Andrea Sveinsdottir:

- Grusom opplevelse

Influenseren åpner seg om skrekkhistorien da deres firbente venn ble syk.

ÆRLIG: Da hunden Trulte ble dårligere og dårligere kokte følelsene over for eier Andrea Sveinsdottir. Foto: Privat
ÆRLIG: Da hunden Trulte ble dårligere og dårligere kokte følelsene over for eier Andrea Sveinsdottir. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For halvannet år siden valgte «Love Island»-vinnerne Andrea Sveinsdottir (26) og Morten Dalhaug (28) å utvide familien da de ble «foreldre» til den firbente hunden Trulte.

Hunden, som blir to år til høsten, er av rasen Shetland sheepdog, og er stadig å se på Andrea og Mortens kontoer i sosiale medier.

Det var også her for kort tid siden Andrea kunne fortelle at hunden ble stadig dårligere og dårligere, og at de omsider måtte reise til dyrlegen med henne.

Til veterinær

Overfor Se og Hør åpner hun seg ytterligere om hendelsen, som hun beskriver som «en grusom opplevelse».

- Trulte begynte å bli ganske slapp og ble bare slappere og slappere. Hun ville ikke spise eller drikke, forklarer Andrea, og fortsetter:

EN LITEN FAMILIE: Morten og Andrea har hatt Trulte i halvannet år og ble naturligvis bekymret da hun ble syk. Foto: Privat
EN LITEN FAMILIE: Morten og Andrea har hatt Trulte i halvannet år og ble naturligvis bekymret da hun ble syk. Foto: Privat Vis mer

- Vanligvis bruker vi å rushe til dyrlegen med en gang, men denne gangen tenkte vi at vi får vente litt og ikke være så dramatiske. Men så ble hun dårligere.

26-åringen var ute og luftet hunden, men Trulte ville helst ikke gå. Andrea oppdaget samtidig at det kom noe slimete ut av underlivet til hunden, og valgte da å ringe dyrlegen.

- De ba oss komme inn og vi fikk time samme dag, en halvtime senere.

STERKT: For Louise Angelica Riise, har hundene hennes betydd ekstra mye. Derfor er det sårt at de begge nå har gått bort. Video: Steffen Pettersen/Marcus Brenden/Ingebjørg Iversen Vis mer

Ultralyd

Trulte måtte gjennom en rekke tester og blodprøver, men ifølge Andrea fikk de ikke ordentlig svar på alle prøvene. Den ene viste imidlertid at det kunne være snakk om infeksjon i kroppen, men at det ikke var sikkert.

- Vi fikk ta henne med hjem til svaret var klart. Vi måtte gi henne noe kull som hun selvsagt ikke ville ha og måtte sprøyte vann inn i munnen hennes. Hun ville ikke drikke og var dehydrert, forteller eieren.

REDD: Andrea forteller at hun ble livredd for Trulte. Foto: Privat
REDD: Andrea forteller at hun ble livredd for Trulte. Foto: Privat Vis mer

Først dagen etter kom svarene, som viste at nivåene i kroppen var svært høye og at det var snakk om betennelse.

- Hun ble sendt på ultralyd fordi det var mistanke om livmorbetennelse eller at hun hadde et fremmedlegeme i kroppen.

På ultralyd fant de ut at det ikke var snakk om verken eller.

- Heldigvis. Det var det vi var redd for, for da måtte hun ha operert. Hun var fremdeles veldig dehydrert og slapp og de klarte ikke lokalisere betennelsen. De ville derfor ha henne der inne en hel dag.

REDD: Helene Olafsen har med seg mentor Thomas Alsgaard, i «Senkveld knuser verdensrekorder», her kommer det frem at Helene er redd for hunder. Video: TV 2 Vis mer

Livredd

Trulte fikk intravenøs væske, spesialfôr og forskjellige vitaminer for å komme seg. Etter en hel dag der kom hun seg litt og eierne fikk hente henne på kvelden.

- Da hentet vi henne den kvelden var hun fremdeles veldig, veldig slapp og orket egentlig ikke noe særlig. Men hun var til stede i hvert fall, ikke bare fjern. Hun ble gradvis bedre dag for dag.

I etterkant har dyrlegene regnet med at det var betennelse i tykktarmen og at hunden hadde fått i seg noe hun reagerte kraftig på. Akkurat hva det er snakk om, vet de fremdeles ikke, forklarer Andrea.

Hun minnes opplevelsen som en skrekkopplevelse.

VINNERE: Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug vant 500 000 kroner i «Love Island». Beløpet har de valgt å dele. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

- Jeg trodde Trultes siste dag var kommet da hun måtte ta ultralyd. Jeg trodde hun uansett måtte operere. Jeg var livredd og trodde hun skulle dø, innrømmer hun, og forteller at hun bare gråt hele dagen og ikke klarte å fungere verken hjemme eller på jobb.

- Jeg var helt fjern. Jeg tenkte bare på henne og var kjemperedd. Heldigvis gikk det bra.

I dag har kjæledyret det helt fint igjen, noe eierne priser seg lykkelige for.

LES OGSÅ: - Det har vært min trygghet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer