TIL TOPPS I MACAU? Ekspertene har tro på Lisa-Mari Moen Jünge i Miss International. Foto: Arild Moen
TIL TOPPS I MACAU? Ekspertene har tro på Lisa-Mari Moen Jünge i Miss International. Foto: Arild MoenVis mer

Gruer seg til dans i miniantrekk

- Men de har jo tatt feil før, sier Frøken Norge før lørdagens finale.

SEHER.NO: Lørdag er det klart for Miss International i Macau i Kina, hvor Lisa-Mari Moen Jünge skal representere Norge.

Nå seiler hun opp som en av favorittene til å stikke av med seieren i missekåringen. 

På konkurransens hjemmesider blir den blonde 22-åringen spådd en andreplass i det glamorøse showet - bare slått av Colombias Maria Cristina Diaz Granados.

- Det er selvfølgelig kjempegøy, men de har jo tatt feil før så jeg tar det ikke som en selvfølge at jeg kommer til å havne blant toppen. Men det er jo gøy på bli sett på som en av favorittene, sier Lisa-Mari til Seher.no på telefon fra Kina.

- Danser hip-hop
Det hun derimot gruer seg litt til, er konkurransen noe utradisjonelle dansenumre - i hvert fall i missesammenheng!

- Jeg skal danse hip-hop i finalen, og de tolv beste må danse en solodans. Jeg har ingen danseerfaring i det hele tatt og sliter skikkelig med å lære meg den hip-hop-dansen til lørdag. I tillegg skal vi danse i noen veldig små antrekk, ler Lisa-Mari.

Selv har hun ingen favoritter før finalen. Den norske deltageren mener at jentene er jevnt over gode, og stemningen i leieren er munter.

- Den er kjempebra. Det er veldig mange trivelige jenter her som jeg går kjempebra overens med. Nå er det mye jobb frem mot finalen, så en del begynner å bli litt slitne. Men de fleste gleder seg til finalen – og også til å komme hjem. En del har fått litt hjemlengsel, sier Lisa-Mari.

Hun gleder seg til å komme hjem til "vanlig mat og det vanlige livet".

- Også går jeg jo glipp av mange uker undervisning på skolen, forteller missekandidaten, som tar matte, fysikk, kjemi og biologi på Bjørknes.

Nektet Miss Universe-deltagelse
Lisa-Mari skulle egentlig representert Norge i Miss Universe i Vietnam 14. juli, men ulik tolkning av regelverket skapte kluss for den blonde Frøken Norge-vinneren.

Arrangørene av Miss Universe aksepterte ikke at Lisa-Mari hadde "abdisert" som Frøken Norge og gitt tittelen videre til Lene Egeli før den internasjonale finalen hadde gått av stabelen. Derfor ble det besluttet å sende henne til Miss International, som er verdens tredje største missekåring.

- Hadde Miss Universe-finalen blitt avviklet i mai, slik den har blitt i 18 av de siste 20 årene, ville Miss Universe akseptert Lisa-Mari som deltaker fordi den nye vinneren - rent praktisk - ikke ville nå å stille i den internasjonale finalen, sa missegeneral Geir Hamnes til Seher.no tidligere i år.

Lisa-Mari har tidligere representert Norge i Miss World. Der nådde hun ikke opp blant de 15 beste, selv om hun ble spådd en 7. plass av enkelte bookmakere.

- Miss International setter høyt det at man skal kunne snakke bra, og hvis jeg får vist den siden av meg selv tror jeg det skal gå bra, forteller det norske missehåpet.

LES OGSÅ: Frøken Norge plages av nattlige beundrere

Har du tips om norske modeller? Tips oss på seher@seher.no