Gunnar Sønstebys råd til forsvarsministeren

- Jeg husker han sa til meg «Pass deg for gamle mennesker som hevder alt var bedre før». For han hadde levd før og visste at det ikke alltid var slik, forteller Espen Barth Eide.

<strong>GIKK BORT:</strong> Gunnar Sønsteby ble 94 år. Foto: SCANPIX
GIKK BORT: Gunnar Sønsteby ble 94 år. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Landets høyest dekorerte borger sovnet inn på et sykehjem i Oslo torsdag ettermiddag. Gunnar «Kjakan» Sønsteby, som var leder av motstandsgruppa «Oslogjengen» under andre verdenskrig, ble 94 år.

I løpet av dagen har mennesker over hele landet uttrykt sin takknemlighet og sin sorg, det har også en rekke kjendiser og kongehuset ved Hans Majestet Kong Harald.

Forsvarsminister Espen Barth Eide (48) møtte Gunnar Sønsteby en rekke ganger og minnes ham som «et fantastisk menneske».

Barth Eide forteller til Seoghør.no at han møtte motstandshelten siste gang ved påsketider.

- Jeg besøkte ham på sykehuset. Da var han svekket fysisk, men fortsatt klar i hodet, forteller Espen Barth Eide.


Forsvarministeren vil huske Sønsteby som et menneske som alltid var engasjert i sin samtid.

- Jeg kommer alltid til å tenke på ham som en meget ung man, i den forstand at han var ung til sinns. Han var alltid opptatt av tiden vi lever i.

Forsvarsministeren husker spesielt ett godt råd han fikk av Sønsteby.

- Jeg husker han sa til meg «Pass deg for gamle mennesker som hevder alt var bedre før». For han hadde levd før og visste at det ikke alltid var slik. Det er et råd jeg har tatt med meg. Jeg vil minnes ham med stor glede og varme, sier Espen Barth Eide til Seoghør.no.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer