindelse opp om modige valg de har gjort i livet.

- Det er enkelthistorier her som forteller at ett møte med ett menneske definerer hele livet deres og alle valgene de senere gjør. Det er historier her om mennesker som gjør gale valg og som tar sin straff og forsøker å komme tilbake til samfunnet. Det må være lov å gjøre valg som også er gale, og det må være en tid for å la dem få en sjanse, sier Petter Stordalen til Seoghør.no.

Sordalen forteller at han selv har måttet ta føffe valg i livet, ikke minst etter at han fikk sparken av den søkkrike finansmannen Stein-Erik Hagen i 1996.

- Jeg valgte jo etter at jeg fikk sparken med Stein-Erik Hagen å vise både ham og finansverdenen at jeg skulle gjøre noe nytt. Derfor står jeg her i dag. Men så skjer også det at selv om jeg tok et valg og sa at jeg aldri skulle gjøre business med Hagen igjen, så ender jeg opp i en trekant med Mille Marie og Stein-Erik på Farris Bad, som er et kjempeprosjekt og som faktisk også har vært veldig hyggelig.
 
- Det er litt det jeg oppfatter at mange av historiene her dreier seg om, at det er lov til å gjøre valg, det er lov å feile og det er lov å prøve om igjen, sier Stordalen til Seoghør.no.

Trebarnsfaren Petter har ofret mye for å bygge opp sin hotellkjede Choice Hotels, men han angrer ikke på valget han har gjort om å vie det meste av sin tid på karrieren.

- Jeg ville aldri ha gjort noe annerledes enn det det har vært. Selv om det har vært både oppturer og nedturer, så synes jeg det har vært et eventyr, sier finansmannen, som i 2010 giftet seg for andre gang med kona Gunhild (33).

Stordalen mener nemlig at han lever et drømmeliv.

- Jeg hadde ikke engang kunne drømt om at livet mitt kunne bli sånn som det har blitt. Jeg synes det er en sann glede å kunne stå opp hver dag, løpe med Gunhild og bikkja, gå på kontoret og møte fantastisk mange kolleger som gir meg masse inspirasjon. Jeg får energi av å være på jobb i Nordic Choice. Jeg kunne ikke hatt det bedre.

- Jeg er kjempepriviligert. Derfor handler også dette prosjektet om at dette er ikke noe som skal gjøre en rik mann enda rikere. Det handler om at vi skal ha et bedre samfunn, et samfunn for alle - også de som sitter nede på bordenden, sier Petter Stordalen til Seoghør.no under tirsdagens lanseringsfest på Tjuvholmen i Oslo.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Det var et helvete  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer