Kurt Nilsen:

Hadde 300 reisedøgn i året og fikk knapt se familien: - Ikke vært lett

- Hvis det er lite å jobbe for, er det best å reise videre. 

ÅPNER OPP: I et nytt intervju med Dagbladet Magasinet forteller Kurt Nilsen at det han flyttet til Østlandet for å være mer med sin yngste sønn etter skilsmissen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ÅPNER OPP: I et nytt intervju med Dagbladet Magasinet forteller Kurt Nilsen at det han flyttet til Østlandet for å være mer med sin yngste sønn etter skilsmissen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Da Kurt Nilsen (38), rørleggeren fra Bergen, stakk av med seieren i «World Idol» i 2004 forandret livet hans seg for alltid.

Siden den gang har hverdagen hans bestått av å være i studio, spille konserter og det å reise land og strand rundt på jobb. Han har blant annet gitt ut julemusikk og vært dommer i programmet som skapte karrieren hans, norske «Idol».

GIKK TIL TOPPS: «Idol»-seieren i 2003 ble begynnelsen på en stor musikkarriere for bergenseren Kurt Nilsen. Video: TV 2 Vis mer

Privat har det ikke vært så glamorøst som artistlivet kanskje kan fremstå. I et nytt intervju med Dagbladet Magasinet sier Kurt at tilværelsen som trebarnsfar, midt i et hektisk karriereliv, ikke har vært foruten skjær i sjøen.

- Ikke vært lett

I 2013 kom beskjeden om at Kurt og kona Kristin skulle skilles etter sju år som gifte. Det bekreftet daværende manger Jan Fredrik Karlsen i en SMS til VG.

Paret møttes på et utested i Oslo, og giftet seg sommeren 2006. De har sønnen Lukas (10) sammen, i tillegg har Kurt de to barna Marte (20) og Eirik (17) fra et tidligere forhold.

Til Magasinet sier Kurt at livet med 300 reisedøgn i året ikke akkurat hjalp, når han får spørsmål om det var det som ødela ekteskapet.

TRAVEL HVERDAG: Kurt Nilsen har 300 reisedager i året, noe som til slutt ble vanskelig for ham og familien. I 2015 spilte han blant annet med Kygo utenfor grand Hotel i Oslo i forbindelse med at fredsprisvinnerne i Den tunisiske dialogkvartetten vinket til fakkeltoget fra hotellets balkong. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TRAVEL HVERDAG: Kurt Nilsen har 300 reisedager i året, noe som til slutt ble vanskelig for ham og familien. I 2015 spilte han blant annet med Kygo utenfor grand Hotel i Oslo i forbindelse med at fredsprisvinnerne i Den tunisiske dialogkvartetten vinket til fakkeltoget fra hotellets balkong. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

- Det vil jeg ikke si. Hvis det er lite å jobbe for, er det best å reise videre. Men det hjelper selvsagt ikke å være så mye borte, forteller han åpenhjertig.

Med over 200 konserter i året var det også vanskelig å være der for barna. Det var én av grunnene til at han valgte å forlate Bergen. Ekskona og minstesønnen flyttet nemlig til Oslo etter skilsmissen, og Kurt bor nå i Minnesund i Eidsvoll.

- Det har ikke vært lett. Men det er blant annet derfor jeg flyttet til Østlandet. Nå er det kortere avstand til guttungen på 10, meddeler artisten.

I intervjuet kan han fortelle at Lukas på ti år er akkurat som ham. Musikktalentet har også gått i arv - hos alle barna.

- Marte elsker musikk og spesielt band, akkurat som jeg gjorde om ung, mens Erik er mest opptatt av pønken. Lukas er hektet på dubstep-sjangeren. Men ingen av dem tør å synge for meg, forklarer han.

- Like forelsket

For nesten tre år siden avslørte Se og Hør at den folkekjære artisten Kurt Nilsen (38) hadde forelsket seg i Lier-jenta Oda Rivrud (27).

Livet smiler litt ekstra med @odariv 👫❤️

Et bilde publisert av kurt nilsen (@kurt_nilsen)

Kurt falt pladask for 27-åringen da han var dommer i TV2-programmet «Idol», der Oda jobbet som produksjonsassistent i TV-produksjonen.

- Jeg har det topp nå. Har vært kjæreste med Oda i tre år, og er fremdeles like forelsket, sa han til Dagbladet i fjor.

I sommer kjøpte duoen et hus på 350 kvadratmeter på Eidsvoll. Bare 50 minutt med bil fra Oslo. Tomten huser også en låve, som Kurt har planer om å bygge studio i. Dette er første gang han bor utenfor Bergens-traktene.

- Det kommer til et punkt der du vil ha det lille ekstra. Når du blir forelsket og damen ikke vil til Bergen, må du ta den risken det innebærer å pakke sammen og starte på nytt. Det koster, men jeg er superfornøyd med slik vi har det, har han fortalt til Dagbladet.

LES OGSÅ: - Jeg var egentlig for ung for «Idol»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer