BRUKTE MAFIAMETODER: Al Martino spilte såpesangeren og Frank Sinatra-kopien, Johnny Fontane, i de to første Gudfaren-filmene. Her er han fra bryllupet i den første filmen fra 1972. Men rollen fikk han etter selv å ha brukt mafiametoder.
BRUKTE MAFIAMETODER: Al Martino spilte såpesangeren og Frank Sinatra-kopien, Johnny Fontane, i de to første Gudfaren-filmene. Her er han fra bryllupet i den første filmen fra 1972. Men rollen fikk han etter selv å ha brukt mafiametoder.Vis mer

Gudfaren-stjerne døde

Al Martino fikk rollen etter selv å ha brukt mafiametoder, og omtales som den siste av showbusiness-legendene.

SEHER.NO: Den amerikanske sangeren og skuespilleren Al Martino døde mandag 82 år gammel. Martino døde i sitt barndomshjem i Philadelphia, og etterlater seg kona Judi og datteren Alison.

Martino, som ble født Alfred Cini, erobret hitlistene med sanger som "Here In My Heart", "Spanish Eyes", "Can't Help Falling in Love" og ikke minst "Volare". 

Men han er nok allikevel aller mest kjent for rollen som Johnny Fontane i Gudfaren fra 1972 og Gudfaren 2 fra 1974.

Martino sang også tittelsporet "The Love Theme From The Godfather", og spilte rollen som er løst basert på Frank Sinatra i filmen.

Men også selv hadde han stor suksess som sanger. "Here In My Heart" gikk til topps på hitlista i England i 1952 og holdt seg på toppen i ni uker. Det er en prestasjon som bare er slått fire ganger seinere, blant annet av Bryan Adams med "Everything I Do (I Do It For You)".

- Han var den siste av showbusiness-legendene. Det er ingen andre. Han hadde en fantastisk stemme, sier tv-personligheten Jerry Blavat til NBC.

Selv om rollen til Fontane er løst basert på livet til Frank Sinatra og hans flørting med mafiaen, har rollen også en del likhetstrekk med Al Martinos eget liv.

Det er hevdet at scenen i Gudfaren der Johnny Fontane får en filmrolle etter at en filmprodusent fikk et avkappet hestehode i senga, har likhetstrekk med hvordan Martino selv fikk rollen i storfilmen.

En av Martinos venner, Phyllis McGuire, var nemlig kjæreste med mafiamedlemmet Sam Giancana. Før Gudfaren ble film skal Phyllis ha uttalt til Martino at:

- Jeg leste akkurat en bok, Mario Puzo's Gudfaren. Al, Johnny Fontane er deg – og jeg vet at du kan spille ham i filmen.

Martino har seinere sagt at han kontaktet filmprodusenten Al Ruddy, og fikk rollen selv om han ikke hadde noen skuespillererfaring. Men Francis Ford Coppola ville heller ha Vic Damone, og Martino ble vraket.

Men Coppola lot seg likevel overtale etter at Martino brukte sine mafiakontakter for å få rollen, ifølge Telegraph.

- Sendte ikke gudfaren Tom Hagen for å overtale Jack Woltz om at Johnny Fontane måtte være med i filmen? Er ikke det veldig likt det jeg gjorde? Woltz ville ikke ha Johnny, Coppola ville ikke ha meg. Det var ikke noe hestehode, men jeg hadde ammunisjon… Jeg måtte tråkke på noen tær for å få folk til å forstå at jeg var rett for rollen. Jeg gikk til min Gudfar, Russ Bufalino (mafiaboss red. anm), skal Martino ha uttalt ifølge Telegraph.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.