Gunhild Stordalen legges inn på sykehus igjen

EAT-grunnleggeren må gjenoppta cellegiftbehandlingen i Nederland etter tilbakefall.

LEGGES INN IGJEN: Gunhild Stordalen, som er gift med hotellkongen Petter Stordalen, skal gjennomgå en ny runde med behandling for sykdommen diffus kutan systemisk sklerose. Her er paret på EAT Stockholm Food Forum 2015. Foto: NTB scanpix
LEGGES INN IGJEN: Gunhild Stordalen, som er gift med hotellkongen Petter Stordalen, skal gjennomgå en ny runde med behandling for sykdommen diffus kutan systemisk sklerose. Her er paret på EAT Stockholm Food Forum 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I mars fortalte Gunhild Stordalen (37), som lider av sykdommen systemisk sklerose, at hun høsten 2015 fikk et tilbakefall etter å ha gjennomgått vellykket behandling.

Fredag denne uken ble det kjent at Stordalen igjen skal legges inn på sykehuset i Utrecht i Nederland, der hun høsten 2014 gjennomgikk eksperimentell cellegiftbehandling med stamcellestøtte.

På sykehuset skal hun gå gjennom en ny runde med den samme behandlingen, skriver Dagbladet.

Nyheten om Stordalens sykehusinnleggelse ble kjent etter at det ble lagt ut en melding på Stordalenfoundation.no:

«Livet er uforutsigbart, og god helse er noe vi aldri kan ta for gitt. Alvorlige diagnoser stilles hver eneste dag. Men jeg tror på åpenhet, og Petter og jeg har derfor valgt å være åpne om situasjonen siden jeg ble syk. Håpet er at min sykdomshistorie, som beskriver livets mange sider, frykt, optimisme, muligheter og sorg, kan bidra til åpenhet rundt en sykdom som er lite kjent blant befolkningen og gi støtte til andre i samme situasjon» forteller Gunhild Stordalen i meldingen.

Saken fortsetter under bildet.

ENGASJERT: Gunhild Stordalen sier i meldingen på Stordalenfoundation.no at hun vil bruke kreftene sine på EAT og det å bli frisk fremover. Her er hun i aksjon på Global Child Forum i Stockholm i slutten av november, rundt den tiden tilbakefallet hennes kom. Foto: Aftonbladet/ NTB Scanpix
ENGASJERT: Gunhild Stordalen sier i meldingen på Stordalenfoundation.no at hun vil bruke kreftene sine på EAT og det å bli frisk fremover. Her er hun i aksjon på Global Child Forum i Stockholm i slutten av november, rundt den tiden tilbakefallet hennes kom. Foto: Aftonbladet/ NTB Scanpix Vis mer

Avlyste 16. mai-festen

Sykehusinnleggelsen til Gunhild Stordalen, som er gift med hotellkongen Petter Stordalen (53), kommer i kjølvannet av nyheten om at paret har valgt å droppe sin berømte 16. mai-fest

- Vi må dessverre avlyse 16. mai-partyet i år, men vi håper å komme sterkere tilbake neste år og arrangere fest da, sa Petter Stordalen til VG i starten av april.

Få et gjensyn med Stordalens 16. mai-fest i 2014 i videoen nedenfor:

Den årlige, celebre temafesten ble heller ikke arrangert i fjor. I slutten av april 2015 arrangerte imidlertid ekteparet en stor fest på Stordalens luksushotell The Thief på Tjuvholmen i Oslo, for å feire at Gunhild var blitt utskrevet fra sykehuset i januar.

Se video fra festen på The Thief i april 2015:

Farlig sykdom

Det var høsten 2014 at sykdommen til legen og EAT-grunnleggeren først ble kjent, i lørdagsutgaven til Dagens Næringsliv.

- Jeg våknet om nettene med smerter, vekket Petter og gråt. Det var som om jeg skulle kjenne det. At jeg kjente at sykdommen spredte seg i kroppen min, fortalte Gunhild i DN-reportasjen.

Siden den gang har Gunhild altså gjennomgått en tøff cellegiftbehandling som førte til hårtap, samt eksperimentell stamcelletransplantasjon i Nederland. I fjor så det ut til at behandlingen av den alvorlige bindevevssykdommen virket, men så kom tilbakefallet:

- Jeg ble nesten frisk, og tok det nesten for gitt at jeg kom til å bli helt frisk. Men så fikk jeg et alvorlig tilbakefall i høst. Det ser ut som at den effekten jeg hadde av cellegift og stamcellebehandlingen var kortvarig, og at sykdommen er tilbake, sa Stordalen i et intervju med God Morgen Norge i mars.

Saken fortsetter under bildet.

ROYAL STØTTE: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon (bak t.h) var blant de mange prominente deltakerne på EAT Stockholm Food Forum sommeren 2015. Foto: NTB scanpix
ROYAL STØTTE: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon (bak t.h) var blant de mange prominente deltakerne på EAT Stockholm Food Forum sommeren 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

Støtte fra familie og venner

Ektemannen Petter Stordalen har vært ved hennes side hele veien gjennom sykdommen, og har flere ganger åpnet seg om den tøffe kampen de går gjennom.

Da Gunhild vant «Årets grønne pris» for sitt miljøengasjement under Se og Hørs kjendisgalla i november 2015, var det en rørt Petter som tok imot prisen på konas vegne.

Se video av takketalen nedenfor:

Hotellkongen har også fortalt om hvordan han og kona har taklet sykdommen hennes i selvbiografien «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet», som ble gitt ut på Aller forlag i høst.

Gunhild Stordalen har også høstet mye ros for sin åpenhet om sykdommen, og en rekke profilerte nordmenn har vist sin støtte til den engasjerte 37-åringen:

- Hun har et utrolig mot. Måten hun står frem med sykdommen sin på en uredd og flott måte er utrolig. Det imponerer meg og er utrolig flott å se, har Karita Bekkemellem, administrerende direktør i Legemiddelindustriforeningen, uttalt til Seoghør.no.

- Gunhild har en pågangsvilje, et mot og en styrke som kommer godt med nå som hun har kommet i en vanskelig, privat posisjon. Hun er et sjeldent menneske, har Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen, sagt til Seoghør.no.

Petter og Gunhild Stordalen har vært gift siden 2010, da de ga hverandre sitt ja under en kjendisspekket bryllupsfest i Marokko.

Frieriet skjedde to år tidligere på en fjelltopp i Aspen i den amerikanske delstaten Colorado.

LES OGSÅ: - Geviret reddet livet mitt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer