Gullsmak for Wenche

Stor utmerkelse til kokke-Wenche!

POPULÆR: Wenche Andersen er blitt hedret for sin evne til å formidle kunnskap om norsk mat.  Foto: SCANPIX
POPULÆR: Wenche Andersen er blitt hedret for sin evne til å formidle kunnskap om norsk mat. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: TV 2-kokk Wenche Andersen ble i går utnevnt til norsk mat-ambassadør.

- Jeg er stolt og glad over utmerkelsen. Det viser at jeg er på rett vei når jeg jobber for å fremme norsk mat – både tradisjonell mat og nye norske matvarer og retter. Jeg er stolt over alle de flotte råvarene vi har i landet, og jeg mener at vårt kjøkken er like spennende som det franske og andre lands kjøkken, sier Wenche Andersen i en pressemelding.


LES MER: Kjendiskokk raser!


Det er Nordisk Ministerråds nye fremstøt, ”Ny Nordisk Mat”, som ga Andersen utmerkelsen som mat-ambassadør
- Unike formidlingsevner
Med programmet ”Ny nordisk mat” vil Nordisk Ministerråd utvikle, fremme og synliggjøre de verdier og potensialer, som ligger i nordiske matvarer og nordisk matkultur på tvers av landegrensene.


LES MER: Nam-Nam på kokkekamp!


Den populære tv-kokken fra ”God morgen Norge” ble tildelt utmerkelsen i København. Hun mottok utmerkelsen sammen med sine nordiske kolleger, den svenske tv-kokken Tina Nordström og danske René Redzepi fra restaurant Noma i København.

- Wenche fikk utmerkelsen for sin unike evne til å formidle kunnskap om norsk mat, sier Magne Kveseth, kommunikasjonsrådgiver i Nordisk råd/Nordisk ministeråd.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer