NÅDELØS EXIT: Lars Berger ble i kveld den fjerde utøveren til å forlate «Mesternes mester». Han legger ikke skjul på at oppholdet gjerne skulle vart noen uker til. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
NÅDELØS EXIT: Lars Berger ble i kveld den fjerde utøveren til å forlate «Mesternes mester». Han legger ikke skjul på at oppholdet gjerne skulle vart noen uker til. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Lars Berger:

- Hadde absolutt et ønske om å være med videre

Lars Berger om grepet som felte ham.

Publisert

Etter en intens nattest var det til slutt Lars Berger (39) som måtte forlate «Mesternes»-skuta i kveld. Etter tre gjennomførte øvelser i temaet konsentrasjon og koordinasjon, klarte den tidligere toppidrettsutøveren akkurat å unnslippe bunnplassering.

Det reddet ham dessverre ikke fra nattest, da tidligere høydehopper Hanne Haugland (51) utfordret Berger til duell.

STOR SPENNING: Etter to runder sto det uavgjort mellom Hanne Haugland og Lars Berger. Etter flere nervepirrende minutter, ble det klart at førstnevnte trakk det lengste strået. Foto: NRK / Skjermdump
STOR SPENNING: Etter to runder sto det uavgjort mellom Hanne Haugland og Lars Berger. Etter flere nervepirrende minutter, ble det klart at førstnevnte trakk det lengste strået. Foto: NRK / Skjermdump Vis mer

- Jeg lå nest nederst, og følte virkelig at jeg sto i fare for å bli valgt. At hun plukket ut meg, var dermed ikke så overraskende. Jeg opplevde det som rettferdig, sier Lars Berger til Se og Hør.

- Slo tilbake

39-åringen - som for øvrig slo ut Kine Olsen Vedelden (24) i nattest forrige uke - klarte å kapre det første lysrøret. Da Haugland slo til i andre runde, sto stillingen derimot som uavgjort. Videre fulgte noen høyst intense minutter, før det altså skjærer seg fullstendig for Berger i siste og avgjørende runde.

- Jeg følte meg skikkelig klar for oppgaven, og det startet bra. I runde tre kom lysrøret litt mer til venstre enn jeg hadde sett for meg, så da bommet jeg helt.

Dermed endte det i seier for Haugland.

- Hun var lynkjapp, og slo skikkelig tilbake. Jeg er veldig imponert over henne. Hanne var rett og slett best.

- Sluttet veldig fort

Dermed følger 39-åringen altså i fotsporene til ovennevnte Kine Olsen Vedelden, etterfulgt av Ole Martin Årst og Ann Kristin Flatland. I motsetning til dem, fikk Berger oppleve flere uker på den spanske ferieøya Mallorca. Han erkjenner likevel at oppholdet ble litt for kort.

- Jeg hadde absolutt et ønske om å være med videre. Ting sluttet veldig fort. Det opplevdes litt rart. På den andre siden har jeg hatt et bra opphold, og blitt kjent med mange hyggelige folk som jeg anser som nye venner. Det har vært en fantastisk opplevelse.

Saken fortsetter under:

Da Berger la konkurranseskiene på hylla for snart fire år siden, sto han igjen med en kongepokal, sju verdenscupseire, ett VM-sølv og åtte VM-medaljer som et bevis på en fenomenal karriere.

Å bli verdensmester i to vintergrener - henholdsvis langrenn og skiskyting - kommer derimot ikke gratis. Tidligere denne uka åpnet 39-åringen opp om livet etter idrettskarrieren, og fortalte blant annet at han la opp av familiære årsaker.

- Jeg la blant annet opp av familiære årsaker. Som utøver gikk jeg veldig inn i de oppgavene jeg hadde foran meg, og tenkte idrett hele tida. Jeg var antakelig litt «fjern» i de mest krevende periodene.

- Dagene besto av mye reising, og det ble litt for tøft for kona å styre alene hjemme. Jeg ønsket å være mer til stede, sa han til Dagbladet.

SØSKEN: I dag er begge pensjonert fra skisporet, men under VM i skiskyting i 2005 var Lars og Tora Berger verdens beste skiskyttersøsken. Foto: NTB Scanpix
SØSKEN: I dag er begge pensjonert fra skisporet, men under VM i skiskyting i 2005 var Lars og Tora Berger verdens beste skiskyttersøsken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fridde etter fire måneder

Det var i 2014 at 39-åringen møtte Linda Tangen (33). Alt vitnet om en personlig fulltreffer, da Berger gikk ned på kne bare fire måneder senere.

- Det gikk veldig fort. Jeg falt for det faktum at hun er en lystig og hyggelig dame med beina godt plantet på jorda. Hun var trygg og fin, og hadde glimt i øyet, sa han og fortsatte:

- I likhet med meg liker Linda å være aktiv, og er aldri fremmed for å kaste seg med på ting. Det setter jeg pris på. Jeg lar meg også fascinere av at hun er tømrer. En som er praktisk anlagt. Det er artig.

Etter et drøyt år som kjærester, kjøpte paret hus sammen - etterfulgt av giftermål i Gudbrandsdalen i mai 2015. Da 39-åringen la opp, gikk han videre til en rolle som trener for paralandslaget.

Etter at kontrakten gikk ut i fjor, beveget han seg inn på nye territorium, og jobber i dag som assisterende butikksjef på Spar.

LES OGSÅ: Slår tilbake mot operasjonsryktene om døtrene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer