Ingeborg Senneset har slitt med anoreksi siden hun var barn

- Hadde aldri trodd jeg skulle bli eldre enn 25 år

Ingeborg hadde det vondt med seg selv som liten. Det førte til et vanskelig liv - også i voksen alder

KLAR TALE: - Mitt håp er at politikere, behandlere, pårørende og folk som selv er dårlige, kan dra nytte av mine erfaringer, sier Ingeborg Senneset. Foto: Espen Solli
KLAR TALE: - Mitt håp er at politikere, behandlere, pårørende og folk som selv er dårlige, kan dra nytte av mine erfaringer, sier Ingeborg Senneset. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert

- Det er tilfeldig at jeg ble rammet av anoreksi. Jeg tror det like så gjerne kunne ha vært rus eller selvskading.

Ingeborg Senneset (36) prater tilsynelatende uanfektet om sykdommen. Hun snakker som om det skulle vært melk og brød, men livshistorien hennes er dypere enn som så, selv om den også handler om mat og kropp.

- Jeg har vært syk og jeg er jo ikke helt frisk. Men heldigvis har formen vært bra de siste åtte-ni årene, selv om det glipper litt. Når tvangstankene herjer. kan jeg i verste fall bruke 45 minutter på å få en tomat ren nok. Det er et eksempel på at tvangstanker ofte henger sammen med anoreksi.

Hjemme i toppleiligheten i Oslo sentrum forteller Ingeborg åpent om sin historie innen psykiatrien. I over tre år var hun innlagt som psykiatrisk pasient, med anoreksi og tvangslidelse, før hun ble utskrevet i 2012.

Ingeborg ble første gang innlagt i 2007, men problemene startet allerede på barneskolen.

Hjelpeløs

- Jeg begynte å slite tidlig på barneskolen. Det er vanskelig å si akkurat når det begynte. Jeg skadet meg fordi det var min måte å ikke være til bry på. Det var en veldig hjelpeløs måte å hjelpe seg selv på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer