"Ha det godt, mamma. Sov nå."

I strålende solskinn tok venner og familie farvel med Julie Ege.

KISTEN: Venner og familie tok farvel med Julie Ege i Vestre krematorium i Oslo fredag Foto: SCANPIX
KISTEN: Venner og familie tok farvel med Julie Ege i Vestre krematorium i Oslo fredag Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: En av våre største internasjonale stjerner, Julie Ege gikk bort 29. april 64 år gammel. Da hadde hun levd med kreft i 22 år.

I strålende solskinn ble den tidligere skuespilleren bisatt fra et fullsatt Vestre Krematorium i Oslo i dag 14.30.

Bestevenninnen Ingerborg Sørensen, forfatter Dag Solstad, Frøken Norge-sjef Geir Hamnes, journalist-ekteparet Totto Osvold og Sissel Benneche Osvold, samt tidligere langrennstjerne Anette Bøe var blant dem som ville vise Julie Ege en siste ære.

Og det var en tydelig rørt og beveget Ingeborg Sørensen som tok farvel med bestevenninnen gjennom mange år.

"Da jeg fikk beskjeden fem timer etter hennes død, gikk jeg inn i sjokk. Det har vært de tyngste ukene i mitt liv. Jeg sier ikke adjø min soulmate - min søster. Jeg savner deg allerede. Hvil i fred."

Den rørende bisettelsen startet med en pianosolo av Mozart - en melodi Julie selv ønsket skulle bli spilt i begravelsen.

Svigersønn Jon Mørland, samboeren til Julies datter Ella, holdt minneord i det fullsatte krematoriet. Også Julie Eges venninne Hanne Skram holdt en rørende minnetale.

"En flott rettskaffen kvinne har gått bort altfor tidlig. Hun var døtrenes bauta og klippe. En herlig mor," sa Mørland om svigermoren.

Mørland fortalte også at Ellas siste ord til moren da hun lå på dødsleiet var:

"Ha det godt, mamma. Sov nå. De er her"

Ella og Jon venter sitt første barn, og Jon fortalte i minneordet at Julie Ege gledet seg veldig til å bli bestemor. Han fortalte at hun hadde strikket klær til sitt kommende barnebarn på sykehuset.

- Det var en fin og vakker seremoni, sa Geir Hamnes utenfor kirken.

Missegeneralen omtaler Ege som en mentor for ham, og han berømmer hennes pågangsmot.

- Julie Ege og Ingeborg Sørensen betydde mye for meg personlig de første årene jeg drev med Frøken Norge. Jeg kunne ha gitt opp for lenge siden uten dem. De snakket varmt for meg og viste hva Frøken Norge hadde gjort for dem.

- Hun var et JA-menneske. Alltid positiv. Lett å like og bli glad i, fordi hun ga så mye av seg selv, sier Geir Hamnes til Seher.no.

Den tidligere langrennstjernen Anette Bøe ble kjent med Julie Ege under en missekonkurranse for mange år siden. De to fikk god kontakt, og har truffet hverandre med jevne mellomrom.

- Vi har hatt mye moro sammen. Hun var et varmt, sjenerøst og deilig menneske som vil bli savnet dypt, sier Bøe til Seher.no

Da hun var 42 år gammel fikk Julie Ege brystkreft og måtte fjerne det ene brystet. Våren 2002 ble Ege igjen alvorlig syk. Hun ble lagt inn på sykehuset og fikk påvist lungekreft. Bare ett halvt år tideligere hadde hun fjernet eggstokkene for å forhindre eggstokkreft.

Etter lungekreftoperasjonen skrev Ege dette i dagboken sin:

"Et par tårer falt ned på pulten. Det føltes fremmed og rart, jeg kan faktisk ikke huske noen gang å ha grått ordentlig."

Høsten 2002 var Ege avbildet på forsiden av Dagbladet Magasinet hvor hun viste frem sitt bortopererte bryst. Bildet ble tatt på sykehuset kort tid før de skulle legge inn en silikonpute i brystet.

Bare fem dager før hun døde var Julie Ege på en sykehuskontroll og ble hasteinnlagt ved Ullevål universitetssykehus.

Venninnen gjennom 40 år Ingeborg Sørensen var med henne på sykehuskontrollen og tok tapet svært tungt.

- Dette er så tungt at jeg nesten ikke klarer å snakke om det. Jeg begynner å gråte, fortalte den tidligere skjønnhetsdronningen til Se og Hør.

Julie Ege ble født 12. november 1943 på Høyland ved Sandes, og fikk døpenavnet Julie Dzuli. Julie Ege ble fort et sexsymbol i Norge og i resten av verden. I 1962 ble hun nummer to i Miss Norway, og representerte Norge i Miss Universe-finalen i Miami samme år. Tre år senere ble Ege kåret til landets vakreste, da hun igjen var med i skjønnhetskonkurransen.

Ege hadde en stor internasjonal karriere på slutten av 1960-tallet, og på 1970-tallet, og er mest kjent for sin rolle i James Bond-filmen "I hennes majestets hemmelige tjeneste" fra 1969, hvor hun spilte mot George Lazenby.
Se bildene fra bisettelsen under:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer