HURRA: Maiken Caspersen Falla (26) er hele Norges gulljente. Etter VM i Lahti har hverdagen til jenta fra Akershus forandret seg drastisk. Foto: NTB Scanpix 
HURRA: Maiken Caspersen Falla (26) er hele Norges gulljente. Etter VM i Lahti har hverdagen til jenta fra Akershus forandret seg drastisk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Maiken Caspersen Falla:

Gulljenta Maiken om suksessen: - Stor forskjell etter VM

Penger og suksess preger livet til Maiken Caspersen Falla. 

(Seoghør.no): I februar satt jubelen løst hos sportsinteresserte landet rundt. 26 år gamle Maiken Caspersen Falla tok gull under VM i Lahti. Ikke bare ett, men tre gullmedaljer kunne hun ta med seg hjem til Norge. De kunne hun henge opp sammen med sine andre imponerende gull, som fra OL i 2014 og i Falun i 2015.

Jenta fra Fet i Akershus ble hele landets gulljente, og tiden etterpå har vært hektisk og innholdsrik for idrettsutøveren. I et stort intervju med VG forteller hun om alt fra kjendisstatusen til den mildt sagt forbedrende økonomien.

På stell

- Jeg har merket en stor forskjell etter VM. Det er mange flere som kjenner meg igjen, og det har vært mange flere henvendelser, forteller hun til avisen.

Med ni gull i diverse grener i diverse mesterskap er det ikke rart at folk har begynt å kjenne igjen 26-åringen. Hun har blant annet 35 000 følgere på Instagram, og må ofte stille opp på selfier med fans.

Sin første pallplass havnet hun på allerede i 2008, under verdenscupen i Düsseldorf. Siden da har det ballet på seg.

- Jeg er litt tilbakeholden, men det er koselig, sier hun.

En slik fremragende karriere blir det penger av. Avisen skriver at hun helt enkelt kan leve av idrettspengene hun har fått inn.

230 000 kroner fikk hun som premiepenger for gullene tidligere i år, og hele 600 000 kroner dukket opp på konto etter verdenscupen. Selv er hun heller beskjeden når det kommer til pengene.

- Man blir mer og mer kjent. Det er lettere med sponsorer nå. Pengepremiene gir en trygghet. Jeg får ikke pensjonspoeng, jeg tar ingen utdannelse. Det er mer enn nok å bruke pengene på når jeg er ferdig. Jeg vil bli fysioterapeut, forteller hun.

Skryt av kjæresten

Da gullet etter sprinten i Lahti var et faktum, fikk hun ros av kjæresten sin. Maiken er sammen med Kristian Hågen Aune (32), som hun også bor med.

- Du var helt rå, sa han om kjæresten til VG.

- Vi har snakket litt om å ha kontroll. Hun skulle ta føringen og styre selv. Det har vært litt stang-ut for Maiken i vinter. Men nå stemte det. Det var en topp dag. Det gikk som bestilt, sier Hågen Aune om kjæresten.

Selv om tilværelsen som profesjonell idrettsutøver byr på mye svette og treningsklær, liker Maiken å pynte seg når hun først kan. Da hun var på Idrettsgallaen tidligere i år dukket hun opp i en lekker kjole fra Malene Birger.

- Ja, jeg prøver å pynte meg da, he-he. I kveld gleder jeg meg til å se underholdningen og møte kjentfolk, sa hun til Seoghør.no.