Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Grunnleggende forskjeller

Både prins Harry og prins William skal til USA denne uken.

USA-BESØK: Prinsesse Kate, prins William, prins Harry og hertuginne Meghan skal alle straks besøke USAs øtkyst. Foto: Chris Jackson / AP / NTB
USA-BESØK: Prinsesse Kate, prins William, prins Harry og hertuginne Meghan skal alle straks besøke USAs øtkyst. Foto: Chris Jackson / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at forholdet mellom den britiske kongefamilien og prins Harry (38) har vært av den litt anstrengte sorten etter at han og kona, hertuginne Meghan (41), valgte å trekke seg tilbake i 2021.

Noen måneder senere stilte hertugparet opp i et intervju med Oprah Winfrey (68), hvor de malte et dystert bilde av livet i den britiske kongefamilien.

BERØMMES: Prinsesse Kate av Wales roses for måten hun håndterte en misfornøyd kvinne under sitt besøk i Nord-Irland torsdag 6. oktober. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

- Viser forskjellen

Nå skaper prins Harry og hertuginne Meghan nok en gang overskrifter, blant annet i Page Six. Onsdag skal prins William (40) og prinsesse Kate (40) på et besøk i Boston for å dele ut Earthshot Prize.

Dagen før, nærmere sagt tirsdag, ankommer prins Harry og hertuginne Meghan New York for å motta Robert F. Kennedy Ripple of Hope-prisen.

Ifølge Daily Mail skal William og Kate forsøke å fikse opp i «skadene» prins Harry og hertuginne Meghan har påført det britiske kongehuset gjennom sine uttalelser i amerikanske medier.

Til tross for at begge hertugparene er i USA skal de ikke ha noen planer om å møtes, ifølge den britiske avisen.

KLEINT: Det gikk ikke helt etter planen da hertuginne Meghan skulle overrekke et trofé til prins Harry og hans lagkamerater. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

En kilde til Page Six mener at prinsebrødrenes ulike oppdrag viser hvor ulike roller de to har i dag.

- Det er ikke dårlig å motta en pris, men det viser den grunnleggende forskjellen mellom William og Kate, som har konstitusjonelle roller og jobber på vegne av andre, kontra det å være kjendis, mener kilden.

- En stor sjanse

Flere påpeker også at besøket i Boston er en mulighet for prinsesse Kate til å knytte seg ytterligere til den avdøde prinsesse Diana, som gjorde et enormt inntrykk på USA med sine humanitære besøk.

- Dette er en stor sjanse for den britiske kongefamilien til å minne alle på hvorfor de er elsket og å gjenopprette den forbindelsen, uttaler forfatter Bethan Holt til Page Six.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

En kilde nær paret har også uttalt overfor nettstedet at prinsen og prinsessen ikke ønsket å være der bare for prisutdelingen, men heller vil bruke litt tid på å bli kjent med lokalsamfunn i Boston.

- Ekkelt og skamfullt

Det er flere interessante aspekt ved prinsebrødrenes besøk på USAs østkyst. Harry skal som nevnt motta en menneskerettighetspris i Robert F. Kennedys minne, mens Williams besøk er inspirert av Kennedys storebror, John F. Kennedy.

Prins William har tidligere uttalt at Earthshot-utdelingen i år avholdes i Boston, som var den sistnevnte Kennedy-brorens hjemby. Årsaken til det er at den avdøde presidenten skal ha delt Earthshot-prisens tro på at tilsynelatende umulige mål er innen rekkevidde.

ADVARTE PRINS HARRY: Thomas Markle Jr, bror til Meghan Markle, var med på «Big Brother VIP - Australia». Der sa han at han advarte prins Harry mot Meghan. Video Channel 7 Vis mer

Samme uken vil altså Harry og Meghan motta pris for å ha uttalt seg mot kongefamilien. Kerry Kennedy (63), datteren til avdøde Robert F. Kennedy, skal ha sagt at de tildeles prisen på bakgrunn av at de sto opp mot det de hevdet var strukturell rasisme.

Disse ordene får imidlertid programleder Piers Morgan (57) til å tenne på alle plugger. 57-åringen har opptil flere ganger rast mot hertuginne Meghan, og nå går han også ut mot Kennedy-datteren.

- Jeg synes det er helt ekkelt og skamfullt av Kerry Kennedy, som besudler navnet og minnet om faren på denne måten.

Kerrys egen bror, Robert F. Kennedy Jr. (68), skal også ha uttalt at han ikke forstår hvorfor hertugparet tildeles prisen.

LES OGSÅ: - For nært virkeligheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer