Gunnar Greve forsvarer Idol-kollegaen mot netthetsen

- Det er noe av det dummeste jeg har hørt.

SLÅR TILBAKE MOT KRITIKKEN: Gunnar Greve (nr to f.h.) sier han blir sint av å lese det han oppfatter som hets mot Idol-kollega Ina Wroldsen på Facebook. Foto: TV 2
SLÅR TILBAKE MOT KRITIKKEN: Gunnar Greve (nr to f.h.) sier han blir sint av å lese det han oppfatter som hets mot Idol-kollega Ina Wroldsen på Facebook. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Fredag hadde TV 2-programmet «Idol» sesongpremiere med flere nye fjes i dommerpanelet.

En av dem, låtskriveren Ina Wroldsen, ble imidlertid møtt med flere svært negative tilbakemeldinger på Idol Norges Facebookside etter sending.

Ifølge Dagbladet ble hun blant annet beskyldt for å drive mobbing mot deltagere.

«Godeste Ina Wroldsen (som jeg forøvrig måtte google for å finne ut hvem er» har INGENTING som Idol dommer å gjøre!! Makan til arrogant og stygg oppførsel. Det hun driver med er ren mobbing!!», er blant kommentarene sinte seere har kommet med ifølge nettstedet.

Gunnar Greve slår tilbake mot kritikerne

BER HETSERNE FINNE SEG NOE ANNET Å GJØRE: Gunnar Greve ber folk heller bytte kanal enn å komme med nedsettende kommentarer om hans dommerkollega på sosiale medier. Foto: Tor Lindseth
BER HETSERNE FINNE SEG NOE ANNET Å GJØRE: Gunnar Greve ber folk heller bytte kanal enn å komme med nedsettende kommentarer om hans dommerkollega på sosiale medier. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Nå fyrer hennes dommerkollega Gunnar Greve (33)- som har sittet i Idol-juryen i flere sesonger - tilbake mot kritikken fra det han betegner som «nett-troll».

I et langt innlegg på sin Facebookside ber han dem som hetser Wroldsen heller bytte kanal enn å fyre av usaklig kritikk.

«At Ina mobber deltakere er rett og slett noe av det dummeste jeg har hørt. At hun er direkte, ærlig og uredd derimot, er det ingen tvil om».

«Men også saklig, konstruktiv og genuint engasjert. Jeg mener bestemt at det er dommere i Idol (meg selv inkludert) som har sagt langt verre ting til deltakere enn man fikk se og høre Ina gjøre under fredagens program».

«Om de tilbakemeldinger hun har fått siden programmet ble vist er utløst av det faktum at hun er kvinne, eller om det er hennes direkte, ærlige og engasjerte tilnærming til det å gi deltakere tilbakemelding, vet jeg ikke. Men jeg vet at det ikke er mobbing. Jeg vet også at jeg selv aldri har lært så mye av en meddommer, både musikalsk og menneskelig, som jeg har lært av Ina».

Sandra Lyng opplevde netthets på kroppen i Idol-tiden

Den tidligere Idol-deltageren Sandra Lyng fortalte nylig i et innlegg på sin blogg om at også hun fikk kjenne netthetsing på kroppen, da hun slo igjennom i TV 2-programmet.

KJENTE NETTHETS PÅ KROPPEN: Artisten Sandra Lyng har fortalt på sin blogg om sin erfaring med å bli hetset på sosiale medier under sin tid som Idol-deltager. Foto: Andreas Fadum
KJENTE NETTHETS PÅ KROPPEN: Artisten Sandra Lyng har fortalt på sin blogg om sin erfaring med å bli hetset på sosiale medier under sin tid som Idol-deltager. Foto: Andreas Fadum Vis mer

«Dette var i 2004 og jeg var nok en av de første jentene i norsk media som fikk kjenne på hva netthets var. Jeg var bare en «sjitunge» fra ett lite sted i nordnorge, jeg hadde aldri vært alene i Oslo før og hadde ikke vennene mine eller familien min der. Det var veldig tøft» skriver Sandra i et innlegg med navnet «Føles det deilig å sitte å taste dritt ned i tastaturet ditt?».

Kommunikasjonsrådgiver i TV 2, Håvard Solem sier til Dagbladet at de fremover vil følge enda nøyere med på kommentarfeltene i sosiale medier for å luke ut eventuell grov hets mot dommere og deltagere.

Blir sint av kommentarene

Gunnar Greve sier han ble sint av å lese bemerkningene som har kommet mot Wroldsen.

«Vi som er dommere i Idol må selvsagt også respektere og forstå at mange mener mye om jobben vi gjør. Men at folk bruker de samme kommentarfeltene til å mobbe og sjikanere en kollega av meg, synes jeg ikke er ok.

«Å lese kommentarer som ikke kan karakteriseres som annet enn sjikane fra nettroll som ønsker å respondere på noe de mener er mobbing, er intet annet enn det totale paradoks. Og ordlyden enkelte velger vekker ikke noe særlig annet enn sinne hos meg, selv om jeg tviler på at det er meningen»

«Kjære konger og dronninger av kommentarfeltet (og rebeller i kjellerleiligheter, om du vil), det er lett å være tøff bak tastaturet. Jævli lett. Men jeg vil i fullt alvor oppfordre dere til å flytte fingrene til et annet apparat med knapper, aka fjernkontrollen. Så kan dere heller manøvrere dere bort fra Idol-sirkuset og over på noe annen tv-underholdning.»

LES OGSÅ: Sandra Lyng: - Jeg var en av de første jentene som fikk kjenne på netthets

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer