Martin Johnsrud Sundby:

- Gutta mine betyr alt

Livet som småbarnspappa har gitt skihelten en ny hverdag.

PAPPAROLLEN: - Jeg er heldig som har to flotte sønner, sier Martin Johnsrud Sundby om sønnene Max (2) og Markus (6). Foto: Erlend Haugen / Se og Hør
PAPPAROLLEN: - Jeg er heldig som har to flotte sønner, sier Martin Johnsrud Sundby om sønnene Max (2) og Markus (6). Foto: Erlend Haugen / Se og Hør Vis mer
Publisert

Martin Johnsrud Sundby (34) er kjent som en treningsnarkoman av de sjeldne. Det er ikke uten grunn av han er en av verdens beste skiløpere.

I perioder har han følt seg litt overtrent, og det tok litt tid før storformen kom denne sesongen, uten at Martin er veldig bekymret av den grunn.

- Formen har vært stusslig i sommer og høst. Det er helt på det rene at jeg ikke har klart å henge med. Det kan jo skyldes at jeg er blitt eldre og har en ny livsstil, sa 34-åringen da landslaget i langrenn åpnet sesongen i november.

Med det siste sikter han til familielivet som småbarnspappa. Martin og kona Marieke Heggeland (34) har barna Max (2) og Markus (6).

Paret bor i Holmenkollen i Oslo, og Martin stortrives med familien når han først er hjemme.

BORTE FRA FAMILIEN: Klipp fra TVNorge-serien «I hodet på Tufte» der Olaf Tufte besøker Marin Johnsrud Sundby som snakker om hvordan det er å være borte fra familien i lengre perioder. Vis mer Vis mer Vis mer

Krevende

- Gutta mine betyr alt, og jeg prioriterer dem så mye jeg kan. Formsvikten kan skyldes at jeg må ha tid med familien, sier Martin til Se og Hør.

I et tidligere intervju med Se og Hør har Martin vært åpen om at det i perioder er utfordrende med småbarn i huset.

- Det kan være krevende enkelte dager, mer krevende enn det som er ideelt når man er toppidrettsutøver. Men jeg har jo en veldig flott kone som skjønner hva det innebærer å være skiløper, og det er hun som tar den tøffeste tørnen. Det beundrer jeg henne veldig for, sa Martin om kona, som jobber som fysioterapeut.

STØTTE: Martin er stolt av kona Marieke Heggeland, som tar mye av oppgavene hjemme. De to giftet seg i 2015. Marieke jobber som fysioterapeut. Foto: Espen Solli / Se og Hør
STØTTE: Martin er stolt av kona Marieke Heggeland, som tar mye av oppgavene hjemme. De to giftet seg i 2015. Marieke jobber som fysioterapeut. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

Tviler

Da Se og Hør snakket med Martin under sesongåpningen i november, la han ikke skjul på at også alderen krever sitt.

- Jeg har blitt eldre. Nå er jeg 34 år, og har vært toppidrettsutøver i 15 år. Målet mitt er VM i februar, og jeg håper at formen kommer i god tid før mesterskapet.

SERIØS: Martin er kjent for å ta idretten sin på største alvor. Her gir han alt for Norge under Tour de Ski, som han har vunnet to ganger, tidligere i vinter. Foto: NTB Scanpix
SERIØS: Martin er kjent for å ta idretten sin på største alvor. Her gir han alt for Norge under Tour de Ski, som han har vunnet to ganger, tidligere i vinter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hvor lenge tenker du å holde på?

- Jeg tar et år av gangen. Jeg gir meg før Beijing-OL i 2022, hvis kroppen ikke fungerer slik den bør.

Har troen

Den joviale langrennsløperen har alltid vært veldig dedikert til idretten sin. Det gjør at alle rundt Martin har tro på at han kommer i kanonform til VM.

Martin har ofte gjort det bra i VM. Han har fra før seks VM-medaljer, to av dem er gull. Sist vinter stakk han av gårde med to OL-gull i Pyeongchang i Sør-Korea.

Fra før hadde Martin to sølv og en bronse fra OL. Nå heier sønnene Max og Markus på pappa skal komme hjem i vinter med nye medaljer!

LES OGSÅ: Ser rødt av gravidspørsmål

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer