RASER MOT GULLRUTEN: Se og Hørs motepoliti, kjendisstylist Jan Thomas, mener at glamouren har forsvunnet fra Gullruten-løperen etter at Dorthe Skappel (t.h) sluttet som programleder for TV-prisutdelingen. I 2014 stilte værmelder Eli Kari Gjengedal (ytterst t.v) i kjolen hun fikk treningkast én for året før, «på pur f». Programleder Katarina Flatland var fin i hvitt samme år, men Jan Thomas savner lange kjoler og høye hæler på Gullruten.  Foto: NTB Scanpix
RASER MOT GULLRUTEN: Se og Hørs motepoliti, kjendisstylist Jan Thomas, mener at glamouren har forsvunnet fra Gullruten-løperen etter at Dorthe Skappel (t.h) sluttet som programleder for TV-prisutdelingen. I 2014 stilte værmelder Eli Kari Gjengedal (ytterst t.v) i kjolen hun fikk treningkast én for året før, «på pur f». Programleder Katarina Flatland var fin i hvitt samme år, men Jan Thomas savner lange kjoler og høye hæler på Gullruten. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Gullruten gikk nedenom og hjem da Dorthe gav seg

Kjendisstylist Jan Thomas fyrer løs mot prisutdelingen etter at Dorthe Skappel sluttet å lede showet.

SEOGHØR.NO: Lørdag kveld arrangeres den årlige TV-prisutdelingen Gullruten i Bergen, og den norske kjendiseliten har gjort seg klare til å innta den røde løperen ved Grieghallen.

Kjendisstylist Jan Thomas (48) skal vurdere festantrekkene live ettersom kjendisene ankommer.

Selv om Se og Hørs motepoliti gleder seg stort til livesendingen, sier han til Seoghør.no at han har svært lave forventninger til kjendisenes rød løper-antrekk.

- Jeg blir egentlig fornøyd med alt annet enn lusekofte og turnsko. For etter at Dorthe Skappel gav seg som programleder, er Gullruten blitt tidenes nedtur. Gullruten er Norges svar på Emmy-utdelingen, og Dorthe stod for glamour. Man gledet seg alltid til å se hva slags flotte frisyrer og kjoler hun stilte i, det var en del av showet, sier Jan Thomas.

Saken fortsetter under bildene.

GLITTER OG STAS: Dorthe Skappel overrasket med en rekke flotte og vågale antrekk, entréer og kjolebytter gjennom sine 13 år som «Gullruten»-programleder på TV 2. De par siste årene har prisutdelingens glamorøse profil blitt mer utydelig, mener Jan Thomas.  Foto: NTB Scanpix
GLITTER OG STAS: Dorthe Skappel overrasket med en rekke flotte og vågale antrekk, entréer og kjolebytter gjennom sine 13 år som «Gullruten»-programleder på TV 2. De par siste årene har prisutdelingens glamorøse profil blitt mer utydelig, mener Jan Thomas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For tre år siden ledet Dorthe Skappel (52) TV 2s «Gullruten»-sending for 13. og siste gang. I løpet av årene som ubestridt Gullruten-dronning viste Skappel frem flotte kjoler, mange klesskift, overraskende stunt og sin imponerende figur.

- Har gått nedenom og hjem

Både i 2013 og 2014 ledet komikerduoen John Brungot (38) og Henriette Steenstrup (40) showet, før komikerne Cecilie Steinmann Neess (27) og Jakob Schøyen Andersen (25) i år har overtatt oppdraget.

Selv om både Henriette Steenstrup og Cecilie Steinmann Neess har vektlagt Gullrutens glamfaktor, mener «Bli ny»-ekspert og stjernestylist Jan Thomas at prisutdelingens profil er blitt mer utydelig siden glamorøse Skappels avgang.

- Man må definere Gullruten som Emmy's, men det gikk nedenom og hjem da Dorthe gav seg.

- Det er som om kjendisene tenker at de da fikk et «frikort» til å kle seg i hva som helst. Det er fryktelig leit, mange synes jo det er stor stas å se glamour på den røde løperen, påpeker han overfor Seoghør.no.

