Alexander Wang:

- Grunnløse og falske anklager

Motedesigneren har den siste tiden vært i hardt vær.

ANKLAGES: Motedesigneren Alexander Wang (midten) blir nå anklaget for seksuelle overgrep, men avviser selv anklagene. Her avbildet med Kendall og Kylie Jenner i 2017. Foto: Gregory Pace / REX / NTB
ANKLAGES: Motedesigneren Alexander Wang (midten) blir nå anklaget for seksuelle overgrep, men avviser selv anklagene. Her avbildet med Kendall og Kylie Jenner i 2017. Foto: Gregory Pace / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske motedesigneren Alexander Wang (37) er vidt kjent for sine luksuriøse og stilriktige moteplagg. Han er ofte å se på rød løper omringet av kjendisvenner, og kundelisten hans inneholder noen av verdens mest kjente navn.

Den siste uken er det imidlertid ikke moteindustrien og stilelskere som har gitt han oppmerksomhet.

I slutten av desember snudde han nemlig store deler av sosiale medier på hodet, etter at han ble anklaget for å ha utført seksuelle overgrep.

ROSA LØPER: Wang poserer ofte ved siden av kjendisene som har på seg klær med hans navn. Her med Hailey Bieber i 2019. Foto:Matt Baron / REX /NTB
ROSA LØPER: Wang poserer ofte ved siden av kjendisene som har på seg klær med hans navn. Her med Hailey Bieber i 2019. Foto:Matt Baron / REX /NTB Vis mer

TikTok, Twitter og Instagram florerte med rykter om overgrepene, og flere sto frem med det som angivelig skal være egne historier. Det ble det også oppfordret til å boikotte klesmerket hans, ifølge The Independent.

Det har dermed ført til at 37-åringen har følt seg nødt til å svare.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

Boikottes

Det var 29. desember at populære Instagram-kontoer som Diet Prada og Shit Model Management, som har henholdsvis 2,4 millioner og 234 000 følgere på Instagram, videreformidlet en rekke historier fra andre brukere.

«Alexander Wang er en påstått seksuell overgriper. Flere mannlige modeller og transpersoner har stått frem og innrømmet de angivelige seksuelle overgrepene som Alexander Wang skal ha utsatt dem for. Det er viktig at vi viser vår støtte til ofrene, ved å avfølge Alexander Wang og boikotte klesmerket hans», skrev Shit Model Management på Instagram.

«Noen hevder å ha vært vitne til ofre som har blitt dopet ned av designeren, eller blitt gitt MDMA og andre narkotiske stoffer uten at de har visst om det, som har ført til blackout eller verre», skriver Diet Prada, og legger til at designeren har bygget merkevaren sin på hard festing.

SEX ELLER OVERGREP?: For fire år siden opplevde Elsa overgrep. I NRK Innafor-dokumentaren «Sex eller overgrep?» konfronterer hun mannen som utførte handlingen, og som selv satt igjen med en annen opplevelse etter kvelden. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Flere ofre sto frem

Blant dem som først sto frem var den mannlige modellen Owen Mooney, som delte flere TikTok-videoer der han fortalte at «en svært kjent motedesigner» hadde antastet ham på et utested i New York i 2017. Kort tid etter publisering ble det kjent at det var Wang det var snakk om.

KJENDISVENNER: Alexander Wang er ofte å se på fester eller omringet av kjendiser. Her med Brooklyn Beckham i 2017. Foto: Gregory Pace / REX / NTB
KJENDISVENNER: Alexander Wang er ofte å se på fester eller omringet av kjendiser. Her med Brooklyn Beckham i 2017. Foto: Gregory Pace / REX / NTB Vis mer

- Til tross for at det som skjedde meg var uakseptabelt, er historiene som blir fortalt av andre ofre nå grunnen til at jeg sa det offentlig (...) Jeg ble gjort kjent med at jeg ikke er den eneste som har blitt seksuelt misbrukt. Flere historier har allerede blitt delt, og disse føler jeg et behov for å stå ved og si navnet hans.

Den samme skal også ha skjedd med DJ-en Nick Ward, som hevder at 39-åringen tok han på upassende steder samme året.

Historien ble delt videre at Shit Model Management-brukeren på Instagram, noe som førte til at også flere brukere sto frem med lignende historier.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Avviser anklagene

31. desember, knappe to dager senere, avviste Wang alle anklager mot ham, som han kaller «grunnløse og grotesk falske», ifølge People.

«De siste dagene har jeg vært offer for grunnløse og grotesk falske anklager. Disse anklagene har blitt forsterket av sosiale medier-kontoer, kjent for å publisere ærekrenkende innhold fra ukjente og/eller anonyme kilder, uten beviser eller faktasjekk», heter det innledningsvis i uttalelsen.

«Å se disse løgnene om meg bli gjengitt som sannhet har vært svært opprørende».

«Jeg har aldri vært involvert i den fryktelige oppførselen som er beskrevet, og jeg ville aldri oppført meg på den måten som blir påstått. Jeg har tenkt å komme til bunns i dette, og vil holde hvem som enn er skyldige ansvarlige for å finne på disse anklagene og spre dem på en slik ondskapsfull måte på nett», avslutter 37-åringen.

Alexander Wang er kjent som en av New Yorks største designere, et image han blant annet har bygget på en hær av kjendisvenner og influensere. Han er blant andre venn med Kendall Jenner, Hailey Bieber, Brooklyn Beckham, Madonna og Kanye West.

Ingen av kjendisvennene har foreløpig uttalt seg om de angivelige overgrepene.

LES OGSÅ: - Han voldtok meg da jeg var syv år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer