Gylden IKEA-kunst

IKEA solgte trykk av kjente svenske kunstnere. Det ga nett-auksjon.

KUNST? IKEA solgte billige malerier i stor stil. Foto: AP/SCANPIX
KUNST? IKEA solgte billige malerier i stor stil. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Svensk suksess!

Svensker som kjøpte opptrykk av kjente kunstneres malerier på IKEA solgte bildene videre på internett - med stor fortjeneste! Et eksempel til etterfølgelse i Norge?

På et kvarter ble IKEA i Sverige utsolgt da de la ut for salg en rekke plakater av kjente svenske kunstnere. Senere på dagen var bildene solgt videre på internett med fortjeneste med mange tusen kroner i fortjeneste!


Hvert bilde ble trykket opp 1000 eksemplarer, og IKEAs pris var 1700 svenske kroner. Ca 1500 norske kroner.

Den prisen skulle vise seg å være lav...

Så snart kjøperne kom hjem ble hundrevis av bilder lagt ut for salg på nettet, og et av opptrykkene gikk for 20 000 svenske kroner - samme kveld! Det er litt av en pris for en plakat som ikke en gang var innrammet!

En svensk kunsthandler sier at prisene på nettet likevel kan vise seg å være den rette, og at IKEA selger for billig.

- IKEAs konsept ligner på det Andy Warhol i sin tid gjorde. Flere av hans beste verk er jo masseprodusert på lerret, sier Carl-Gustaf Petersén fra auksjonshuset Bukowskis til Aftonbladet.

Det er et bilde av Ernst Billgren;  'Besök Hemma', som gikk for 20.000 kroner. Han føler seg ikke lurt selv om han fikk langt mindre for bildet.

- Alle vet vel hva IKEA har betalt. Jeg har fått så jeg klarer meg. Hvis folk liker dette bildet og ikke bryr seg om et lite tall i hjørnet så kan de laste det ned gratis fra hans egen hjemmeside! sier han ifølge danske B.T.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer