Haaland overtar i Bergen

Blir den første kvinnelige teatersjefen ved Den Nationale Scene.

BLIR SJEF: Agnethe Haaland blir ny teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen fra 1. januar 2012. Her er hun avbildet under feiringen av Trond Giskes 40-årsdag i 2006.
BLIR SJEF: Agnethe Haaland blir ny teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen fra 1. januar 2012. Her er hun avbildet under feiringen av Trond Giskes 40-årsdag i 2006. Vis mer
SEHER.NO: 1. januar 2012 tar Agnethe Haaland (50) over som teatersjef ved Den Nationale Scene (DNS) i Bergen.

50-åringen, som overtar sjefsstolen etter Bjarte Hjelmeland, blir dermed den første kvinnelige teatersjefen ved DNS, skriver VG.

- Jeg er fryktelig stolt, ikke minst fordi jeg skal overta et teater som strutter av selvtillit og begeistring etter Bjartes sjefstid. Denne entusiasmen vil jeg ta med meg videre, sammen med nye idéer, sier Haaland til VG. 

Haaland har i flere år vært leder for Norsk Skuespillerforbund, og debuterte selv som skuespiller ved DNS for 30 år siden. Fra 2008 har hun også vært president i den internasjonale skuespillerforeningen.

Til neste år slutter hun imidlertid som leder i skuespillerforbundet.

- Jeg kommer til å mene det samme om de prinsipielle spørsmål, som for eksempel at skuespillere har for lav lønn. Rent praktisk slutter jeg som leder i forbundet i forbindelse med generalforsamlingen neste år. Og dersom det før den tid kommer opp saker der DNS er involvert, så blir det ikke jeg som håndterer de sakene, sier Haaland.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Vant naken-kamp på nettet