Gunilla Persson:

Gunilla slår tilbake etter hetsen mot seg selv og datteren

- Folk var helt idioter.

SNAKKER UT: TV3-stjerna Gunilla Persson er ikke ukjent med å skape overskrifter eller å få kritikk. Hun sier familien og troen har vært viktige faktorer for å komme seg gjennom sirkuset. Foto: TV3/Susanne Kindt

SNAKKER UT: TV3-stjerna Gunilla Persson er ikke ukjent med å skape overskrifter eller å få kritikk. Hun sier familien og troen har vært viktige faktorer for å komme seg gjennom sirkuset. Foto: TV3/Susanne Kindt

Vis mer
Publisert

(Se og Hør): - Can you please hang it a little more to the right? ... Ah, sorry, jag var tvungen att berätta för hantverkarna vad de skulle göra, forteller Gunilla Persson (58) i telefonen fra andre siden av verden.

Flere store branner har akkurat herjet rundt om i Los Angeles. Det har vært så tykk røyk i nabolaget at folk har brukt masker, og hele huset hennes er nå fullt av sot.

På grunn av en god forsikring får «Svenske Hollywoodfruer»-stjernen dekket en rens av huset, som for tiden er på grensen til helsefarlig å oppholde seg i.

- Det er helt katastrofetilstander her borte nå. Det er to personer hos meg nå som skal fikse opp i rotet, og jeg forsøker å få en pris på hva det vil koste å fjerne alt sotet. Det er som et bombenedslag av sot, sier hun oppgitt til Se og Hør.

Slik var Se og Hørs forrige møte med Gunilla i hennes hjem i Los Angeles:

- In the fast lane

De to kattene Tusse og Lulle bor sammen med den svenske tv-stjernen, datteren Erika (15) og moren Iris (91) i et hus i utkanten av byen.

Livet med barn, ansvar for dyr og for sin gamle mor står i sterk kontrast til det hun levde for 20 år siden. Hun flyttet fra Högsjö i Vingåkers kommune og vendte nesa mot USA, der hun jobbet som modell og skuespiller.​

JULESTEMING: Gunilla Persson i full juleoppsats sammen med kattene Tusse og Lulle, dattera Erika Persson og mora Iris Persson. Foto: Privat
JULESTEMING: Gunilla Persson i full juleoppsats sammen med kattene Tusse og Lulle, dattera Erika Persson og mora Iris Persson. Foto: Privat Vis mer

- Jeg flyttet til New York i 1989, og har hatt et fantastisk liv. Jeg er glad jeg har gjort meg ferdig med modelljobber og alt det der. Jeg har levd «life in the fast lane», som de sier, men jeg har ikke gitt opp ennå, sier hun og avslører at hun blant annet jobber med å skrive bøker.

MODELL: Gunilla Persson gjorde det stort som modell i sin ungdom. Det var det som i utgangspunktet bragte henne til USA. Foto: Privat
MODELL: Gunilla Persson gjorde det stort som modell i sin ungdom. Det var det som i utgangspunktet bragte henne til USA. Foto: Privat Vis mer

- Min neste bok kommer trolig i 2018 en gang, men det er et evighetsarbeid. Jeg tror kanskje den blir i to deler også, for jeg har så mange historier jeg vil fortelle.

Det er derimot ikke som forfatter, folk flest kjenner Gunilla. Det er ikke på grunn av tekster at hun har fått rykte på seg for å være «umulig», «dramatisk» eller «kvinnen alle elsker å hate».

Hun har riktignok jobbet med både radio og tv tidligere, men da muligheten bød seg til å være med i «Svenske New York-fruer» i 2010, et program som kun varte i én sesong, ble livet hennes totalforandret.

- Programmet gikk så bra og TV3 likte meg såpass mye at de spurte om jeg ville gjøre det samme, bare i Hollywood. Så da flyttet vi hit i september 2010. Livsstilen her er veldig forskjellig fra den i New York. Jeg elsker Manhattan, men her ute er det rom for å være ute og å jobbe i hagen, sier hun - omsvermet av håndverkere og beskjeder fra alle kanter.

«JEG DØØØØR»: Gunilla Persson, kjent fra TV3-programmet «Svenske Hollywood-fruer» går rett i bakken når hun skal prøve en Classywalk for første gang. Video: TV3 Vis mer

- Aldri normalt

Gunilla har bodd i Monte Carlo og sør i Frankrike, selv om New York i mange år var hennes base. I 2015 måtte hun imidlertid vinke farvel til det store eplet, da hun ifølge Expressen ble kastet ut av leiligheten sin. «Det finnes en spesiell plass i helvete for utleieren min», uttalte hun den gang.

- I New York fantes det alltid en trygghet. Jeg tror derimot at jeg blir værende i Los Angeles, det er så friskt og fint for familien min her.

LYX: Gunilla har sendt inn dette bildet av utsikten fra sitt eget hus. Foto: Privat
LYX: Gunilla har sendt inn dette bildet av utsikten fra sitt eget hus. Foto: Privat Vis mer
HAVUTSIKT: Familien ser til havet fra huset. Foto: Privat
HAVUTSIKT: Familien ser til havet fra huset. Foto: Privat Vis mer

Selv med frodige hager, familieliv og en stor fanskare, hviler ikke Gunilla på sine laurbær. Hun er fullt opptatt med innspilling av ny sesong av den svenske suksesserien, som i Norge vises på TV3. Hun spiller dessuten også inn en egen spin-off, «The Gunilla Show», som ifølge hovedpersonen selv er populært i Sverige.

- Dagene i livet mitt er aldri normale, og ingen dager er like hverandre. Det skjer noe hver dag, men jeg forsøker å bruke så mye tid jeg kan hjemme, sier hun og understreker at hun elsker å jobbe i hagen.

Snakker om «mordforsøket»

Det var i 2009 at første episode av realityserien «Svenske Hollywoodfruer» rullet over skjermen på svensk TV3. Gunilla dukket ikke opp før i fjerde sesong, men er nå fast inventar og en fanfavoritt.

Vi har sett henne tryne, bli utsatt for det hun selv kaller et mordforsøk, bli utsatt for brann og til stadighet komme i konflikt med andre Hollywood-fruer. Amper stemning har det spesielt vært mellom hun og fruene Åsa Vesterlund og Margareta Svensson. Ingen av disse er med i den kommende sesongen av serien.

- Jeg har egentlig ingen relasjon til de andre fruene. Det hender at jeg og Maria (Montazami, journ anm) tekster og spør hverandre om ting, men vi har ikke noe særlig mer kontakt. Jeg kan treffe henne om jeg vil, men det skjer ikke. Vi møtes egentlig aldri, sier hun og fortsetter:

- Åsa er ikke med lenger, og det er jeg glad for. Vi hadde jo en krangel. Hun kastet vin i ansiktet mitt, og glasset sprakk. Mange mente jeg overreagerte da jeg sa jeg kunne blitt døv og blind, men det kan være veldig farlig å få glass i ansiktet og i øynene. Det er et mirakel at det gikk så bra som det gjorde.

Sletter hatmeldinger

Nevnte episode gjorde at kommentarfeltene eksploderte. Flere medier omtalte hendelsen. Fans av serien svarte med å kalle Persson dramaqueen, mens andre bare lo.

Enkelte ganger mener hun at det som kunne vært kritikk ofte glir over i hat og trusler. Det vil hun ikke ha noe av.

VERDSETTER FAMILIEN: De er bare tre, men har et sterkt bånd. Gunilla er overbevist om at moren Iris ville vært død om hun ikke hadde tatt seg av henne selv. Foto: Privat
VERDSETTER FAMILIEN: De er bare tre, men har et sterkt bånd. Gunilla er overbevist om at moren Iris ville vært død om hun ikke hadde tatt seg av henne selv. Foto: Privat Vis mer

- Jeg synes det er fælt. Om det kommer hat mot meg i mine kommentarfelt, så blokkerer jeg det. Jeg tar aldri til meg negative ord. I Sverige sier folk aldri ting som «din jævla idiot», de kommer bare med hyggelige og positive «vibes». Problemet er disse anonyme menneskene bak tastaturer. Jeg vet ikke hvem som står bak, sier hun og sukker.

Det verste hun opplever er derimot ikke kritikk eller hatkommentarer som er rettet mot henne selv, men mot familien. Dattera Erika har, med god hjelp av moren, gitt ut musikk og tilhørende videoer. Det har fått flere til å reagere.

- Det er ikke lett. I tida etter at vi hadde sluppet hennes første musikkvideo var det spesielt vanskelig. Folk var helt idioter, og det var vanskelig å forklare et barn hvorfor folk kritiserer oss, avslører stjernen.

BRÅK: Etter en heftig krangel blir Åsa Vestlerund så sint at hun kaster et vannglass over Gunilla Persson da Hollywoodfruene var samlet til lunsj. Video: TV3 Vis mer

Sterkt troende

En ting som kanskje ikke slår alle ved Gunilla Persson er at hun er sterkt troende, og at familieverdier står i sentrum for stort sett alt hun gjør her i livet. Det gjelder spesielt nå som julen kommer bankende på.

- Til jul skulle jeg ønske at mamma og pappa var her, sammen med oss. Det går dessverre ikke i år. Jeg ønsker meg derfor en fredfull jul for meg, Erika og mamma. Jeg kommer til å tenke masse på Jesus, vår frelser, sier hun og fortsetter:

SVENSK TRADISJON: Gunilla, datteren Erika og moren Iris gjør som oss i Norge - de feirer jul den 24. Det er det nok flere amerikanere som rynker på nesen av. Foto: Privat
SVENSK TRADISJON: Gunilla, datteren Erika og moren Iris gjør som oss i Norge - de feirer jul den 24. Det er det nok flere amerikanere som rynker på nesen av. Foto: Privat Vis mer

- Det er det viktige i julen for meg. Det betyr alt. Spesielt å komme seg unna kommersialismen og tilbake til røttene for hva jul egentlig er. Jeg er veldig kristen og har vært det hele livet. Det er jeg glad for, og det gir et håp for framtiden i denne verden.

Hun legger ikke skjul på at hun er glad i julen, noe hun har vært helt siden hun var liten jente hjemme i Sverige. Amerikanerne har andre tradisjoner enn oss i Skandinavia, og Gunilla mener derfor det er viktig å opprettholde det hun har lært fra barndommen av.

- Vi feirer alltid på julaften, mens amerikanerne feirer den 25. Nå skal vi ut å kjøpe juletre, og det kommer til å bli kjempefint. Det er veldig viktig for meg å gi Erika de svenske tradisjonene. Hun kommer alltid til å kjenne seg svensk, så det er viktig at hun forstår hvor hun komme fra. Hun er litt dårlig på å prate svensk med meg hjemme, men jeg forsøker å oppmuntre henne til det.

SVENSK RAP-FRUE: Hollywood-fruen Gunilla Persson er aktuell med nytt program. I en av episodene skal hun prøve seg som låtskriver. Se hvordan det gikk. Video: TV 3 Sverige Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer