Gustav Witzøe:

Gustav (24) er god for elleve milliarder

- Det har aldri vært masse penger i madrassen, forteller han til avisa.

NORGES RIKESTE: Gustav Magnar Witzøe har Norges største formue. Foto: Gustav Magnar/Instagram
NORGES RIKESTE: Gustav Magnar Witzøe har Norges største formue. Foto: Gustav Magnar/Instagram Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det å være landets rikeste kan sies å være både en velsignelse og forbannelse. En slipper å bekymre seg for strømregningen, men en må hele tida tenke over hvordan man framstår og hva man sier.

Det kan laksearving Gustav Magnar Witzøe (24) skrive under på. Pengene har han fra oppdrettsselskapet Salmar på Frøya i Sør-Trøndelag. Det er faren Gustav Witzøe (64) som har grunnlagt selskapet. Totalt er selskapet verdt 27 milliarder.

Witzøe junior gir sjeldent intervjuer, men har tatt en prat med Dagens Næringsliv - i forbindelse med deres serie på unge, norske arvinger. Der forteller han om en oppvekst som ikke har vært så preget av penger som en kanskje skulle tro.

- Ikke så mye

- Pappa var bilmekaniker og hadde ikke så mye penger da jeg var liten. Det har aldri vært masse penger i madrassen, forteller han til avisa.

I 2015 lå 24-åringen stabilt på inntektstoppen, hvor han var god for 9,8 milliarder kroner. Tall fra 2016 viser at han har en formue på 11,1 milliarder kroner, noe som er en økning på 1,3 milliarder sammenliknet med året før. Formuen hans er bare et par millioner større enn Kjell Inge Røkke sin.

Straight up

Et innlegg delt av Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe)

Verdiene har han i aksjer i selskapet faren bygde opp. Det var tidlig på 1990-tallet at den nå 64 år gamle laksebaronen gikk fra å skru på biler til å kjøpe opp et konkursbo.

Det skal derimot sies at 24-åringen ikke er rik helt uten grunn. Han har jobbet for selskapet siden han gikk ut av videregående. Han mener man må vise respekt for arbeidet man gjør, og hvordan det påvirker familiene i områdene.

Både han og tobakksarving Katharina G. Andresen har kjent på ansvaret med å ha et stort selskap og hundrevis av ansatte bak seg. Man skal representere bedriften, også i sosiale medier. Mens foreldrene deres kanskje er på Facebook, har arvingene vokst opp med det.

ULB 7️⃣

Et innlegg delt av Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe)

Witzøe har 24 000 følgere på Instagram, og legger ofte ut festbilder. Han har blant annet delt bilde av en naken kvinne, dekket med sushi, på sin konto. Overfor DN forteller han at han egentlig ikke tenker så mye over det han legger ut.

- Jeg kunne kanskje ha vært heldigere med noen av bildene, sier han og fortsetter:

- Jeg synes det er litt uheldig i sosiale settinger at de fleste sitter på telefonen i stedet for å prate med hverandre og være sosiale. Det synes jeg er dumt, en blir sånn selv, men jeg prøver å være bevisst på det.

Sulten?

Et innlegg delt av Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe)

Mange selskap

I fjor hadde 24-åringen en inntekt på intet mindre enn 147 millioner kroner. Gustav Magnar har også tidligere herjet lista over de rikeste unge i landet.

Det var mot slutten av 2011 at trønderen fikk overført nær samtlige aksjer fra farens selskap Kverva, noe som på den tiden gjorde 24-åringen til Norges yngste milliardær.

I 2013 var han blant annet god for nær 3,4 milliarder kroner, og på tross av en kraftig reduksjon av likningsformuen året etter hadde unggutten fortsatt nok til salt i grøten i 2014 - med en formue på 414 millioner kroner.

Witzøe jr. har gjort seg bemerket for å være særdeles mediesky. I løpet av de siste to åra er det likevel blitt klart at trønderen har begynt å investere pengene i mer enn bare laks.

I juli kunne Dagens Næringsliv melde at Gustav Magnar og kompanjongen Mats Østgaard Pettersen (36) hadde kjøpt selskapet Solsiden AS, som driver med utleie av bar- og restaurantlokaler i Trondheim.

Duoen overtok i april i fjor gjennom selskapet MGM Eiendom, hvor det ble investert totalt 43,7 millioner kroner i Solsiden, ifølge avisa.

LES OGSÅ: Gustav er Norges rikeste

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer