Gromme gitarhelter

Det var bare ikke "Power To Love" Jimi Hendrix hadde.

VANT: Jimi Hendrix er fremdeles et enormt forbilde for mange gitarister verden over. Han døde i 1970, trolig av en overdose sovetabletter. Foto: AP/Scanpix
VANT: Jimi Hendrix er fremdeles et enormt forbilde for mange gitarister verden over. Han døde i 1970, trolig av en overdose sovetabletter. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Nå har Jimi også blitt kronet til den "villeste gitarhelten gjennom tidene".

Det er leserne av bladet Classic Rock som har stemt 60-tallshelten Hendrix til topps i kåringen.

På andreplass kommer den fortsatt høyst aktive gitar- og tennis-entusiasten Keith Richards fra Rolling Stones, mens nok en død helt, Stevie Ray Vaughan, tar bronseplass.

- Hendrix hadde en forrykende teknikk og redefinerte begrepet gitarhelt, fastslår Classic Rock-redaktør Scott Rowley, ifølge BBC.

- Vokalistene tror kanskje at de er de ekte kongene av rock 'n' roll, men vår avstemning viser at gitaristene er mye galere, ofte mer talentfulle og den egentlige drivkraften bak musikken, sier Rowley.

Nummer fire ble Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page, fulgt av heavygitarist Dimebag Darrell fra blant annet Pantera. På sjetteplass kommer sjangerkollega Tony Iommi fra Black Sabbath, mens Rory Gallagher og Eddie Van Halen fulgte på syvende og åttende plass.

Også Chuck Berry og den avdøde rikingen Kurt Cobain kom seg inn på topp 10-gitarheltlisten, i motsetning til The Who-gitarist Pete Townshend og Guns 'n' Roses-Slash, som ikke engang kom med blant de 20 mest fremstemte.

Her er tidenes beste album.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer