FORNØYD TOBARNSFAR: For et  par uker siden ble KrF-leder Knut Arild Hareide pappa for annen gang. Nå er han tilbake på jobb etter barselpermisjon med sin nyfødte sønn, kona Lisa Maria og datteren Sara. Her er han på pressekonferanse før KrFs landsmøte i Trondheim, der han ble gjenvalgt som leder via Skype siden sønnens ankomst var på overtid. Foto: NTB scanpix
FORNØYD TOBARNSFAR: For et par uker siden ble KrF-leder Knut Arild Hareide pappa for annen gang. Nå er han tilbake på jobb etter barselpermisjon med sin nyfødte sønn, kona Lisa Maria og datteren Sara. Her er han på pressekonferanse før KrFs landsmøte i Trondheim, der han ble gjenvalgt som leder via Skype siden sønnens ankomst var på overtid. Foto: NTB scanpixVis mer

- Gutten er heldigvis flink til å sove

KrF-leder Knut Arild Hareide om den ferske tilværelsen som tobarnsfar.

SEOGHØR.NO: For et par uker siden kunne Knut Arild Hareide (42) endelig juble over å ha blitt pappa for annen gang.

Den 12. mai fikk den gjenvalgte KrF-lederen og kona Lisa Maria en liten gutt, mens datteren Sara Margrete (2) fikk en lillebror. Nå er den ferske tobarnsfaren ferdig med sine to ukers barselpermisjon, og klar for å returnere til Stortinget.

- Det har vært to fine uker. Gutten er heldigvis flink til å sove. Min jobb har i stor grad vært å ta meg av Sara, mens Lisa Maria har hatt nok å gjøre med babyen, sier Hareide til VG.

Dermed er det nok en relativt uthvilt, etter forholdene, partileder som nå er tilbake på jobb. Hareide-familiens nyeste tilskudd har foreløpig ikke fått noe navn, røper KrF-lederen overfor VG.

- Vi har ikke fått inn så veldig mange forslag. Men jeg fikk en tekstmelding fra en person i regjeringsapparatet, som foreslo Ernst Sivert. Oppkalt etter Erna (Solberg) og Siv (Jensen, journ.anm.), forteller han til avisen.

Endelig! En liten herlig gutt har kommet som her holdes av pappa. Alt godt med mor og barn.

Posted by Knut Arild Hareide on Tuesday, May 12, 2015

Saken fortsetter nedenfor.

Kombinerer politikk og pappaliv

Etter at Knut Arild Hareide ble far for første gang våren 2013, la han ikke skjul på at han elsker papparollen.

- Det har vært to fantastiske uker. Det er nok lenge siden jeg har vært så langt borte fra norsk politikk som disse ukene, sa han til Dagbladet etter sine to første uker med barselperm.

I januar i fjor gikk den sympatiske politikeren ut i pappaperm med lille Sara Margrete. Knut Arild Hareide innrømmet at han hadde dårlig samvittighet, etter en travel høst med mye tid borte fra kone og barn.

Saken fortsetter under bildet.

FAMILIELYKKE: Knut Arild Hareide og Lisa Maria Larsen avbildet på bryllupsdagen sin sommeren 2012. Siden dengang har ekteparet fått en datter og en sønn sammen.  Foto: NTB scanpix
FAMILIELYKKE: Knut Arild Hareide og Lisa Maria Larsen avbildet på bryllupsdagen sin sommeren 2012. Siden dengang har ekteparet fått en datter og en sønn sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg føler at jeg har sett Lisa og Sara Margrete altfor lite i det siste, og mye av ansvaret har falt på Lisa, og derfor har jeg hatt veldig dårlig samvittighet som pappa, og ektemann, sa han til Se og Hør.

- Det å bli pappa har vært en berikelse i livet mitt, og det har vært mer stas enn jeg hadde trodd, understreket Knut Arild Hareide overfor Se og Hør dengang.

Når den travle KrF-lederen har planer om å ta pappaperm med sin nyfødte sønn, er foreløpig ikke kjent.

LES OGSÅ: - Kim er vår tids Marilyn

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.