Gullen: - Det var som å få et slag i magen

- Dere har sendt meg bort for å dø, sa Harald Heide-Steen jr. på sykeleiet.

TAKKER MANNEN: Gullen Øyehaug takker ektemannen for at hun fikk oppleve den store kjærligheten i biografien.  Foto: SCANPIX
TAKKER MANNEN: Gullen Øyehaug takker ektemannen for at hun fikk oppleve den store kjærligheten i biografien. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I den nye biografien "Harald Heide-Steen jr. og takk for det", som komikeren selv jobbet med før sin død i sommer, snakker Heide-Steens kone, Gullen Øyehaug (51), ut om ekteskapet med Harald, samt kreftsykdommen som preget familiens siste måneder sammen.

Se bilder fra Harald Heide-Steens liv lenger ned!

Det er i den nyeste utgaven av ukebladet Ute og Hjemme at sitater fra boken er offentliggjort, og her står det blant annet om hvordan familien taklet det da de fikk vite om kreftsykdommen.

Etter flere måneder med strålebehandling og sykdom ble komikeren bare verre og verre. Han måtte tilslutt legges inn på Hospice Stabekk, hvor han kunne få behandlingen han så sårt trengte.

Men ifølge Øyehaug var det fryktelig tungt at ektemannen ikke kunne være hjemme den siste tiden.

"Den første dagen på sykehuset sa en trist Harald: - Dere har sendt meg bort for å dø!.

Det var som å få et slag i magen. Jeg ble full av dårlig samvittighet. Man vil jo gjøre alt for at en dødssyk mann skal få dø hjemme hvis han ønsker det," skriver hun.

At hele Norges komikonge også slet med alkoholproblemer var ingen hemmelighet. Derfor lagde Gullen egne regler for ektemannens alkoholbruk.

"Jeg visste jo at Harald var alkoholiker, så derfor ble det regler på det. Vi var begge klar for å få barn, og jeg husker godt at jeg kom med et ultimatum overfor Harald: Hvis du drikker noe annet enn brus, får du aldri se barna igjen. Det var tøft, men jeg har selv vokst opp med en alkoholiker i familien, så jeg visste heldigvis litt om problemstillingen fra før", skriver hun i boken.

Paret fikk barna Tiril (19) og Frikk (20) sammen.

Men tross alkoholismen, hadde ikke Gullen betenkligheter med giftemålet til den 17 år eldre komikeren.

"Jeg har rett som det er fått spørsmål om jeg ikke hadde betenkligheter med å bli sammen med en mann som er 17 år eldre enn jeg og hadde tre ekteskap bak seg. Jeg hadde ikke det, men jeg hadde vett nok til å stille noen tøffe krav", skriver hun.

Og selv om det ble ni tøffe måneder med strålebehandling og kreftsykdom, er Øyehaug glad for all kvalitetstiden hun og barna fikk med Harald.

"Når jeg nå vet at vi ikke har noen lang alderdom sammen, er det godt å vite at vi har med oss noen gode minner. Vi har i det hele tatt vært mye sammen, vi fire. Da sykdommen rammet, hadde vi et godt grunnlag for å takle det".

Øyehaug ønsket også å se ektemannen gjennom 20 år en siste gang etter hans død og før han ble bisatt, og skriver at hun forsøkte å ta farvel, slik de gjør på film, men "i virkeligheten er det ikke slik det fungerer".

Helt til sist i boken skriver hun : "Jeg var heldig som fikk oppleve den virkelig store kjærligheten. Takk Harald".

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected]

LES OGSÅ: - Gode historier og tristhet

Se bilder fra Harald Heide-Steens liv nedenfor:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer