VIL TA AVSTAND: Gwyneth Paltrow har utviklet Goop fra å være et digitalt nyhetsbrev til et livsstilsmagasin på nett, med et dusin ansatte. Nylig annonserte Paltrow at hun ønsker å distansere seg fra Goop, slik at merkevaren kan vokse ytterligere - uten henne. Foto: Rex Features
VIL TA AVSTAND: Gwyneth Paltrow har utviklet Goop fra å være et digitalt nyhetsbrev til et livsstilsmagasin på nett, med et dusin ansatte. Nylig annonserte Paltrow at hun ønsker å distansere seg fra Goop, slik at merkevaren kan vokse ytterligere - uten henne. Foto: Rex FeaturesVis mer

Gwyneth Paltrow tar avstand fra kontroversiell blogg

Tissing i dusjen, vaginadamping og het influensakur er blant tipsene som har møtt motbør.

Siden 2008 har skuespiller Gwyneth Paltrow (43) delt råd og vink på nettstedet Goop, som hun er kurator for.

Goop har utviklet seg til å være nyhetsbrev bli et livsstilsmagasin på nett, og deler blant annet oppskrifter, kjærlighetsråd og helsetips.

Mens enkelte er av den ufarlige sorten har andre møtt kritikk.

Blant annet ble Paltrow refset for å opptre som helseguru etter at hun rådet influensasyke til å sitte mye i badstu, noe en lege beskrev som «svært farlig».

Da Goop promoterte barnebikinier i 2013 ble superstjerna anklaget for å seksualisere småjenter.

Og da Paltrow i fjor rådet kvinner til å dampe vaginaen sin møtte rådet såpass mye motbør at hun valgte å trekke det tilbake.

Vil ta avstand

Ifølge The Guardian ønsker 43-åringen nå å distansere seg fra Goop. Årsaken er at Paltrow frykter at hennes tilknytning til nettstedet begrenser merkevaren, framfor å bidra til vekst.

Det var under forretningskonferansen Sage Summit i Chigaco tidligere denne uka at Paltrow snakket ut om planene for livsstilsnettstedet.

Skuespilleren sa blant annet at hun stiller seg selv spørsmål om hvordan hun kan få merkevaren til å vokse, og hvordan hun kan adskille seg selv fra merkevaren.

- Drømmen min er at en dag vil ingen huske at jeg hadde noe som helst å gjøre med det, sa Paltrow.

Skilt

Skuespilleren ble nylig skilt fra musiker Chris Martin, som er vokalist i Coldplay.

De to gikk fra hverandre i 2014, men det var først i år at skilsmissen var et faktum.

Eksparet har to barn sammen, Apple (11) og Moses (8).

Da Paltrow og Martin i 2014 annonserte bruddet på nevnte Goop skrev de at de hadde «jobbet hardt i godt over et år, noe av det sammen og noe av det hver for oss, for å se hva som kan ha vært mulig mellom oss».

Til tross for at de elsket hverandre høyt ble konklusjonen at de ønsket å separeres.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Brudd for Josh Groban