Dødsfall:

GT-Sara er død

Den folkekjære artisten fra Hamar ble 96 år.

DØDE: Gerd Miriam Thoreid, kjent som GT-Sara, har gått bort. Foto: Thomas Andersen / Wikimedia Commons
DØDE: Gerd Miriam Thoreid, kjent som GT-Sara, har gått bort. Foto: Thomas Andersen / Wikimedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dødsfallet får Hamar Arbeiderblad bekreftet av Thoreids datter, Elin Thoreid Sykes.

- Hun sovnet stille inn etter en operasjon, sier Sykes til Romerikes Blad.

GT-Sara, som egentlig het Gerd Miriam Thoreid, ble av mange omtalt som Norges eldste stand-up-komiker.

Døde lørdag

I en alder av 83 år debuterte Thoreid med albumet «GT-Sara på farten med Full Rulle», og ble dermed Norges eldste platedebutant.

Hun har figurert i TV-programmer som «Senkveld med Thomas og Harald» og «Trygdekontoret», og så sent i oktober opptrådte hun på scener rundt om i Norge.

«Gerd GT-Sara Thoreid sovnet stille inn lørdag kveld. Takk til alle som har fulgt henne», står det på artistens fanside på Facebook søndag ettermiddag.

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men nå åpner hun opp om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

Komiker Terje Sporsem (44) er blant dem som har uttrykt sin sorg. På Instagram skriver han at Thoreid sto på scenen på Latter i Oslo for få uker siden, og at han minnes henne som en fantastisk menneske og herlig underholder.

«Har hatt gleden av å opptre på samme secne som henne noen ganger, og ikke bare var hun veldig hyggelig med alle rundt, men hun var gøy og publikum elsket henne. Det gjorde også de fleste komikerne som møtte henne», skriver han.

Religiøs

Thoreid er oppvokst i Hamar med ni søsken. Som datter av en predikant, debutertete hun på scenen på frikirken i Hamar med salmen «Navnet Jesus blekner aldri».

- Noen stusser så klart over kombinasjonen av religiøsitet og freidig moro. Men da sier jeg som faren min, predikanten: Jeg tror Gud har humor, jeg, Gerd. Bare se på alt det rare han har skapt. Ha-ha!, sa hun i et intervju med Dagbladet i 2007.

Kallenavnet GT-Sara - som henspiller på initialene i hennes eget navn pluss stemmelikheten med Zarah Leander - fikk hun på 70-tallet da hun var fast gjest i NRKs lørdagsunderholdningen fra Store Studio som gikk på radio.

LES OGSÅ: De mest sjokkerende kjendis-dødsfallene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer