STOPPER FILM: Gunhild Stordalen stopper sin egen film fordi hun er for syk. Her fra årets EAT konferanse i Stockholm. Foto: Aftonbladet
STOPPER FILM: Gunhild Stordalen stopper sin egen film fordi hun er for syk. Her fra årets EAT konferanse i Stockholm. Foto: AftonbladetVis mer

Gunhild Stordalen stopper film

Er for syk til å fortsette.

I fjor sommer kom nyheten om at Gunhild Stordalens kamp mot sykdommen skulle bli dokumentarfilm.

Dokumentaren skulle bli en time lang, og følge Stordalen fra barndommen av og gjennom livet hennes fram til nå.

Den var planlagt vist på norsk og svensk tv i 2016.

Men nå stopper Gunhild Stordalen selv filmen, skriver Expressen.

- Ikke mulig

Filmen skulle bli et prestisjeprosjekt for det svenske produsjonsselskapet Nyhetsbolaget, men skal nå være stoppet på grunn av Gunhild Stordalens sykdom.

- Det var ikke mulig å fortsette på grunn av Gunhilds tilbakefall, sier kommunikasjonsdirektør Erik Aasheim i Stordalens stiftelse EAT til Expressen.

I slutten av oktober 2014 fikk Stordalen påvist den livstruende diagnosen systemisk sklerose, en bindevevssykdom som angriper kroppens organer og gir uttalt bindevevsdannelse.

Stordalen dro seinere til spesialbehandling for sykdommen i Nederland.

I år ble det imidlertid kjent at hun hadde et tilbakefall av skykdommen. Hun stilte på den store konferansen til sitt egen stiftelse EAT i juli, men dro derfra rett til ny behandling med autolog stamcelletransplantasjon ved UMC Utrecht.

Gunhild Stordalen blir først i verden til å få denne behandlingen to ganger.

Blir vist på nyåret

Den svenske journalisten Nadia Dyberg har startet arbeidet med å lage dokumentaren som skulle ha navnet «Gunhild Stordalen - mitt livs kamp» for produksjonsselskapet Nyhetsbolaget.

Sjefen i Nyhetsbolaget som produserer filmen, Åsa Tillberg, bekreftet i fjor overfor Dagbladet at dokumentarskaperne har fulgt Stordalen selv på sitt sykeste.

- Det er en fascinerende historie om en kvinne som kjemper seg gjennom en vanskelig sykdom og en krevende behandling, sa hun til Dagbladet i fjor.

Programmet vil nå bli vist etter nyttår både på norsk TV og Sveriges Television.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - For meg var det kjærlighet ved første blikk