Norges rikeste under 30 år:

Gustav Magnar (24) er Norges rikeste

Har en formue på over 11,1 milliarder kroner.

NORGES RIKESTE: Laksearving Gustav Magnar Witzøe (24) troner formuetoppen i Norge. Foto: Gustav Magnar Witzøe / Instagram
NORGES RIKESTE: Laksearving Gustav Magnar Witzøe (24) troner formuetoppen i Norge. Foto: Gustav Magnar Witzøe / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Laksearving Gustav Magnar Witzøe (24) troner formuetoppen i Norge. Det viser tall fra skattelistene for 2016, som ble offentliggjort fredag morgen.

I 2015 lå Witzøe jr. fortsatt stabilt på inntektstoppen, hvor han var god for 9,8 milliarder kroner. Tall fra 2016 viser at han har en formue på 11,1 milliarder kroner, noe som er en økning på 1,3 milliarder sammenlignet med året før.

Samtidig har 24-åringen en inntekt på intet mindre enn 147 millioner kroner.

Joyeux 14 Juillet 🔵⚪️🔴🍾

Et innlegg delt av Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe)

Norges yngste milliardær

Gustav Magnar har også tidligere herjet listen over de rikeste unge i landet.

Det var mot slutten av 2011 at trønderen fikk overført nær samtlige aksjer fra farens selskap Kverva, noe som på den tiden gjorde 24-åringen til Norges yngste milliardær.

I 2013 var han blant annet god for nær 3,4 milliarder kroner, og på tross av en kraftig reduksjon av ligningsformuen året etter hadde unggutten fortsatt nok til salt i grøten i 2014 - med en formue på 414 millioner kroner.

Witzøe jr. har gjort seg bemerket for å være særdeles mediesky, men deler titt og ofte bilder fra sin egen hverdag på Instagram, hvor han har nærmere 15 000 følgere.

Stardog

Et innlegg delt av Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe)

I løpet av de siste to åra er det likevel blitt klart at trønderen har begynt å investere pengene i mer enn bare laks.

I juli kunne Dagens Næringsliv melde at Gustav Magnar og kompanjongen Mats Østgaard Pettersen (36) hadde kjøpt selskapet Solsiden AS, som driver med utleie av bar- og restaurantlokaler i Trondheim.

Duoen overtok i april i fjor gjennom selskapet MGM Eiendom, hvor det ble investert totalt 43,7 millioner kroner i Solsiden, ifølge avisen.

Gode for 14 milliarder

Alexandra (21) og Katharina (22) Andresen ligger hakk i hæl.

Som døtre av industri- og finansmannen Johan H. Andresen (56) sitter søstrene på en formue på svimlende 14 milliarder norske kroner sammenlagt.

Med utgangspunkt i skattelistene for 2015, ser man at søstrene ligger stabilt både hva gjelder inntekt og formue.

DRIVER MED HESTESPORT: Alexandra Andresen (21). Foto: Frédéric Boudin / Ferd
DRIVER MED HESTESPORT: Alexandra Andresen (21). Foto: Frédéric Boudin / Ferd Vis mer
JOBBER I FERD-SYSTEMET: Katharina G. Andresen (22). Foto: Frédéric Boudin / Ferd
JOBBER I FERD-SYSTEMET: Katharina G. Andresen (22). Foto: Frédéric Boudin / Ferd Vis mer

- Vil delta i OL

Andresen-søstrene har toppet skattelistene de siste årene og skapte overskrifter allerede som barn, da det ble kjent at foreldrene ga døtrene sine, som da var 11 og 12 år, aksjer verdt 12 milliarder.

Opprinnelig bygget familien opp sin formue ved tobakkvirksomhet i Tiedemanns gjennom flere generasjoner, men siden slutten av 90-tallet har Johan H. Andresen vært eier og aktiv i ulike roller i familieselskapet Ferd Holding AS.

På en måte tenker jeg at jeg ikke har gjort meg fortjent til dette. Alexandra Andresen

Katharina har allerede tatt steget inn i Ferd-systemet, der hun jobber for familiebedriften. Alexandra driver på sin side aktivt med dressurkonkurranser, og deler ofte glimt fra sin hverdag på Instagram.

- Målet mitt er å delta i OL og VM, og gjøre det bra. I fremtiden er drømmen å ha en stall, hvor jeg avler og utdanner egne hester, og det kommer folk fra hele verden for å kjøpe dem. Jeg vil skape min egen bedrift, sa Alexandra til Ferdmagasinet i 2014.

❤️ #kingsland #samshield

Et innlegg delt av Alexandra (@alexandraandresen)

I samme intervju uttalte Alexandra at hun har reflektert mye over ansvaret som følger med å forvalte de enorme verdiene familien sitter på.

- Jeg føler et stort ansvar. På en måte tenker jeg at jeg ikke har gjort meg fortjent til dette, samtidig ønsker jeg å bidra til å utvikle Ferd og gjøre det enda bedre. Å finne en måte å gi noe tilbake på synes jeg er vanskelig.

Da Katharina gjestet «Skavlan» i 2015, forklarte hun at det ikke alltid har vært like lett å vokse opp med en så enorm formue.

- Da jeg gikk på ungdomsskolen, så skulle vi på Deli de Luca, og jeg måtte bare sjekke saldoen min i minibanken. Jeg husker at jeg hadde 100 kroner eller noe, og det var jo ganske vanlig. Da husker jeg at alle guttene stilte seg rundt for å se hvor mye penger jeg hadde, og det var ganske ubehagelig, fortalte Katharina Andresen.

LES OGSÅ: - Jeg prompet aldri foran Zayn

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 04.12.2015 - UBEHAGELIG: Katharina Andresen regner som en av Norges rikeste. Hos Skavlan snakker hun ut om hvordan hun taklet dette i barndommen. Video: NRK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer