- Gud gjorde meg til millionær

TVNorge-stjernen Morgan Karlsson oppdaget skjult talent som åtteåring. Det har gitt utslag på bankkontoen.

MILLIONÆR: Realitystjernen har tjent millioner av kroner på å spekulere i aksjer. Foto: TVNorge
MILLIONÆR: Realitystjernen har tjent millioner av kroner på å spekulere i aksjer. Foto: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Morgan Karlsson (40) og Ola-Conny Wallgren (49) er nå tilbake på norske TV-skjermer med TVNorge-serien «Morgan og Ola-Conny i Europa».

Tidligere har vi sett duoen i TV-programmene «Ut på tur med Morgan og Ola-Conny», «Morgan og Ola-Conny i USA» og «Ullared».

Både Morgan og Ola-Conny jobber til daglig på lavprisvarehuset Gekås Ullared i Ha i Sverige.

Det mange ikke vet er at karrieren til Morgan Karlsson startet mange år før han begynte i jobben på det populære varehuset.

STARTET TIDLIG: Allerede som 8-åring tjente Morgan sine egne penger. Lagerarbeideren solgte frø og tjente 7000 kroner.
STARTET TIDLIG: Allerede som 8-åring tjente Morgan sine egne penger. Lagerarbeideren solgte frø og tjente 7000 kroner. Vis mer

 

Realitystjernen har alltid vært en arbeidsmaur, og har aldri kostet på seg dyre biler eller lagt til seg noen dyre uvaner.

I et intervju med Aktiespararna.se forteller Karlsson at han bare var åtte år gammel da han begynte sin første bedrift. Morgan solgte frø, og tjente 7000 kroner som han satte inn på en sparekonto. Noen år senere begynte han å jobbe for faren. Også de pengene sparte Karlsson.

- Allerede da jeg var tolv år gammel hadde jeg spart 100 000 kroner. På den tiden var renten så høy som 12, 75 prosent. Jeg byttet til og med til en annen bank som betalte meg enda bedre for pengene mine, forteller Karlsson til nettstedet.

Tjente millioner på aksjer

Snart ville derimot Morgan tjene enda mer penger. Med sine foreldres tillatelse satte han seg på EPA-traktoren og kjørte til banken for å diskuterer investeringer i aksjefond.

- Jeg var interessert i Amerikafondet og hadde også vurdert Russland, men det ble jeg advart mot. I stedet ble det Amerikafondet og Europafondet. Der satset jeg 50-60 000 kroner. På et drøyt år hadde jeg fordoblet verdien.

ULLARED: Morgan jobber til daglig på varehuset Ullared sammen med bestevennen Ola-Conny Wallgren. Foto: TVNorge
ULLARED: Morgan jobber til daglig på varehuset Ullared sammen med bestevennen Ola-Conny Wallgren. Foto: TVNorge Vis mer

I 1998 fikk Karlsson jobb hos Gekås i Ullared. På den tiden var det mye oppstyr rundt et telefonselskap og Morgan bestemte seg for å investere. Firmaet var Nokia.

- Jeg satset 40 000 kroner når aksjekursen sto i rundt 500 kroner, og på et par år hadde den steget til 1600 kroner. Jeg syns det var fantastisk at man så enkelt kunne tjene så mye penger, forteller Morgan til Aktiespararna.

Får hjelp av Gud

Før IT-boblen sprakk hadde realitystjernen også en god slump med penger investert i Ericsson og Framfab.

- Men i slutten av 1999 kjente jeg at boblen var i ferd med å sprekke. Jeg tok ut mesteparten av det jeg hadde investert og plasserte pengene på en bankkonto. Noen måneder senere krasjet børsen, sier Karlsson.

PERSONLIG KRISTEN: Morgan forteller at han får hjelp av Gud til å gjøre gode investeringer. Foto: TVNorge
PERSONLIG KRISTEN: Morgan forteller at han får hjelp av Gud til å gjøre gode investeringer. Foto: TVNorge Vis mer

Morgan forteller at hans kristne tro har hjulpet ham med å ta de riktige valgene.

- Jeg ber for aksjene mine i kirken og får råd fra Gud.

- Jeg hører ingen stemmer som sier hva jeg skal gjøre, men får en magefølelse for hva som er rett. For eksempel om jeg skal kjøpe eller selge, forteller realitystjernen til nettstedet.

Aksjene i selskapet ABB var det som virkelig dro inn jackpoten for Karlsson. Morgan kjøpte billig og solgte seg ut dyrt. Realitystjernen har nå blant annet penger plassert i firmaer som Tele 2, Swedish Match og Bettsson.

«Morgan og Ola-Conny i Europa» sendes på TVNorge torsdager kl 20.30.

LES OGSÅ: - Morgan blir irritert når jeg flørter for mye

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer