FEMININ: Michael Jacksons lyse stemme og tilsynelatende aseksualitet brukes til å understøtte de groteske ryktene om at faren fikk ham kastrert. Foto: AP
FEMININ: Michael Jacksons lyse stemme og tilsynelatende aseksualitet brukes til å understøtte de groteske ryktene om at faren fikk ham kastrert. Foto: APVis mer

Grotesk rykte blusser opp etter Jackos død

Fikk faren Joe unge Michael Jacksons kastrert for å bevare stemmen? - Teoretisk og teknisk sett er det mulig, sier Esben Esther Pirelli Benestad.

SEHER.NO: Etter Michael Jacksons dødsfall i juni har det vært en eksplosjon av rykter omkring popkongens liv, oppvekst, utvikling, barn og ikke minst årsaken til hans død.

Blant annet har det blitt hevdet at popkongens misbruk av smertestillende medikamenter kan ha ført til dødsfallet, at han manglet nesen sin da han ble obdusert, at kriminelle bander er ute etter å stjele liket hans og at barna Prince Michael, Paris og Blanket ikke er hans biologiske barn.

Det siste - og hittil villeste - ryktet, som nå florerer på debattsider i USA, er imidlertid at Michael ble kastrert av sin far Joe Jackson (81) som ung gutt. Dette angivelig for å hindre at han kom i stemmeskifte, slik at han kunne bevare sin unge og rene sangstemme.

I henhiold til spekulasjonene - som først kom til overflatene på 80-tallet hevdes det blant annet at popkongens mangel på kroppshår, fasinasjonen av unge gutter, samt til tider svært barnslige væremåte, skal være bevis på dette.

"Det ville jo kunne forklare hans lyse stemme, hvorfor barna hans ikke er mørke, hans feminine kroppsform og en hel haug av de psykologiske problemene han hadde og som kunne minne om et barns", skriver en av debattantene på nettstedet Volconvo.com.

Ifølge lege, sexolog og tidligere "Skal vi danse"-deltager Esben Esther Pirelli Benestad kan man ikke se bort fra at Michael kan ha blitt kastrert for å bevare stemmen.

- Det er nok mulig. Man gjorde det jo før i tiden. Man skal ikke så langt tilbake før man hadde kastratsangere. De ble plukket ut for sine vakre stemmer. Dette viser jo blant annet filmen om operasangeren Farinelli, sier han til Seher.no.

Kastratsangere var mannlige vokalister som i ung alder ble kastrert for å hindre at de kom i stemmeskifte. Italia var det siste landet til å forby slike inngrep i 1870. Den siste kjente kastratsangeren var, ifølge en større artikkel på ABC Nyheter, Alessandro Moreschi, som levde fra 1858 til 1922 og var den eneste som rakk å spille inn en plate - Hør ham på YouTube!

Pirelli Benestad mener imidlertid at en kastrering ikke vil kunne forklare alt ved Michaels  utvikling.

- Det kan ha bidratt til noe av utviklingen hans. Men det kan ikke ha ført til hele utviklingen, for testiklene kontrollerer ikke alt,  sier han.

Selv om sexologen omtaler ryktene som "veldig far-fetched", kan han imidlertid ikke utelukke at det kan ha skjedd.

- Det er umulig for meg å vite, men det ville jo eventuelt gitt en slags forklaring på hans barnlighet. Teoretisk og teknisk sett er det mulig, men det ville vært et forferdelig overgrep. Men hva gjør vel ikke folk i dag for økonomisk vinning? sier han.

Tidligere har det også blitt hevdet at Jackson ble kjemisk kastrert etter at han ble tiltalt og senere frikjent for å ha hatt seksuell omgang med barn.

Angivelig skal popkongen ha oppsøkt den høyt respekterte legen Alimorad Farshchian (47), som skal ha gitt ham medisinen Depo Provera.

Depo Provera hindrer testosteronflyten hos menn, slik at hormoner i hjernen ikke blir produsert.

- Dr. Farshchian hjalp Michael. En behandling ledet til en annen. Det var en sakte prosess for å hjelpe Michael med å undertrykke noen av hans problemer, har Jacksons offisielle fotograf, Ian Barkley, tidligere uttalt til The Mirror.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Begravet på hemmelig sted