Gunhild Stordalen alvorlig syk

Petter Stordalens kone er innlagt på sykehus i utlandet med en alvorlig sykdomsdiagnose.

SAMMEN PÅ SYKEHUSET: Gunhild og Petter Stordalen kjemper sammen mot hennes alvorlige sykdom. Foto: Isabel Watson
SAMMEN PÅ SYKEHUSET: Gunhild og Petter Stordalen kjemper sammen mot hennes alvorlige sykdom. Foto: Isabel Watson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I lørdagens utgave av Dagens Næringsliv kommer det frem at Petter Stordalens kone Gunhild (35) er svært alvorlig syk. Legen og miljøforkjemperen er innlagt på et sykehus i Utrecht, Nederland - der hun nå er til behandling.

- Jeg våknet om nettene med smerter, vekket Petter og gråt. Det var som om jeg skulle kjenne det. At jeg kjente at sykdommen spredte seg i kroppen min, sier hun til DN lørdag.

Tidligere i høst fikk Stordalen diagnosen "Diffuse Systemic Sclerose (sklerodermi). Dette er en meget sjelden bindevevssykdom som det idag ikke finnes noen helbredende behandling for.

Men Stordalen har ikke gitt opp. Hun forteller til avisen at det finnes eksperimentell behandling, og at hun nå får cellegift. Senere skal hun i gang med stamcellebehandling.

Hotellkongen Petter Stordalen er ved sin kones side hele tiden. Ekteparet skal oppholde seg på og i nærheten av sykehuset i Nederland de neste ukene. Til DN forteller ekteparet at de er optimister - også at de aldri har hatt som vane å tape harde kamper. Men innrømmer at det er tøft:
 
- Vi er i en jævlig lang og startende bakke, hvor vi ikke kan se bunnen. Hvor det er ingen som se hvor dette ender. Og det er ingen ting vi kan gjøre for å bremse farten, sier Petter Stordalen til DN.
 
Fakta om sykdommen finner du her.

Giftet seg i Marokko

Petter og Gunhild Stordalen har vært gift siden 2010, da de ga hverandre sitt ja under en kjendisspekket bryllupsfest i Marokko.

PÅ FEST: Slik er vi vant til å se Gunhild med sin kjære Petter.  Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
PÅ FEST: Slik er vi vant til å se Gunhild med sin kjære Petter. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Frieriet skjedde to år tidligere på en fjelltopp i Aspen i den amerikanske delstaten Colorado.

«Da hun kom opp og så ut over den hvite fjellverdenen med blå himmel og skarp sol, bøyde Petter seg ned på kne i slalåm-støvlene og spurte henne om hun ville gifte seg med ham. Gunhild ble helt perpleks, men svarte umiddelbart ja.»

«Så tryllet Petter fram en stor forlovelsesring, og skitrenerne som visste hva som skulle skje, klappet og jublet. Deretter kastet de seg på skiene og feide ned fjellsidene for å feire med en lang og deilig lunsj på Ajax Tavern», skriver Gunnar Stavrum i boken «Sirkus Stordalen».

- Livet forandret seg

Til Seoghør.no har Gunhild tidligere sagt at livet hennes forandret seg på mange måter den dagen hun møtte hotellkongen.

- Petter har åpnet mange nye dører og gitt meg mange muligheter jeg ellers ikke ville fått, forteller Gunhild, som ikke er i tvil om hva som er det beste med ektemannen.

- Det beste med Petter? Hvor lang tid har vi, sa du? Noe av det jeg liker aller best er at han er «hel ved», han er utrolig raus med mennesker rundt seg og behandler folk med den samme respekten, enten de heter Stoltenberg eller Hansen til etternavn. Og kanskje aller viktigst, han forsøker å gjøre verden til et litt bedre sted å være, hun i 2012.

Populære 16. mai-fester

Ekteparet Stordalen har blant annet blitt kjent for sine populære og kjendisspekkete 16.mai-fester.

LEGE: Gunhild Stordalen er lege og miljøforkjemper. Foto: AXEL ÖBERG
LEGE: Gunhild Stordalen er lege og miljøforkjemper. Foto: AXEL ÖBERG Vis mer

I år kom de to i hver sitt «Mariusgenser»-inspiererte antrekk.

- Mariusgenser er jo noe av det norskeste av det norske. Jeg har aldri hatt en Mariusgenser-kjole, så nå tenkte jeg det var på tide å klinke til, sa Gunhild - som flere ganger er utropt til en av Norges best kledde kvinner - dengang til Seoghør.no.

Se Seoghør.nos sending fra Stordalens 16. mai-fest 2014 her:

Gunhild - som er utdannet lege - har de siste årene også vært travelt opptatt med sitt engasjement i helse- og miljø-spørsmål.

- Vi er ekstremt privilegerte, både økonomisk og materielt, og det forplikter. Verden har ikke plass til 9 milliarder som oss - og det er det nok flere som er glade for - av ulike grunner. Men bærekraftig utvikling handler også i stor grad om å velge rett, framfor å velge bort, har hun tidligere sagt til Dagbladet Magasinet.

LES OGSÅ: Nå skal Gunhild lære kronprinsessene om mat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer