- Gud velsigne det norske folk

En rekke internasjonale kjendiser uttrykker sorg, sjokk og sympati med nordmenn etter tragedien fredag.

TRAGISK: Fredag ettermiddag ble Oslo sentrum rammet av en bombeeksplosjon som hittil har krevd syv menneskeliv. Tragedien var enda verre på Utøya i Tyrifjorden, der et skytedrama har tatt livet av over 80 unge mennesker.  Foto: STELLA PICTURES
TRAGISK: Fredag ettermiddag ble Oslo sentrum rammet av en bombeeksplosjon som hittil har krevd syv menneskeliv. Tragedien var enda verre på Utøya i Tyrifjorden, der et skytedrama har tatt livet av over 80 unge mennesker. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Etter at en eksplosjon i Regjeringskvartalet i Oslo krevde syv menneskeliv fredag ettermiddag, og en tragisk skyteepisode på AUFs sommerleir på Utøya har tatt minst 84 unge liv siden fredag kveld, er hele Norge i en tilstand av dyp sorg og alvorlig sjokk.   

Flere norske kjendiser uttrykte allerede fredag ettermiddag både sympati og vantro over hendelsene på mikrobloggstedet Twitter. Også Datarock og komiker Terje Sporsem, som begge har vært tilknyttet AUF-leiren som underholdning, er i sjokk etter hendelsene fredag.

Nå har også reaksjonene fra en rekke internasjonale kjendiser begynt å strømme inn, deriblant fra popstjernen Katy Perry.

- La oss be for våre norske venner når vi legger oss for å sove i kveld! lyder den sympatiske oppfordringen på stjernens Twitter-profil.

En annen kvinnelig sangstjerne, LeAnn Rimes - som har fått mye oppmerksomhet for sin sylslanke figur, uttrykker også dyp sympati med Norges sjokkskadede befolkning.

- Gud velsigne det norske folk. Det er med tungt hjerte jeg hører disse nyhetene, skriver hun på Twitter-profilen sin.

Også den profilerte, britiske artisten Boy George har store problemer med å fatte fredagens fryktelige hendelser i Norge.

- I dag er den sørgeligste dagen for det norske folk, jeg kan ikke forstå denne forbrytelsen, mine bønner er med dere alle sammen! Sjokkerende! skriver han på Twitter.


Skuespiller Chad Michael Murray, blant annet kjent fra TV-serien «One Tree Hill», sender også varme tanker til ofrene og deres pårørende.

- Velsignelser til alle som er berørt av tragediene i Norge. Gud velsigne dere, skriver han på sin Twitter-profil.

Murray har også, i likhet med den høygravide skuespilleren Alyssa Milano, postet meldingen #PrayForNorway på Twitter-profilen sin. Denne meldingen brukes nå på Twitter som en slags universell sympatimarkering for de rammede i Norge.

Ifølge den norske stjerneregissøren Reinert «Ray Kay» K. Olsen, som for tiden er nominert til to MTV Video Music Awards for Britney Spears-musikkvideoen «Till The End Of The World», er nyheten om hendelsene i Norge allerede godt kjent i stjernespekkede Miami i California.
 
- Nesten alle jeg møter her i Miami kjenner til Oslo-terroren. Oslo love from Miami, skriver Ray Kay på sin Twitter-profil.
 
Sent fredag kveld ble det kjent at den legendariske artisten Prince, som skulle spille i Oslo Spektrum lørdag og søndag, har valgt å utsette konsertene til starten av august. Den amerikanske rap-stjernen Xzibit skal også spille konsert i Norge i løpet av høsten, men han erklærer på Twitter at han ikke vil la seg skremme av terrorangrepene fredag.

- Det som har skjedd i Oslo og Norge er forferdelig. Vi skal spille en konsert der. Men jeg bryr meg ikke, jeg elsker fansen min. Jeg kommer fortsatt, twitret han lørdag morgen. 

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Stenger Slottet etter tragedien  
Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer