Gunhild Stordalen åpner seg om sykdommen

- Jeg er fortsatt under behandling og går for halv maskin, absolutt, sier hun.

ÅPNET SEG: Det er halvannet år siden Gunhild Stordalen fortalte at hun er alvorlig syk.  Foto: Andreas Fadum
ÅPNET SEG: Det er halvannet år siden Gunhild Stordalen fortalte at hun er alvorlig syk. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Høsten 2014 ble det kjent at Gunhild Stordalen (37) hadde fått den alvorlige og livstruende sykdommen systemisk sklerose.

Siden den gang har Gunhild gjennomgått en tøff cellegiftbehandling som førte til hårtap, samt eksperimentell stamcelletransplantasjon i Nederland.

I et intervju med Dagbladet Pluss forteller den modige 37-åringen at det fremdeles er en lang vei å gå før hun kommer til å føle seg bedre.

- Det går litt opp og ned. Jeg er fortsatt under behandling og går for halv maskin, absolutt. Det tar tid før vi kan forvente at den nye behandlingen gir effekt, sier hun til avisen og fortsetter:

- Men jeg er her, og jeg har et fantastisk team som vokser uke for uke, som driver mye av virksomheten, forteller hun. 

«EAT» er Gunhilds miljø-initiativ som samler verdens fremste forskere, politikere, kongelige og næringslivsledere til å finne ut av hvordan man kan produsere sunn mat til over ni milliarder mennesker på en bærekraftig måte.

Saken fortsetter under bildet. 

KAMPVILJE: Gunhild Stordalen kjemper videre - ikke bare for sitt eget liv, men for å redde verden. Foto: NTB scanpix
KAMPVILJE: Gunhild Stordalen kjemper videre - ikke bare for sitt eget liv, men for å redde verden. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stor støtte fra ektemannen

Stordalens diagnose «Diffuse Systemic Sclerose (sklerodermi)» er en meget sjelden bindevevssykdom som det idag ikke finnes noen helbredende behandling for.

Ektemannen Petter Stordalen har vært ved hennes side hele veien gjennom sykdommen, og har flere ganger åpnet seg om den tøffe kampen de går gjennom.

- Vi er i en jævlig lang og startende bakke, hvor vi ikke kan se bunnen. Hvor det er ingen som se hvor dette ender. Og det er ingen ting vi kan gjøre for å bremse farten, sa Petter Stordalen til DN for halvannet år siden. 

Hotellkongen har også fortalt om hvordan han og kona har taklet sykdommen hennes i selvbiografien «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet», som ble gitt ut på Aller forlag i høst.

Petter og Gunhild Stordalen har vært gift siden 2010, da de ga hverandre sitt ja under en kjendisspekket bryllupsfest i Marokko.

Frieriet skjedde to år tidligere på en fjelltopp i Aspen i den amerikanske delstaten Colorado.

Saken fortsetter under bildet. 

HOLDER SAMMEN: Gunhild og Petter har vært gift siden 2010, da de ga hverandre sine ja i Marokko.  Foto: Se og Hør
HOLDER SAMMEN: Gunhild og Petter har vært gift siden 2010, da de ga hverandre sine ja i Marokko. Foto: Se og Hør Vis mer

Til Seoghør.no har Gunhild tidligere uttalt at livet hennes forandret seg på mange måter etter hun møtte hotellkongen.

- Petter har åpnet mange nye dører og gitt meg mange muligheter jeg ellers ikke ville fått, fortalte Gunhild, som ikke er i tvil om hva som er det beste med ektemannen.

- Det beste med Petter? Hvor lang tid har vi, sa du? Noe av det jeg liker aller best er at han er «hel ved», han er utrolig raus med mennesker rundt seg og behandler folk med den samme respekten, enten de heter Stoltenberg eller Hansen til etternavn. Og kanskje aller viktigst, han forsøker å gjøre verden til et litt bedre sted å være, sa hun i 2012.

LES OGSÅ: Ser du hva som er nytt med Kristin Skogheim?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer