Kurt Nilsen:

Hadde 300 reisedøgn i året og fikk knapt se familien: - Ikke vært lett

- Hvis det er lite å jobbe for, er det best å reise videre. 

ÅPNER OPP: I et nytt intervju med Dagbladet Magasinet forteller Kurt Nilsen at det han flyttet til Østlandet for å være mer med sin yngste sønn etter skilsmissen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ÅPNER OPP: I et nytt intervju med Dagbladet Magasinet forteller Kurt Nilsen at det han flyttet til Østlandet for å være mer med sin yngste sønn etter skilsmissen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Da Kurt Nilsen (38), rørleggeren fra Bergen, stakk av med seieren i «World Idol» i 2004 forandret livet hans seg for alltid.

Siden den gang har hverdagen hans bestått av å være i studio, spille konserter og det å reise land og strand rundt på jobb. Han har blant annet gitt ut julemusikk og vært dommer i programmet som skapte karrieren hans, norske «Idol».

GIKK TIL TOPPS: «Idol»-seieren i 2003 ble begynnelsen på en stor musikkarriere for bergenseren Kurt Nilsen. Video: TV 2 Vis mer

Privat har det ikke vært så glamorøst som artistlivet kanskje kan fremstå. I et nytt intervju med Dagbladet Magasinet sier Kurt at tilværelsen som trebarnsfar, midt i et hektisk karriereliv, ikke har vært foruten skjær i sjøen.

- Ikke vært lett

I 2013 kom beskjeden om at Kurt og kona Kristin skulle skilles etter sju år som gifte. Det bekreftet daværende manger Jan Fredrik Karlsen i en SMS til VG.

Paret møttes på et utested i Oslo, og giftet seg sommeren 2006. De har sønnen Lukas (10) sammen, i tillegg har Kurt de to barna Marte (20) og Eirik (17) fra et tidligere forhold.

Til Magasinet sier Kurt at livet med 300 reisedøgn i året ikke akkurat hjalp, når han får spørsmål om det var det som ødela ekteskapet.

TRAVEL HVERDAG: Kurt Nilsen har 300 reisedager i året, noe som til slutt ble vanskelig for ham og familien. I 2015 spilte han blant annet med Kygo utenfor grand Hotel i Oslo i forbindelse med at fredsprisvinnerne i Den tunisiske dialogkvartetten vinket til fakkeltoget fra hotellets balkong. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TRAVEL HVERDAG: Kurt Nilsen har 300 reisedager i året, noe som til slutt ble vanskelig for ham og familien. I 2015 spilte han blant annet med Kygo utenfor grand Hotel i Oslo i forbindelse med at fredsprisvinnerne i Den tunisiske dialogkvartetten vinket til fakkeltoget fra hotellets balkong. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

- Det vil jeg ikke si. Hvis det er lite å jobbe for, er det best å reise videre. Men det hjelper selvsagt ikke å være så mye borte, forteller han åpenhjertig.

Med over 200 konserter i året var det også vanskelig å være der for barna. Det var én av grunnene til at han valgte å forlate Bergen. Ekskona og minstesønnen flyttet nemlig til Oslo etter skilsmissen, og Kurt bor nå i Minnesund i Eidsvoll.

- Det har ikke vært lett. Men det er blant annet derfor jeg flyttet til Østlandet. Nå er det kortere avstand til guttungen på 10, meddeler artisten.

I intervjuet kan han fortelle at Lukas på ti år er akkurat som ham. Musikktalentet har også gått i arv - hos alle barna.

- Marte elsker musikk og spesielt band, akkurat som jeg gjorde om ung, mens Erik er mest opptatt av pønken. Lukas er hektet på dubstep-sjangeren. Men ingen av dem tør å synge for meg, forklarer han.

- Like forelsket

For nesten tre år siden avslørte Se og Hør at den folkekjære artisten Kurt Nilsen (38) hadde forelsket seg i Lier-jenta Oda Rivrud (27).

Livet smiler litt ekstra med @odariv 👫❤️

Et bilde publisert av kurt nilsen (@kurt_nilsen)

Kurt falt pladask for 27-åringen da han var dommer i TV2-programmet «Idol», der Oda jobbet som produksjonsassistent i TV-produksjonen.

- Jeg har det topp nå. Har vært kjæreste med Oda i tre år, og er fremdeles like forelsket, sa han til Dagbladet i fjor.

I sommer kjøpte duoen et hus på 350 kvadratmeter på Eidsvoll. Bare 50 minutt med bil fra Oslo. Tomten huser også en låve, som Kurt har planer om å bygge studio i. Dette er første gang han bor utenfor Bergens-traktene.

- Det kommer til et punkt der du vil ha det lille ekstra. Når du blir forelsket og damen ikke vil til Bergen, må du ta den risken det innebærer å pakke sammen og starte på nytt. Det koster, men jeg er superfornøyd med slik vi har det, har han fortalt til Dagbladet.

LES OGSÅ: - Jeg var egentlig for ung for «Idol»