Programleder Live Nelvik. Foto: Fameflynet Norway
Sportsanker og programleder Anne Rimmen. Foto: Fameflynet Norway
Programleder Ida Fladen. Foto: Fameflynet Norway
Sophie Elise Isachsen fra Bloggerne. Foto: Fameflynet Norway
Skuespiller Line Verndal. Foto: Fameflynet Norway
Værdame Hilde Holdhus. Foto: Fameflynet Norway
Værdame Desta Marie Beeder. Foto: Fameflynet Norway
Værdame Eli Kari Gjengedal kom i samme kjole som i fjor. Foto: Fameflynet Norway
Skuespiller Ine Jansen. Foto: Fameflynet Norway
Værdame Isabella Martinsen. Foto: Fameflynet Norway
Kari Traa i svart. Foto: Fameflynet Norway
Skuespiller Janne Formoe. Foto: Fameflynet Norway
Blogger og artist Emilie "Voe" Nereng. Foto: Fameflynet Norway
TV3-programleder Jannecke Weeden. Foto: Fameflynet Norway
Programleder Katarina Flatland. Foto: Fameflynet Norway
Nadya Khamitskaya kjent fra «Skal vi Danse». Foto: Fameflynet Norway
TV2s sportsanker Annemarta Giske. Foto: Fameflynet Norway
Værdame Elin Tvedt. Foto: Fameflynet Norway
P3-programleder Siri Kristiansen. Foto: Fameflynet Norway

Få et gjensyn med fjorårets Gullruten-antrekk nedenfor:

TV 2s programredaktør for «Gullruten», Kari Hansmark, er ikke enig i Jan Thomas sin slutning.

- Dorthe gjorde en fantastisk jobb for Gullruten i mange år, men jeg tror ikke programlederen er den som avgjør hvordan kjendisene kler seg. Vi legger like stor vekt på glitter og glamour som tidligere, og folk pynter seg fremdeles og glitrer fra rød løper, uttaler Hansmark i en kommentar til Seoghør.no.

Programredaktøren fremholder at Jan Thomas nok vil oppdage at folk er like stivpyntet og strålende som tidligere, hvis han følger med på årets Gullruten-sending.

- I tillegg gir våre nye programledervalg, Gullruten nye og friske retninger. Noen mennesker liker ikke endringer, mens andre elsker det. Sånn er verden og vi kan ikke stoppe opp, men alltid se etter nye, gode løsninger, fastslår TV 2s Kari Hansmark overfor Seoghør.no.

Hvem som kommer i hva på «Gullruten» kan du se i direktesending på Se.no og Seoghør.no lørdag kveld fra kl. 17.30! Da vil du også få med deg Jan Thomas’ motedommer fra studio i Oslo.

Bør se til Hollywood

Se og Hørs beryktede og omdiskuterte motepoliti har måttet tåle krass motkritikk fra kjendiser han har bedømt på den røde løperen.

Jan Thomas mener imidlertid at norske kjendiser bør ta rød løper-opptredener som Gullruten mer seriøst.

- Jeg synes at vi i dag må «restarte» Gullruten og omfavne dette på en seriøs måte. Tro meg, 99 prosent av alle som kommer på Gullruten, de trenger fortsatt å jobbe for å få mat på bordet. Derfor bør de benytte denne anledningen til å vise seg frem, og til å optimalisere imaget sitt på Gullruten, foreslår stylisten overfor Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildene.

HOLLYWOOD-HJELP: Kjendisstylisten trekker frem profesjonaliteten til stjerner som Jennifer Lopez og Gwyneth Paltrow, som han mener har innsett at image og kommersiell suksess går hånd i hånd. NRK-profil Line Nelvik (t.h) var flott og trendy på Gullruten i fjor, men oste kanskje ikke av Hollywood-glamour. Foto: NTB Scanpix
HOLLYWOOD-HJELP: Kjendisstylisten trekker frem profesjonaliteten til stjerner som Jennifer Lopez og Gwyneth Paltrow, som han mener har innsett at image og kommersiell suksess går hånd i hånd. NRK-profil Line Nelvik (t.h) var flott og trendy på Gullruten i fjor, men oste kanskje ikke av Hollywood-glamour. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skaperen av «Jan Thomas-metoden» innrømmer at han blir litt «oppgitt og irritert», fordi kjendisene tilsynelatende har problemer med å anerkjenne glamouren han mener Gullruten er avhengig av.

Han ønsker seg mer personlighet på Gullruten-løperen og at TV-profilene byr mer på seg selv - og at kjendiskvinnene trår til med lange kjoler, høye hæler eller mye hud.

- Men jeg har lave forventninger, så kan jeg ikke bli skuffet. Norske kjendiser bør lære av Hollywood. Der er stjernene uhyre profesjonelle og jobber beinhardt. De har et pågangsmot og en vilje til å våge i rød løper-sammenheng; de tar jobben sin og imaget sitt seriøst! fastslår Jan Thomas overfor Seoghør.no.

«Gullruten» sendes på TV 2 lørdag kveld klokken 20.30.

LES OGSÅ: - De har holdt på en stund