Grunde Myhrer:

Grunde om fallskjermulykken: - Blir aldri glemt

Men ulykken satte ingen stopper for Grunde Myhrers fallskjerm-interesse.

SATT FAST: Grunde Myhrers femte fallskjermhopp på egenhånd, endte i et tre - omtrent 23 meter over bakken. Det har likevel ikke stoppet ham i å fortsette med ekstremsporten. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør / Vestfold interkommunale brannvesen
SATT FAST: Grunde Myhrers femte fallskjermhopp på egenhånd, endte i et tre - omtrent 23 meter over bakken. Det har likevel ikke stoppet ham i å fortsette med ekstremsporten. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør / Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av mai kunne Tønsbergs Blad melde at en fallskjermhopper hang fast i et tre omkring 20 meter over bakken ved Jarlsberg luftsportssenter i Tønsberg.

Få timer senere ble det kjent at det var den tidligere «Paradise Hotel» og «Skal vi danse»-deltakeren Grunde Myhrer (23) som var den uheldige.

- Det kunne vært alvorlig, men riktig vurdering ble tatt, som gjorde at dette gikk helt strålende. Tre timer i toppen av et tre er jo en artig erfaring. Takk til norsk helsevesen for strålende innsats, og alle de andre folkene som hjalp til, uttalte han til Se og Hør i etterkant av redningsaksjonen.

Ulykken har likevel ikke ført til at Grunde har lagt den ferske hobbyen på hylla. Da Se og Hør møtte 23-åringen på den rød løperen i forkant av årets Topp 20-konsert på Rådhusplassen, kunne han fortelle at han slett ikke har tenkt å gi seg med sporten.

HANG FAST: Realitykjendis Grunde Myhrer ble hengende fast i et tre etter et fallskjermhopp i Tønsberg lørdag. Foto/video: Peder Gjersøe og Grunde Myhrer Vis mer

- Ikke glemt

Grunde var nettopp ferdig med fallskjermkurs, og det var hans femte singelhopp som endte i et tre. Det kunne tidligere «Idol»-dommer og artistmanager Jan Fredrik Karlsen, som fungerte som instruktør, fortelle til Se og Hør.

Tross et uheldig falskjermhopp, har det på ingen måte stoppet Grunde fra å fortsette med fallskjermhopping.

- Jeg koser meg oppe i lufta, jeg er virkelig bitt av basillen, som det heter. Det er helt fantastisk å sveve i lufta og slippe alle hverdagslige bekymringer. Jeg elsker det, sier Grunde.

På Instagram la 23-åringen ut en serie med bilder, der det så ut til at det var lite panikk fra hans side mens han satt i treet. Blant annet tok han «selfies» av seg selv underveis, og fulgte tilsynelatende med på redningsaksjonen på nettaviser mens han ventet på å få komme ned.

Likevel er det ingen tvil om at minuttene som endte i et tre kommer til å bli husket.

- Det er ikke glemt og jeg kommer sikkert til å få høre det resten av livet. Men det satte ingen stopper. Det å hoppe i fallskjerm er en så stor glede, og jeg unner alle å forsøke det, sier Grunde.

- Redd for å skuffe

I ettertid har Grunde gjennomført flere hopp, og selv om man kanskje skulle tro at det var frykten for å havne i nok en ulykke som var det verste med å spenne på seg fallskjermen igjen, kan Grunde fortelle at det var noe helt annet som opptok ham.

REDNINGSARBEID: Her er klatrere fra brannvesenet i Drammen på vei opp for å redde Myhrer. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
REDNINGSARBEID: Her er klatrere fra brannvesenet i Drammen på vei opp for å redde Myhrer. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer

- Jeg var aller mest nervøs for å skuffe de i feltet, og det er jo veldig rart når man har vært ute for noe sånt noe. Men jeg var altså veldig redd for å skuffe. Heldigvis landet jeg perfekt.

Han forteller også at familie og venner naturlig nok var redde når de hørte om ulykken, men at de heldigvis tidlig forsto at alt gikk bra med ham.

- Det har selvfølgelig ligget bak der et sted at det kunne gått veldig ille. Heldigvis skjønte de tidlig at det gikk bra, og da gjør det ikke så mye.

VENNER IGJEN: Grunde Myhrer og Terje Sporsem kjenner seg ikke helt igjen i alt vi har sett på tv-skjermen denne våren under «Camp Kulinaris». Vis mer

Også Grundes kjæreste, Vilde Bjørnsen, støtter ham i valget om å fortette med ekstremsporten, tross ulykken, forklarer 23-åringen.

- Hun støtter meg i at jeg gjør, noe jeg liker. Og det å hoppe i fallskjerm er jo tryggere enn å kjøre bil, påpeker Grunde.

LES OGSÅ: Tar et knallhardt oppgjør med juledrikking

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer